| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí ve Švédsku

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 65 [Dalších 35 >>]
Dana
  • 
17.2.2005 20:10:37
Nasla jsem informace o rajskem plynu v knizce, kterou dostava kazda nastavajici maminka ve Svedsku.Takze jen strucny vytah:Pozitiva..je lehce odbouratelny, neovlivnuje matku ani plod, neovlivni stahy. Negativa: po rajskem plynu se muze dostavit kratce trvajici nevolnost, mozne vypadky pameti (tzv."okno":-)) a efekt je velmi individualni...
Je tam i presne popsany zpusob pouziti atd., ale s tim vas tady nebudu otravovat.
schamka + krakeni
17.2.2005 15:58:05
Nasla som, ze rajsky plyn je N2O. O vlastnostiach tejto zluceniny neviem ale nic. No pouziva sa v mnohych krajinach - aj v NL, DE, UK, ...
16.2.2005 16:23:57
Me tedy na tvem clanku velice prekvapila ta "hadice s rajskym plynem". Do dnes mi zni v usich varovani nasi chemikarky, jak je rajsky plyn nebezpecny. Rajsky plyn je smes oxidu dusiku, ktere mezi sebou velice snadno prechazeji. A mezi temi neskodnymi je jeden jedovaty oxid. Takze se muze stat, ze za urcitych okolnosti se clovek muze rajskym plynem i otravit, i kdyz je jinak neskodny. Taky nam vysvetlovala, jak se od nej v CR upustilo. Nevim, ale jestli svedsky rajsky plyn je to same co ten nas, ale urcite bych se ho bala pri porodu pouzit. Muzete mi prosim nekdo podat blizsi vysvetleni? Zda se mi divne, ze by ve svedku riskovali zivoty (ci porodni komplikace).
  • 
15.2.2005 21:01:27
Nedá mi to nenapsat do této diskuse jak jsem rodila já v nemocnici ve Zlíně.Rodila jsem tam své čtvrté dítě v 41 letech a musím říct,že péče byla opravdu stoprocentní,neváhám říct,že mi tam zachránili život.Měla jsem velké komplikace a nebýt profesionality tamních lékařů nevím,jak by to dopadlo.Tímto jim dodatečně moc děkuji.Kettnerová
Lenka
  • 
15.2.2005 16:54:11
V pripade masivniho krvaceni by i svedska porodni baba zenu odeslala k lekarovi a nenechala by ji umrit.Ja bych u nas preferovala take radeji u normalniho tehotenstvi peci porodni asistenky a komplikace bych nechala lekarum. Skoda, ze u nas jsou porodni baby nevzdelane a boji se na sebe vzit odpovednost.
  • 
15.2.2005 12:03:28
No to se nedivím, že máš krásnou zkušenost z Podolí, když jsi porodila do 2 hodin od odtoku plodové vody..

Já jsem tam strávila 15 hodin, vlastní porod docela šel, ale přečkat v Podolí těch 15 hodin, než jsem se otevřela a rozběhnul se porod, tak to bych po druhé už skutečně nechtěla "podolským" způsobem zažít.. Bylo přesně ve stylu velkovýrobny, navíc narvané až po střechu rodícími maminkami s uštvaným personálem..
14.2.2005 23:20:10
Ahoj Kate,
souhlasím s Tebou napsaným. Konkrétně mi nejvíce scházelo, že jsem si s nikým zainteresovaným po porodu nepopovídala.
Tak moc jsem chtěla připravit našemu mimču co nejpřirozenější příchod na svět a nakonec bylo všechno jinak. Nepostupující porod byl ukončen operativně. Po porodu jsem si chtěla promluvit alespoň s PA u které jsem absolvovala předporodní kurz - její slova mi stále znějí v hlavě. Dokonce ještě dnes přemýšlím, že jí zavolám a optám se proč ke mě byla tak tvrdá.
A víš co, udělám to...

Moni+2
14.2.2005 21:45:02
Zdenko,
Spoj se s CESKYM CENTREM ve Stockholmu, tam potkas Cechu habadej! Pry jich je ve Svedsku asi 8 tisic. Nejak nemuzu najit kontakt na netu, snad to uz taky nezrusili (myslim Ceska Centra po Evrope, ja je znala ve Varsave, Stokholmu a Londyne). Ten Stokholm ti docela zavidim ;-)
Mej se, pohodove tehulkovstvi a porod!
  • 
14.2.2005 13:41:28
Ve Svedsku jsem asi rok a pul a zatim jsem tady moc Cechu nepotkala. Tady to vypada, jako kdyby se do Svedska presunula "pulka republiky" :-)) Momentalne jsem ve 12tt a byla jsem poprve u "barnmorsky". Ta mi rekla, ze pokud nebudu mit problemy, tak doktora opravdu za cele tehotenstvi neuvidim. Taky bylo dobre, ze "moje barnmorska" byla na studijnim pobytu v Praze u Apolinare, kde se narodil muj prvni syn. Takze vi, jak to chodi v Cechach a ma srovnani.
Jinak bych uvitala kontakt s nejakou Ceskou z okoli Stockholmu. Muj email je zvrzalova@seznam.cz
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 65 [Dalších 35 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.