| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jste na tom, rodiče?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 34 [Dalších 14 >>]
Iva
  • 
4.3.2004 12:17:24
No ale Bára píše, že chlapeček se tak neprojevoval od narození, takže o to tam nejde. Navíc je těhotná a to je i s hodným ročním dítětem dost záhul. Jestli si celé noci vžaduje kojení, radím spát s ním v posteli a kojit ho jak si řekne. Sama jsem tak s dítětem spávala, a byla to děsná pohoda (oproti tomu, co bylo předtím). Krásně se oba vyspíte a bude. Odstavování bude asi problém, ale možná ne, moje dítě se jednoho dne prostě odstavilo samo. Ke kuchyni chci říct jen to, že moje děti si vždy hrály tam, kde jsem byla právě já, takže třeba jsem vařila v minikuchyni a pod nohama si mi jezdilo s autem dítě, ležely panenky a tak. Dětský pokoj měli prakticky jako sklad hraček a noclehárnu, využili ho až začali chodit do školy, možná krátce před tím si tam už i hráli, ale rozhodně ne v roce. To bych je ostatně ani já nenechala ani chvíli bez dozoru. Možná taky už vycítil, že se něco děje a prostě žárlí. A homeopatie je zvláštní lék, ona vlastně má za úkol (hrubě to zjednoduším a tím i zkreslím) odplavovat nánosy negativních pocitů a tak, takže by uškodit neměla, a není to ani o nemoci, ale dysharmonii, takže si myslím, proč ne. Ale asi bych zašla za odborníkem a neordinovala něco sama.
Věra, Jitka 3roky
  • 
3.3.2004 14:12:41
Ahoj,

souhlasím s ostatníma, že to musíš urychleně řešit. A ze své zkušenosti ti radím - co nejdřív.

Moje holčička byla taky takové dítě, které muselo mít pořád maminku u sebe a neustále si vyžadovala moji pozornost. Taky dovedla řvát a řvát a pokusy nechat ji u babičky končily zvracením a naprostým vyčerpáním. Nedokázala jsem svoji holčičku nechat nikomu jiném než manželovi a mlela z posledního.
Když jí byl téměř rok, tak jsem jednoho dne omdlela doma na předsíni. Manžel byl na služební cestě. Byla jsem sama doma s dítětem, které se batolilo kolem mě... Když jsem se probrala, tak malá seděla u mě a - řvala. A já jsem zjistila, že ve chvíli, kdy se pokusím postavit, tak zvracím a začínám omdlívat znova. A tak jsem se doplazila(!!!) ke stolku, na kterém byl mobil a zavolala svěmu otci. A pravděpodobně omdlela znova, protože další co si pamatuji je táta, který mě drží v náručí. A malá řvala a řvala, protoýe se jí nikdo nevěnoval. Já jsem skončila v nemocnici a Jitule u dědy.
V té nemocnici jsem byla čtrnáct dní. Pan primář mě odmítl propustit, dokud se nedám dohromady. Omdlela jsem vyčerpáním a při pádu se bouchla do hlavy. Měla jsem štěstí, že následek byl pouze otřes mozku.
A Jituška? No, ta řvala, blinkala, modrala... Ale maminka nebyla v dosahu. A tak usla, najedla se,řvala a pak ji to přestalo bavit. Děda se nedal, v noci jí nekompromisně oznámil, že teď se spí a jestli chce řvát, ať řve, ale on bude spát. A tak se budila po pár nocích už jenom "pro kontrolu". Do dneška spí s námi,ale když je chvíli vzhůru,tak dá pokoj. Občas zkusila znovu řev, ale když to nezapůsobilo je zase klid. A k prarodičům ji vždycky předám a po krátkém rozloučení odcházím. Dost často totiž zkouší slzičky, ale když si pak pro ni přijdu, tak se směje, je spokojená a vykládá, jak se měla dobře.

Držím ti palce, ať to nějak zvládneš, protože to moje rozuzlení nebylo zrovna příjemné.

