| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dámy, do zbraně!

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 180 [Dalších 150 >>]
Líza
17.1.2005 11:56:16
Kdo? Odvodová komise. přečti si ten zákon.
  • 
17.1.2005 11:44:34
Milá Petro Neomi, pochybuju, že by se někomu do války "chtělo". Tak proč by měly umírat ženský třeba za kripla s modrou knížkou, kterému nic není, zdraví a síly má na rozdávání a modrou si prostě koupil? Tomu se taky "nechce" a radši bude "sedět na zadku" (v hospodě). Kdo prověří, kteří z držitelů modrých knížek mají opravdu zdravotní potíže a kteří jen krásně podpláceli doktory? Kdo prověří zdravotní stav žen (když už máme tu rovnoprávnost) a také jim přidělí modrou knížku? A nemyslím si, že bojovat za svou vlast znamená vystřílet do někoho zásobník (zatímco někdo jiný vystřílí zásobník do mých dětí, které jsem někde zanechala svému osudu).
Jitka
  • 
17.1.2005 10:32:03
a že žádný zákon ještě neznamená rovnost a spravedlnost. Spravedlnost kráčí 2 kroky za zákonem a zločin je míli před ním. CHyby na které oběti upozorňují umožňují vytvoření příslušných novel... Tento zákon je nepochopitelný a neomluvitelný:

1) -Rodiči, který v době míru opustí 15-leté dítě nebo mu neposkytne adekvátní péči, může být uložen trest odnětí svobody za ohrožování zdravého, mravního aj. vývoje mládeže. A to prosím v době, kdy se je stát o toto dítě schopen relativně dobře postarat. - Matku samozřejmě současně kamenují sousedé a média.
- Branný zákon dobrému rodiči dokonce nařizuje opustit takto staré dítě, i když je předem jasné, že za válečného stavu nebudou všechny instituce plně funkční, tudíž se o dítě nikdo jiný než tento rodič maximálně nepostařá. Tuto situaci vždy dokumentuje řada zubožených vál. sirotků, která se tímto jen rozšíří.

2) Zákon byl schválen díky emotivně silně podbarvenému výskotu militantní odnože feministek za rovnoprávnost, který převažující většina poslanců mužů zřejmě přirozeně pochopila dle své mužské racionální logiky následovně: Ženy chtějí být jako my se vším všudy. Chtějí také mít povinnost bojovat (někde nasazené pracovat) za vlast a nechtějí, aby jim byla upírána možnost stát se válečnými hrdinkami.
- Ty fanatičky zřejmě ale nemyslely na to, že mezi hrdinou vlastencem a vlastencem tátou je dost podstatný rozdíl. Hrdina pokládá za čest umřít v boji, hrdina se často chce zviditelnit, často se boje přímo neúčastní (tahá jen za nitky), často hazarduje více než je nutné s životem svým či ostatních. Otec si je vědom, že ho někdo doma čeká, v rámci možností je opatrnější, smrt v boji nepokládá za čest ale za hendikep pro rodinu. Navíc ten muž bojuje za rodinu a pokud rodina ve válce nedrží pospolu a ještě více se rozdělí (povolání žen) je větší šance, že nikdo z rodiny válku přežít nezvládne. Když chce vláda, aby flustrovaní chlapi třeba obrátili zbraně proti ní, prosim.

3)Jestli-že většina zákonů v naší společnosti je nasměrována k tomu aby ochraňovala děti před špatnými rodiči, tak se nestydím se za to, že chci v prvé řadě být matku a až pak v rámci možností hrdinkou. 15-leté dítě na které přesunu např.povinnost péčovat o nemohoucí prarodiče, invalidní sestru starat se o obživu svojí eventuelně i jiných, placení bytu to psychicky a fyzicky nezvládne. Následky tohoto ponese ještě spolu s ostat. vál. traumaty celý život.

- Pokládám za čest být i 58-letou babičkou, která snaše bude v době války pomáhat vydělávat a zalévat mrkev, aby ten nápor ostatních povinností zvládla. I dnes v míru, mnozí samoživitelé trpí bídou.

4) Cokoliv od A-Z nelze dělit 50/50. Biologicky jsme nějak determinovaní, což předurčuje rozdíly v sociálních rolích. Teoreticky by mohla být dikriminace i rozlišování pohlaví v porodnicích, což je důležité. Drobnější holčičku nebudu např. narozdíl od chlapce se stejnou hmotností považovat za nemocnou. Až budem opravdu díky genetickému inženýrství hermafroditi, tak pak teprve růžová a modrá zabalovačka ztratí smysl. Všichni hurá do zelené!
- Pokud jde o mně klidně z těch svých 50 procent přidám peníze na fotbalový stadion, i když tím trochu ošidím dětská hřiště a ženy. Vrátí se to! Když si zelený mozek bude lámat závity nad strategií s balónem a vybije si zde agresivitu nebude tolik škodit.

