| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku A ještě jednou porod doma...

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 261 [Dalších 241 >>]
Jackie
  • 
21.12.2003 17:41:00
Sylvo, máš to tam! Pozor, napsala jsi chybu v adrese, ale já jsem šikulka, tak jsem na ni přišla. Ale příště by se mi nemuselo zadařit :-))) čauky!
Jackie
  • 
21.12.2003 17:25:42
Musíš vědět co chceš ty sama. Tvé argumenty mi nepřijdou opodstatněné, spíš pramení z toho, že nechceš do porodu nic investovat.Pokud máš k celé věci tento postoj, je zbytečné o tom mluvit dál-tady ve státě se s tebou zadáčo nikdo mazat nebude. Je čas si to uvědomit.Úplatky dávat nemusíš, já jsem ho také nedávala. Ale je to na tobě jak se rozhodneš. Přesto jsem ti poslala ty informace o tom kde se dá rodit důstojně a s radostí. Ahoj Jackie!
Sylva
  • 
21.12.2003 17:08:52
Já úplatky neumím a ani se mi to moc nelíbí - nějak mi z toho zmizela ta péče o mámu a dítě. Stejně bych se bála - např. že jsem dala málo, nebo že mu do toho něco vleze nebo že se na to prostě vyflákne, a nebo taky může být zásadový...navíc v té porodnici není jen doktor, jsou tam i porodní asistentky, těm bych taky měla něco dát? Taky jsem chtěla, aby u porodu byl i Aničky táta, což u nás v porodnici v podstatě nejde.
Vzala jsem si papír a tužku, udělala dva sloupce a psala pro a proti. A vyšel mi z toho porod doma.
21.12.2003 13:01:53
Znovu píšu: nejsem extra bohatá, teď čekáme třetí dítě. Já tedy stále podnikám, jednou to jde, po druhé je hůř. Ale ty peníze bych si snad půjčila z banky, nebo nevím co.Nikdy bych už nerodila na blint. To už mám za sebou - poprvé. Navíc porodné máš asi 6000nebo teď už 8000Kč? Tak se tím dá také něco zaplatit. Člověk utratí kolikrát víc za blbosti.....Tak šetřit, šetřit, něco se snad naspořit dá. Já to holt musím makat, až těsně do porodu a pak zas - stejně by mi to doma nebavilo. Mám práci, která mi těší a navíc se s mužem vystřídáme u dětí, babičky také moc nefungují.Peníze jsou prostě třeba. Ale to už je zas jiná diskuse :-))))
21.12.2003 12:55:54
Já ti info pošlu mejlem.
Ještě něco: a co tomu dobrému lékaři z porodnice u vás dát třeba 5000Kč?
Kamarádka to tak udělala, a má s ním smluvený termín porodu - zavolá - přijede.
Mně to tedy stálo víc, bylo to legální, tedy s potvrzením. Úplatky mi nějak nesedí, kdyby něco mám na to zkrátka papír a předběžnou smlouvu. Jak říkám je to dražší, ale jde to i tím druhým způsobem - dělá to tak spousta těhulek.
Sylva
  • 
21.12.2003 12:55:08
Zlatem platit můžeš za co chceš, když ho máš. Já prostě několik tisíc na porod nemám. A nevím, kde bych je vzala.
Sylva
  • 
21.12.2003 12:53:29
Do nejbližší porodnice to mám cca 10 minut pěšky. Do nejbližší DOSTUPNÉ, nikoliv do nejbližší pro mě ideální.
Sylva
  • 
21.12.2003 12:51:15
Já jsem po takovém lékaři pátrala, neobjevila jsem ani jeho ani žádnou porodní asistentku, nejbližší porodní asistentka, která chodí k porodům doma, je 150 km daleko. Pokud o takovém víš, bylo by skvělé dát o něm vědět ostatním, protože je příklad toho, že když se chce, tak to jde. Zároveň by bylo možné požádat ho o informace, jak postupovat.
Vím velice přesně, co chci, a proto jsem porodila doma. Vrchlabí by se mi jevilo jako možnost, ale prostě se tam nedostanu, tak nemá cenu to řešit.
Vím o dobrých porodnících, kteří pracují v naší porodnici. Ovšem je to jako sázka do loterie - buď tam budou, když budu rodit, nebo ne. K porodu si je objednat nemůžu.
To, co popisuješ, je téměř ideální stav. Strašně by mě zajímala zkušenost jiných žen, jestli ony se s podobnou nabídkou setkaly - já o nikom podobném nevím.
21.12.2003 12:40:41
Netvrdím, že je porod doma něco špatného. Ale v případě komplikací ti nikdo nepomůže. Z tvého příspěvku jsem pochopila, že do nejbližší nemocnice máš sakra daleko. Tak proč to roziko zvyšovat, když můžeš krásně odrodit i v porodnici.
PS: nejsem žádný prominent, ale věci na kterých mi záleží bych platila zlatem.
21.12.2003 12:35:36
Sylvo standartní to není, ale možné ano. Já netvrdila, že je to normální!!!!
Asi jsi to špatně pochopila: já měla svou dokorku a bylo mi proto jedno kde mi odrodí. Měla jsem a mám k ní důvěru, na prostřední mi tedy až zas tak nezáleželo. Tak je to právě opačný postup - každý hledá první porodnici, a myslí, že když je dobrá jsou tam i všichni lékaři skvělý. Ale tak to není - je fajn vytipovaj dobrého lékaře třeba z tvého okolí a pak se starat o to kde rodí-není důležité proto kde rodíš, ale s kým rodíš.
Na druhou stranu do Vrchlabí přeci chtějí všichni, tak nevím proč je zde řeč i z tvé stany o nějaké dlouhé cestě. Přijde mi, že vlastně nevíš co chceš. Porodit se dá i doma, dobrý a zkušený lékař si to prosadí, že to nejde je neschopnost nebo výmluva.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 261 [Dalších 241 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.