Věra
Marie
  • 
1.3.2004 16:36:23
Musím oponovat. Jak jsem poznala z vlastní zkušenosti, za mnoho projevů našeho chování stojí různé mikroorganismy, které máme ve svém těle. Shodou okolností jsem na tohle téma četla seriózní vědecký článek v MFDnes, jak nás může ovlivňovat v našem chování toxoplazmóza. Sama jsem s dětmi absolvovala detoxikace informační medicínou u Ing. Vladimíra Jelínka v Praze (tel 274 781 415). Chování mých dětí se neuvěřitelně změnilo k lepšímu, starší dcera (4.r.) si hned během měsíce a půl přestala cucat palec, což jsem jí rok se snažila odnaučovat a už jsem to vzdala. Asi po půl roce léčby jsme byli upozorněni, že teď se budou čistit ledviny a může cucání palce opět začít (dcera to samozřejmě neslyšela). K mému údivu opět začala, nechala jsem jí a po měsíci opět přestala. Takže věřím, že spousta problémů s chováním souvisí s fyzickým stavem těla a lze vyléčit detoxikací (vzláště platí pro hyperaktivitu).
Ennywan
1.3.2004 14:16:28
Ahoj,
zkus pana Čehovského, informace a kontakt jsem napsala v odpovědi pro Adélu.

Je na místě ale říct, že epileptiky dlouhodobě užívající léky je extrémně těžké vyléčit, a to především z toho důvodu, že díky podávání příslušných chemických léků došlo k silnému potlačení původní nemoci a vysazení chem.léků nebo jejich omezení je v takovém momentě extrémně nebezpečné. Ale naděje umírá poslední, zkus se poradit s panem Čehovským, záleží na tom, jak dlouho syn léky bere. Vzhledem k tomu, že pan Čehovský praktikuje homeopatii nejspíš nejdéle z homeopatů v ČR, je velká pravděpodobnost, že se o synovu léčbu pokusí. Jeho stránky jsou na www.homeopatie.cz

Držím palečky a dej vědět.
Jitka
Ennywan
1.3.2004 14:04:35
Ahoj,
vlastní zkušenost s homeopaty v Praze nemám, ale můžes se objednat přímo k panu Čehovskému, který je průkopníkem homeopatie u nás a praktikuje ji přes 20 let. Tel. je 257 922 331, 257 899 205

Také si myslím, že dobrá homeopatka je paní Mašková, která se prezentuje na stránkách www.klasickahomeopatie.cz. Je tam na ni i kontakt a něco víc o homeopatii.

Další seznamy homeopatů jsou na http://www.homeopatie.cz/seznam.htm

Jinak bude fajn, pokud si o homeopatii něco "nastuduješ", hodně jsem toho napsala do diskuse tady http://www.rodina.cz/clanek3591.htm

