| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jste na tom, rodiče?

 Příspěvky 110 z 34 [Dalších 24 >>]
Petra Doubková, dvě dcery 9 a 7 let
  • 
15.7.2004 14:24:14
Ahoj,
těžko se radí, co dělat, ale určitě tě povzbudí, když ti napíšu, že moje starší dcera byla to samé. Metoda nechat vyřvat nefungovala, ve dne nespala vůbec, v kočárku se s ní nedalo vůbec vyjet, vždy jsem se vracela s ní na ruce a kočárek tlačila prázdný. V noci jsem musela chodit a houpat jí na rukách, přinejlepším jsem spala na zádech a ona na mém břiše. Vzpomínám na jeden letní den, kdy jsem už byla totálně vyřízená, bylo vedro a malá řvala a řvala a já si pomyslela- co když mi rupne v bedně a vyhodim jí z okna? Šla jsem a všechny okna pořádně zabednila.
Dodnes nechápu, jak jsem vůbec v tomhle stavu mohla znovu otěhotnět, moje druhá dcera byla hotový andílek a ta starší se z toho postupně dostávala. Začala mluvit a spousta věcí se jí už dala vysvětlit, i teď je to náročné dítě, které ve srovnání s mladší sestrou vyžaduje daleko více pozornosti, ubezpečování o tom, jak ji máme rádi, někdy je náladová.
Při porodu šla nožičkama napřed a moje dětská doktorka tehdy prohlásila, že to bude osobnost a měla pravdu. Stejné je to u tvojí holčičky, také si nenechala diktovat zavedené řády.
Moje princezna je krásná devítiletá holka s vlastním názorem, touhou poznávat svět, sportovkyně a premiantka třídy a kdeže ty probdělé noci a proplakané dny, ztrhaná máma a nervózní táta, kdeže to je?
Takže věř, že den za dnem bude líp a jednou to bude jen vzpomínka na dobu, která tě v určitém směru posílila.
Ahoj Petra
Adéla Howes
29.3.2004 10:15:57
Snad vám už pomohl homeopat a nebudeš tohle potřebovat...Můžu dát k dobrému nápad, co dělat v noci s nespícím dítětem, které vyžaduje nošení a nošení a nošení...Kamarádka to řešila houpáním na velkém gymnastickém míči, který měla u postele. Dítě si pevně vzala do náruče a houpala SVÝM TEMPEM až do uklidnění.Malá si na to zvykla a i když to občas chvíli trvá, je to míň energeticky náročné než přenášení po bytě. Připomíná to "metodu pevného objetí", která se u těchto náročných Sluníček doporučuje.Dítě si nemůže vybírat kam půjde a určovat,co bude máma dělat,ale přesto se mu dostává podpory v mámině náručí a navíc se s ním houpe.
My teď čekáme druhou holčičku a míč si zaručeně kupuju. Přeju hodně štěstí a síly! Adéla
20.3.2004 14:33:27
Plně s tebou souhlasím. Podle mého mého názoru 90% si vyřvává pozornost, kojení, nošení apod. Má to naučené, řvu a řvu a řvu a nakonec stejně zvítězím a maminka mi snese modré z nebe. Já vím je to hodně těžké, ale příklad s tím dědou mluví za sebe, jsme měkké maminky a také tak citlivé. Moje malá to na mě taky zkouší, ale když jsem zjistila že u manžela se tak nechová, má smůlu, v jednom roce už byla v noci naučená zařvu a dostanu mléko, trvalo mi 14 dní než se to odnaučila, celé noci jsme nespaly a jen jsem jí držela v náručí, od té doby se občas zbudí a chce se tulit, jinak klidně spinká. Možná je pravda i to, že nedonošené děti chtějí něco navíc, to nemohu posoudit, já přenášela. Těch zbylých 10% může mít nějaké potíže a je jen na maminkách, aby rozhodli jestli nechají své mimi vyšetřit a možná pro ten klid, že je v pořádku, trochu stresu stojí. Každopádně ať je pravda kdekoli, každé dítě i maminka je jiné, a máme to moc těžké. Všem maminkám i jejich dětem a blízkým přeju lásku a klid.
Sylva
  • 
17.3.2004 9:45:21
Vypadá to, že génius z porodnice objevil stránky rodiny...ach jo.
