| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jste na tom, rodiče?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 34 [Dalších 4 >>]
kolejdoucí
  • 
26.2.2004 19:23:01
To chce vyšetření u dobrého klasického homeopata, pakliže jsou vyloučena závažná onemocnění dětskými pediatry, neurology.
Bebe, syn skoro 8 m.
  • 
26.2.2004 16:25:27
Ahoj,
naprosto ti rozumím. Mám doma také pěkné éro. První měsíc v noci špatně spal, druhý měl bolesti bříška a často řval, třetí o.k., ve čtvrtém se začal pokoušet lézt, nešlo mu to a tak řval vzteky, pak se naučil pohybovat válením sudů, chvíli o.k., ale z objevování světa byl tak rozjetý, že večer řval vzteky, jakmile byl uložen do postýlky, usínal dost pozdě a celkově spal málo. To trvalo zhruba do 6 měsíců. Teď pro změnu "běhá" po čtyřech, přitahují ho pro děti nevhodné věci (koš, šňůry od el. spotřebičů aj.)s oporou se staví a byt je mu malý. Když jsem s ním doma - chodím na půl úvazku do práce - také nedělám téměř nic jiného, než si s ním hraju nebo ho hlídám při jeho průzkumech. Nic moc doma neudělám a občas se cítím unavená. Ale než jsem se vrátila do práce a starala se jen o něj, měla jsem toho párkrát opravdu plné zuby. Udělala i pár věcí, kterých lituji - třásla jsem s ním, plácla přes zadek :-(. Teď se snažím najít si čas i na sebe a vidím, jak je syn skvělý.
  • 
26.2.2004 13:40:25
Ani nevíš, jak moc s Tebou cítím.
Nám se narodil první syn už poměrně dávno a kromě toho, že to měla být dcera, zasáhl do našeho života tak razantním způsobem, že jsem si to do té doby nedovedl představit ani v nejdivočejších snech. On prakticky nespal vůbec. Takové to spaní přes den ho opustilo velmi záhy, nu což, řekli jsme si, alespoň bude spát více v noci - ANI OMYLEM. Lehce si dáchnul mezi 20 a 22 hodinou a pak, když jsme šli také spát my, začalo domácí "rodeo". Kdo to nezažil, neuvěří. Snažili jsme se nějak střídat, aby se alespoň jeden vyspal, ale v bytě 1 + dveře to je marná snaha. Naše dětská lékařka nám tehdy dala PRO NĚHO prášky na spaní, které jsme pochopitelně zahodili hned cestou domů. Jak jsem tušil a později se potvrdilo, žádné řešení pro to není. Pokud si k tomu připočteš, že od 8 měsíců začal chodit, dovedeš si asi představit, co jsme prožívali za děs. Jeden nepřetržitý flám, trvající 3 roky. A pak se nám narodil druhý... Mysleli jsme si, doufali jsme, že už nás nic horšího potrefit snad nemůže. Byl to omyl a naše poznání trvalo další tři dlouhé roky. Jo, jo, je to tak. Vyzkoušeli jsme úplně všechno, co nám kdo poradil, bez efektu. Vypadal jsem fakt famózně (..."kromě pytlů pod očima neměl jiných zavazadel")a mj. jsem několikrát usnul v práci za bílého dne. Moje žena pak, jinak povahy mírné až beránčí, jednou v nezvladatelném afektu, někdy mezi 2 a 3 hodinou ranní, vyhodila málem malého křiklouna z okna. Museli jsme se podporovat navzájem a neustále se utvrzovat, že to přeci jednou musí skončit. A skončilo, dnes už se tomu jen smějeme a s oblibou to dáváme k lepšímu při rodinných sešlostech.

Tak hodně štěstí a pevné nervy, ujišťuji Tě, že Tvoje děti, ostatně jako všechny, za to úsilí stojí a jednou nám to určitě oplatí (...).

Mecháček
Hanka, Antonie 3r, 11m skřítek
  • 
26.2.2004 13:31:12
Ahoj,o mě tu psala Jana výše :-) já měla příšerně uječený dítě - přesně jako ty. Byla narozená císařem, měla z nemocnice ultrazvuk mozku a přesto obvodní zvažovala další vyšetření, ječela doma,v kočáru, nechtěla u nikoho být..
Ale pak se naučila lézt a bylo to hned lepší - energii dala do objevování, pak se naučila chodit a po roce byl klid - milé dítě, které je prostě aktivní a ted už mi nikdo nevěří jak byla hrozná. Pak jsem otěhotněla v jejím necelém roce a půl podruhé a v pohodě jsem to s ní zvládala - krásně si hrála s dětmi.. Takže vydržžžž.