Jitka
Mirka
  • 
1.3.2004 13:05:28
Ahoj,
mám dítě s epilepsií, mohla by si mně napsat přesnou adresu a na koho se mám obrátit.Děkuji. Jsem ze Strašnic.
JaninaH
1.3.2004 9:42:42
Báro,
nevěřím svým očím. Neblázni, zlobivé roční dítě se musí vychovávat, ne léčit! Nebo jsem to špatně pochopila a chceš se léčit ty, abys měla s dětmi větší trpělivost a výdrž? A co budeš dělat s puberťákem, kteý sice už neřve, ale neučí se, kouří a je drzý?
Nemysli si, že tě nechápu. Měla jsem (a mám pořád) hodně nezvladatelnou holčičku a jen o něco hodnějšího chlapce. Když jsem si stěžovala známemu lékaři, odpověděl mi: "Buď ráda. S "ideálními" miminky, které jen spinkají a papají, je možná něco v nepořádku. Zato dítě, které řve, prosazuje svou a má se k světu, se neztratí." Myslím, že měl pravdu, soudě podle mé dcery, nyní patnáctileté. Bylo a je s ní trápení, to je fakt. Ale nikdy mě nenapadlo ji léčit, snažím se ji vychovávat, i když mě to stojí hodně sil.
J.
Emmina
1.3.2004 5:10:10
Taky se pridavam se zadosti o dobreho homeopata v Praze. Po 6 mesicich kazdohodinoveho nocniho vstavani a jeho hysterickych zachvatu pres den mam vseho plne zuby. Nekdy u me dojde k nervovemu kolapsu a ja se pak nenavidim, protoze na prcka zacnu strasne kricet.Vubec se nepoznavam. Prevazne ted na zacatku meho dalsiho tehotenstvi byly dost kriticke chvile, znate to, unava, nevolnost, do toho protivne dite, zadna pomoc (babicka bydli 7000km daleko, manzel cely den v praci). To jsem se pak zavrela na zachod a vybrecela jsem se. Nasemu prckovi je 12 mesicu, meli jsme uzasny porod a pote byl naprosto perfektni, v noci nadherne spinkal, samozrejme se budil na kojeni, ale spis jen tak heknul. Pres den byl k sezrani, proste pohodove dite. Zlom nastal v 6 mesici, kdy zacal lezt, sedet, stavet se a chodit kolem nabytku a navic, uvedomovat si, ze on je samostatna bytost a ze maminka je pro nej vse na svete (ktera taky snese vsechno). A k mamince patri take prsa, tedy pocit bezpeci a milovane mlicko. Takze nastalo kazdohodinnove nocni vyzadovani mleka, hystericke sceny kdyz jsem si ho dovolila "odlozit", nejhorsi je kdyz zacnu neco delat v kuchyni, to se mu pak jakoby zhrouti svet. Resila jsem to homeopatiky na rostouci zoubky (opravdu ho trapily a stale trapi), baby vakem, spanim v nasi posteli. Rvaci metoda u nas nefunguje a ze mam opravdu vytrenovane nervy. Jedine, co ho zklidni je kojeni (susene mleko vzdycky odmital).No, odstavovani bude tezky orisek. Verim, ze jednou dojde k dalsimu zlomu a v noci se nepretrzite vyspim nekolik hodin. Hodne zdaru vsem maminkam s narocnejsimi ratolestmi!!!
Eva, 2 hoky
  • 
29.2.2004 20:55:53
Zažila jsem si podobné situace, i když ne tak vyhrocené - v noci naše 7 týdnů nedonošené mimi spinkalo dobře a usínalo taky. Ale přes den ...
Nestíhala jsem nic - uvařit, pověsit prádlo, umýt nádobí, umýt sebe ... Prostě nic. Protože náš drobek, ač dosyta nakojený (i unavený), uložen během pár minut začal "řvát jako tur", dokud nebyl opět vyzvednut a chován, popř. alespoň jsem mu věnovala celou pozornost. Jedniné, co jsem občas stíhala, bylo dojít si na WC. Mojí jedinou záchranou býval manžel ... Ani v kočárku naše kočka nespala, musela pozorovat. A běda, když jsme přestali drncat ...
Teď jí jsou tři, chodíme na homeopatii, holčina se pomalu uklidňuje a mně začíná spousta věcí (i díky té druhé-menší) docházet. Já jsem se o ni prostě strašně bála! A ono to asi A navíc byla taky sama. cítila. Byla ode mne skoro 5 týdnů v porodnici oddělena, "než nabere váhu na 2,5kg". Já ji jen chodila kojit a koupat. Byla úplně OK, jenže to vám nikdo v nemocnici neřekne, protože si to nikdo nevezme na svědomí, co kdyby se pak něco stalo a ... A navíc to prostředí. Takže se to na nás podepsalo na obou. Na ní ztrátou jistoty na světě, na mně chorobným strachem o ni ... Já začínám úlevu cítit až teď, když mám pocit, že už trochu té jistoty dostává zpět. Naprosto vás chápu, jak je to strašně těžké. A potvrdím vám, že to nikdo jiný z vašeho okolí nepochopí, protože tihle nedonošení mrňousci prostě chtějí své ... To NĚCO jim chybí, a prostě není možné je bez toho porovnávat s donošenými dětmi, i když zdravotně i inteligenčně mohou být na stejné i vyšší úrovni. Má to asi něco co dělat s psychikou, a tam bych hledala příčinu nebo pomoc ... Dejte na svůj cit. Pokud máte pocit, že pláče, protože ji něco bolí, nechte ji vyšetřit, kdekoli to bude možné, alespoň trochu získáte klid. A pokud se nic nenajde, berte to tak, že hledá to, co nestihla v bříšku ... Zdravím, EF.
Zuzika+Emmka+Attilik
26.2.2004 21:19:26
Ja som zase citala ze dieta moze reagovat tak ako to vase ak porod neprebehol tak ako mal a teda dieta zazilo velky sok. Autor toho clanku tvrdil, ze tieto deti su potom placlive, nepokojne a velmi zavisle na maminke. Casom by sa to maloupravit. Ja mam usmievave dieta a aj tak su dni kedy sa citim unavena a nespokojna tak uprimne povedane, ani si neviem predstavit ako to je ak je dietatko uplakane. Adelke prajem vsetko dobre.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 34 [Dalších 14 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.