Petr Kládovský
  • 
17.3.2004 9:26:45
hele měl jsem psa, ale když jsem zjistil, že má strašně malou kládu(asi 10cm), radši jsem ho zastřelil...jsem z toho moc smutný. Lituji toho a nevim, co mam delat??? Prosim o pomoc. Pište mi!!!
Jana
  • 
8.3.2004 12:07:53
Vámi popisované chování dítěte je opravdu zvláštní a nelze nad ním jen tak mávnout rukou.Podobným způsobem se např.projevuje určitá forma epilepsie.Myslím si,že vyšetření neurologem je zcela namístě.Platí,že dítě nepláče je-li spokojené.Má-li problémy,i když často maličké,pláče.Jestliže pláče téměř pořád,nelze čekat až z toho vyroste a nechat ho trápit.Doporučuji Vám trvat na důkladném vyšetření dítěte.
Jana
  • 
8.3.2004 12:07:31
Vámi popisované chování dítěte je opravdu zvláštní a nelze nad ním jen tak mávnout rukou.Podobným způsobem se např.projevuje určitá forma epilepsie.Myslím si,že vyšetření neurologem je zcela namístě.Platí,že dítě nepláče je-li spokojené.Má-li problémy,i když často maličké,pláče.Jestliže pláče téměř pořád,nelze čekat až z toho vyroste a nechat ho trápit.Doporučuji Vám trvat na důkladném vyšetření dítěte.
Iveta, lékařka,4 děti
  • 
8.3.2004 4:32:16
Znám to, znám. Svědčí to jen o tom, že se z dítěte klube osobnost, což je jen dobře. Navíc je v období, kdy jsou děti zvýšeně citlivé na rozlišování vlastních - nejvíc tedy mámy - a cizích lidí. U dvou z mých dětí toto probíhalo úplně stejně, přesto, že prarodiče žijí v domě a denně se s nimi stýkáme - druhý chlapeček se jich hystericky bál a ječel. Ztotožňuji se s uved. názory - l- chce to už (mírnou) výchovu, neboť se - nevědomky jistěže, ale logicky - má tendenci stát oním "domácím tyranem" - a samo tím také trpí. Prostě v klidu neustoupit, odsud až posud. Často dítě reaguje překvapeně na změnu stylu výchovy a přizpůsobí se 2-pokusit se myslet i na sebe a (s dítětem) absolvovat nějaká přátelské setkání, výstavku či jinak si obzvláštnit denní rutinu, jde-li to - možná bude kladně reagovat na nové podněty, doporučuji mateřské centrum či časem cvičení pro rodiče s dětmi - možná se z něj tam stane ta "ryba ve vodě", také se tím trošku unaví a uspokojí. Ze zkušenosti vím, že nejhorší je to s 1. dítětem, ty další už většinou zabaví starší sourozenec, takže zlobí méně.
3- Pokud by problém přece jen přetrvával a dítě zůstávalo nespokojené, hlasuji pro dobrého homeopata.
Iva
  • 
4.3.2004 17:42:31
No ano, naučený zlozvyk. V tom se nepřu. Ale věřím, že to má nějaký podtext, skrytý důvod, a na to právě by mohla pomoct ta homeopatie. Tak jsem to myslela. Dítě, které nemá problém, nemá důvody k podobnému chování.
JaninaH
4.3.2004 15:21:26
Ivo a Báro,
právě proto, že chlapeček se tak nechoval od narození, považuji jeho vyžadování kojení v noci každou hodinu za naučený zlozvyk. To je přece notoricky známé, i u zvířátek, že pokud je nějaké chování (=noční křik a vyžadování kojení) "odměňováno"(=nakojením, což je odměna sladká), tak se tím toto chování posiluje a upevňuje. To je přece základní princip učení. Roční dítě je už dávno schopné pochopit, že vždycky, když začne v noci křičet, dostane pití. Odnaučení zlozvyku pak znamená přestat naučené chování "odměňovat". Takhle teoreticky to zní krásně, ale v praxi je to těžké, protože je potřeba být důsledný. Krásně tu proces odnaučení popsala Adéla, která musela do nemocnice a její otec potom odnaučil holčičku zlobit po nocích. A nepotřeboval k tomu homeopatii, nýbrž pevné nervy a trpělivost.
J.
 Příspěvky 110 z 34 [Dalších 24 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.