5) V této republice chybí nějaké hnutí, které by tvořilo jakýsi most spojnici mezi muži a ženami a přirozeně tak tlumilo extrémistické rivalské tendence, které přicházejí v jisté formě od fanatiků z obou stran. Našli by se třeba i otcové, kteří by v rámci 50/50 chtěli střídavou péči o kojence závislém na matčině prsu.

No zkrátka u nás v čechách se možná dotáhl feminismus dál než v jeho americké kolébce, kde byli žalováni muži jen proto, že chtěli ženě podržet dveře. V utlačovaném však agresivita roste. Pozor!
Já neupírám fem. hnutí určité zásluhy. - Pro ovdovělou ženu s 5 dětma byl zákon umožnující jí pracovat a mít ve svém vlastnictví majetek na kterém stejně před smrtí manžela dřela úlevou... To je nesporné.
Žena se zbraní v ruce však ztrácí ženskost a post dárkyně života, stejně chlap kulturista, s namaštěnými svaly vykrmenými steroidy ztrácí tu skutečnou mužnost. Prostě proto, že si ve své roli nevěří a připadá si nějak méněcenný jí nějak posiluje vnějšími znaky.....
17.1.2005 1:34:23
V nacistickem Nemecku sli do valky i deti pod 15let - tesne pred kapitulaci.

Je jasne, ze jakmile dojde k vyhlaseni stavu ohrozeni, budou se prijimat okamzite zakony jako na bezicim pasu (proto poslanci nemuzou narukovat). Tenhle branny zakon (at uz je jakykoli) se stane jen carem papiru. Jestlize poslanci v dobe miru (a jak sami tvrdi s minimalni pravdepodobnosti vyhlaseni mimoradneho stavu) vymysleji (s prominutim) takovehle kraviny, muzeme si snadno predstavit, co vymysli, az to ohrozeni skutecne nastane.
Proc by obcane napr. 17-cti leti meli zustavat doma? Mnozi z nich jsou prave tak dobri, jako ti o rok starsi, dojde i na 16-cti lete, 15-cti lete, nebo naopak, proc by lide starsi 60 let meli byt doma, kdyz do duchodu je odchazi v 65 (vim, ze je to zatim predloha, ale neni nerelna)... Proc by "vozickar" nemohl sedet v zasobovacim centru?

K posunuti barier uz doslo. Zadny zakon, ani zruseni "nekterych" zakonu mu zabrani. Musi dojit k posuni mysleni lidi...

Kazda valka je pruser. Neuznavam valku, ani jakoukoli praci "pro" valku (byt treba jen v tovarne na vyrobu zbrani, ci v ridicim centru, pekne v teple). Neuznavam stat jako hodnotu, za niz by clovek mel bojovat. Je to jen jakasi forma organizace lidi, behem staleti se jich na nasem uzemi vystridalo vice (a lide zustali), nebude tahle, bude jina... Ani si nemyslim, ze by muj zivot byl pro zachovani lidstva nezbytny. Nevim, zda bych dokazala zabit, kvuli svym detem.
rea
  • 
16.1.2005 23:44:29
Cha , cha, jak vám to připadá samozřejmý, že máte chlapa co pomůže s dítětem a domásností. Otevřít dveře, donést kytku a takový blibiny už jsem oželela. Bez toho se dá přežít. I když to chybí. Chlap umí děti akorát udělat. Jsaem hodně pesimistická.
Petra Neomi
  • 
16.1.2005 23:03:32
Míš rodiče tak staré, aby se o sebe nepostarali? Tak to snad ani nejsi v tom "odvodním" věku :)

Nechme toho, začínám mít chuť naverbovat podstatnou část diskutérek k vesmírné pěchotě :))