Hanka
Monika
  • 
26.2.2004 9:58:34
Něco podobného jsem zažila s dcerou. Zkus přes den nošení v šátku a v noci spaní s tebou v posteli s nepřetržitým přísunem mléka (pokud ještě kojíš). U nás se potíže zázrakem vyřešily po té co dcera začala lézt (konec 8-mého měsíce). Mohl by to být také jeden z příznaků budoucí hyperaktivity - malá potřebuje něco nového stále objevovat a její tělo jí v tom brání a prostě se pouze nudí. Zkuz různé dětské říkačky a cvičeníčka (při tom si ale zase neodpočineš), nebo pouštět dětské písničky a pohádky.
Držím palce.
25.2.2004 22:21:07
Adelo, drzim ti palce, mam neco podobneho. K cizimu (vcetne babicky, dedy) na 5 minut na pochovani, jakmile je vzhuru, povidat si, podavat hracky, nosit, aby se mlada mohla koukat do sveta, ale s tim krikem to nemame tak strasny. Metodu vyrvat jsme zavrhli pote, co jsme si stopli, ze zvladne intenzivne kricet 2 a pul hodiny v kuse.
My jsme to vyresili tak, ze domacnost jede na minimalni provoz, vpodstate pokud neni manzel doma, jen varim a peru. Kdyz prijde cca kolem pate, seste, dostane holku na starost a ja po ctvrthodinkach treba utru prach nebo vyzehlim. Nebo jdu spat. Nakupuje manzel, ja s nim jedu jen jednou za tyden nebo dva na velky nakup, obcas luxuje nebo uklizi v kuchyni, kdyz ja to nezvladnu. Kdyz uz s ni nemuze vydrzet, vrati mi ji, ja prebalim, nakrmim a pak mu ji soupnu zpatky, hlida tak do deviti.
Ze zacatku mel tendence se pohorsovat, ze kdyz jsem cely den doma, nic nezvladam, od te doby, co hlida on a nedojde si ani na zachod, ani nepipnul.
Spani zatim resime spolecnou posteli - jeste porad kojim, takze se nestihne rozkricet, mam ji po ruce. Nejdyl mi spi po koupani 5 hodin (hura na internet), pak vstava po hodine nebo dvou, kdyz si predstavim, ze bych mela pokazde vylezt a jit k postylce, asi bych usnula vestoje. Nekdy si vzpomene ve tri rano, ze je odpocata, tak to nekompromisne - zadne hrani, zadne mluveni, jeslti si chce hrat, tak musi sama, vetsinou ji to prestane bavit, napije se a zas usne, vstava pravidelne v sedum rano. O vikendech ji rano pridelim tatinkovi a snazim se jeste si hodinku prispat. Kdyz jde holka pres den spat, vetsinou jdu taky. Na curbes si navstevy uz zvykly. Prece se nezhroutim.
Drzte se, nebude to vecne, preju hodne trpelivosti, drzim palce!
Jana
  • 
25.2.2004 21:56:17
Mám skvělé zkušenosti s informační medicínou. Je to něco jako homeopatie, ale kombinuje se zároveň s bylinkami a dalšími přípravky. Jedno centrum je také v Praze. Pán, který tam léčí úplně zbavil několik dětí i dospělých epileptických záchvatů. Je to v Praze na Skalce, telefon 274 781 415.
Adela, dcera 7 mes.
  • 
25.2.2004 18:03:21
Dekuji vsem, o homeopatii toho prilis nevim, ale uz jsem o tom take premyslela...
Muzete mi, prosim, dat kontakt na kvalitniho homeopata? Praha, Kladno a okoli. Samozrejme si to muzu na netu najit, ale dobra osobni zkusenost je k nezaplaceni:-)).
Diky moc a drzte palce, Adela
25.2.2004 18:01:53
No nevim, jestli bych šla zrovna na pozorování do nemocnice - to by pro dítě znamenalo přinejmenším nepříjemná vyšetření a pro mámu, že ji nemůže pořádně vystřídat ani ten manžel, že musí dítě zabavit v uzavřenym prostoru (zrovna před týdnem jsem si v nemocnici vynucovala pro dítě vycházky a byla to docela fuška) apod. Takže když už, dala bych spíš na dětskou obvodní lékařku... Jinak kamarádka prej měla taky první dítě doslova uřvaný (třeba se tu ukáže) - prej to taky řešili s dětskou, ale nevyřešily a přešlo to asi v roce samo. Te´d je to dítko zase abnormálně komunikativní a spolupracující.
Štístko
25.2.2004 17:32:50
Adélko, být tebou tak bych si o tomhle promluvila s dětskou lékařkou. Já měla doma to samé a v 6ti měsících, jsem již mlela z posledního. Naše dětská začala tím, že mi vynadala, že jsem to neřekla dříve a nasadila hned homeopatické léky. Během týdne byl naprostý klid. Malá se začala usmívat, začala klidně spát a po dalším měsíci už spala celou noc (předtím se budila po hodině). Rovněž zcela ustaly hysterické záchvaty.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 34 [Dalších 4 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.