Jo mimochodem, nabitý samopal váží 2,5 kilo, to unesete. Když do někoho vysypete zásobník, hned je toho o půl kila míň.:)))
Petra
  • 
16.1.2005 21:38:59
PS:Nechat bídně umřít staré rodiče, kteří se o sebe nepostarají, je stejně nemravné jako zavírat lidi do toho Terezína. Když budou funkční rodinné vazby, snáž se postaví na nohy i ten stát.
Petra
  • 
16.1.2005 21:26:33
Petra naomi, v mém příspěvku nebyla řeč o sezení ,na prdeli´. V případě přírodních katastrof by mě nikdo nemusel povolávat a to i když jsem na MD. Ta katastrofa lidi semkne a přirozeně si pomáhají (viz. povodně, tsunami). S mobilizací do války to je rozdílné. Někdo Ti může rozkazem nařizovat něco s čím jako žena (i muž)nesouhlasíš a dovolení k mobilizaci téměř všech dává jen prostor k svévoli generálů, k plýtvání sil atd. Bojovat můžu třeba i jako můj děda, za války nebyl povolán, ale vyhazoval ještě s další partou do vzduchu mosty pod vlaky s municí a republice tím hodně pomohl. Pak ovšem přišli komunisti a on málem stejně jako jeho kamarádi skončil v uranovém dole. Možnost nasadit vězně kamkoliv dala vládě prostor zacházet s nimi hůř než se zvířaty. Víc psát nechci, ten příběh je strašně dlouhý - komunismus postihl celou rodinu. Takže odmítám souhlasit s tím, že někdo-generál,armáda bude mít absolutní moc. Pokud rozhoduje více stran (i nepřímo) je vždy rozhodnutí objektivnější a v potaz je vzato více hledisek... Podceňuješ ochotu lidí pomáhat správným věcem. Ale rozkazy se vždy nevydávají s úmyslem alturismu, směrem k dobru. Mám pocit, že mému muži, dětem, širší rodině státu atd. prostě víc pomůžu pokud si budu moci vybrat bez zbraně spoluobčana za zády za kým budu stát a pro koho budu pracovat. Další věc, která stojí za úvahu je i větší rozthávání rodin. Manžel bude tam, ty onde, dítě jinde. Podle toho jak územím bude přecházet válka se po něm i mimo něj možná budete všichni pohybovat, všem Vám bude ještě hůř. než když rodina bude roztrhnuta ,jen´ napůl. A když přežijete, po válce se možná neshledá jen větší počet lidí. A to prostě jen proto, že nějaký generál nerespektoval základní hodnotu státu-rodinu. Víš dopustit tohle je podle mě také špatné. Za co tedy mám bojovat, když vím, že moje rodina je někomu nahoře zřejmě naprosto ukradená. Ty myslíš, že mateřský pud matek vymizí s 15 rokem věku dítěte? Sociální role ty budou vždy trochu odlišné, to zkrátka nezměníš. Muž a žena má rozdílně vyvinuté tělo, mozek.. Cvokaři říkají: Muž bouchne do stolu a říká ženě: Já nerozumím co říkáš. Žena odpoví: Já nevím co cítíš. A o tom to je. Jsem pro rovnost s rozumem. Bezvadná práce se mi líbí, děti mám ráda také a jsem kvůli nim ochotná lecos oželet. A to, co do těch dětí, mohu ještě vložit nejsem ochotná zabalit v 15 letech, kdy je dítě pro samostatný život ještě nezralé. Tomu se tady v ČR říká úcta k mateřství, rovnost žen?
Mudr.
  • 
16.1.2005 19:28:00
Váš článek mi připomněl jeden podobný, velice zajímavý americký článek:

http://www.villagevoice.com/news/0502,mondo3,60039,6.html

Takto může skončit vize žadatele o rovnost mezi muži a ženami. V článku je psáno, jak ženy stojí v předních liniích, i když G.W. Bush říká, že politika jeho armády je, aby ženy přispěly, ale nejsou vystaveny přímým útokům v první linii. A kolik žen díky tomu přišlo o život...
Petra Neomi
  • 
16.1.2005 16:39:49
No, vždycky můžeš dezertovat, stejně jako chlap :) Všechny tyhle důvody může uvést osoba opačného pohlaví taky... že neumí řídit tank (to neumí většina lidí), že nepozná souřadnice, že je slepej jak patrona, že by raději byl doma s dětmi, než plnil nábojnice...

Milé dámy, většina chlapů taky nerada do války, chce se tam jen málokomu z civilů. Upřímně řečeno, nevím, proč by ostatní měli umírat za někoho, komu se "nechce".

A ještě jedna taková věc... Minulý rok jsem připravovala expozici pro terezínský památník, rukama mi prošla spusta autentických věcí z majetku vězněných. Kapesníky, dopisy z domova, přání k narozeninám. Nepomohlo jim, že byly ženské, že nikdy nikomu neublížily, že možná neunesly samopal (po kůře v Terezíně už neunesly ani lžíci k ústům), nepomohlo jim nic. Nebránit takovýmhle věcem, třeba i se zbraní v ruce, je nemravné jen o něco méně, než je dělat a myslet si, že válka nebude, když já bude sedět doma na prdeli, je přinejmenším zcestné. Všichni lidé, pokud nejsou psychicky deferomovaní, se války děsí a nepřejí si jí, ale pokud k ní dojde, pokud je opravdu potřeba bránit to, co považuju za svou zem, neexistuje jiná čestná alternativa, než to udělat.

Mimochodem, k mobilizaci může dojít i v případě fatálních živelních katastrof a podobně. V takovém případě byste také odmítaly?
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 180 [Dalších 150 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.