| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku A ještě jednou porod doma...

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 261 [Dalších 231 >>]
Sylva
  • 
21.12.2003 12:21:49
Jasně, že jsem se zeptala, proč si nemůžu porodníka pozvat domů k porodu. Protože by ho prý vyloučili z lékařské komory, neboť asistovat u porodu doma není "lege artis".
A vybírat si porodníka podle toho, jestli má nebo nemá smlouvu s nemocnicí, promiň, ale to je pro mě skoro totéž, jako jít tam naslepo - vždyť ho stejně nebudu znát! Za ideální bych považovala porodit s tím, ke komu budu chodit celé těhotenství, a úplně nejideálnější by se mi na tohle jevila porodní asistentka (taková, která už sama porodila, takže ví, co to obnáší).
Díky za nabídku, ale já fakt nemůžu kvůli porodu cestovat, nemám na to možnosti (finance na penzión, doprava...) a hlavně ani nemám kam odložit své děti, a u porodu je mít fakt nemusím (navíc Fanda musí chodit do školy). Navíc jsem byla s porodem doma tak spokojená, že příště (pokud nějaké bude) budu zase klidně rodit doma.
Ovšem za informace budu ráda, takže můj e-mail je sylva.sm@seznam.cz.

Ale nedá mi to - opravdu si myslíš, že to, co jsi popsala, je u nás standardní a běžně dostupné?
21.12.2003 10:52:46
Sylvo, kdyby tě opravud zajímalo, kde se dá rodit za velmi slušných podmínek, ale za nějaký ten peníz navíc, pošlu ti info mejlem. Garantuji ti, že budeš spokojená: k porodu si klidně můžeš vzít celou famílii, a každý ti to může točit na videokameru - na počtu lidí zde opravdu nezáleží, ba ani na nějaké době porodní. Já přijela do špitálu ve 4,00ráno, od té doby se manžel ode mně ani nehnul, žádné holení žádný kristýr, v 9,00h ráno jsme v klidu na sále posnídali - syn se narodil v 11hodin dopoledne........
21.12.2003 10:49:09
Nevím, proč by sis porodníka nemohla pozvat domů????? Mně to bylo nabídnuto, zdůrazňuji že opět by to nebylo zadarmo. Nakonec jsem chtěla rodit v nemocnici, ne kvůli sobě, ale kvůli případným komplikacím u dítěte. Asi Tvůj známý doktor nemá smlouvu s nemocnicí - je logické, že tam nepustí každého "pana doktora", aby si tam rodil své pacientky. Já rodila se svou známou doktrokou, porod byl bezproblémovy, dítě mi NIKAM NEODNÁŠELY, a to zde opravdu zdůraznňuji! A nevidím v tom žádný problém, proč by to nešlo.
Celý průběh porodu byl na mně a na manželovi, nechal nás vždy o všem svobodně rozhodnout, nikdo nás do ničeho nenutil, netlačil. MNě zase naopak pobavuje, jak si každý myslí, že bude rodit podle svých představ, a že se to smázne jen z pojištění - naše zdravotnictví jse fakt v p......., máme výborné lékaře, uznávané i ve světě, ale i oni znají svou cenu, to by byli hloupí, kdyby dělali za státní platy. Je to bohužel všechno jen obchod!
21.12.2003 10:39:47
Ještě k té Evropě, nebo i klidně i Americe. Ty víš jaká je tam výše zdr. pojištění? To se pak nedivím, že asistentku z něj hradí stát. Je to všechno jen o penězích.
Sylva
  • 
21.12.2003 10:24:31
Docela mě to pobavilo - FAKT si myslíš, že si můžeš k porodu doma pozvat porodníka? V Čechách?!
Uvažovala jsem i o možnosti porodit se známým lékařem v porodnici - nešlo to, ani za příplatek.
A proč mě nutíš do porodnice, já jsem se o těch dostupných informovala a zjistila jsem, že to, co nabízejí, mi nevyhovuje (např. ve všech stále provádějí rutinně epiziotomii, téměř ve všech po porodu odnášejí dítě, pupeční šňůru přestřihnou ihned, k porodu si můžeš vzít jen jednoho člověka a většinou jen na 2. dobu porodní atd.)
Mě to prostě nevyhovovalo, tak jsem porodila doma zdravé dítě, v pohodě, bez problémů. Tak proč si myslíš, že jsem měla radši jít do porodnice? Nějak v tom nemůžu najít žádnou logiku...
21.12.2003 0:59:55
NO, já jen, že kamarádka měla takhle dělanýho císaře - lékaře si zaplatila, ale porod jako takový pojišťovna proplácela taky, peníze (na které kamarádka taky samozřejmě měla doklad), byly jenom doplatek za "nadstandardní služby - vlastního lékaře", nikoli za výkon jako takový :o) JInak když už jsi u toho "něco navíc", tak v Evropě to bývá tak, že péče porodní asitentky bývá hrazená pojišťovnama, ať odváděj porody doma, v porodních domech nebo nemocnici. Pokud k tomu ještě chtějí doplatek, je to věc mezi ní a těhulkou. Samozřejmě, netvrdím, že je to tak úplně všude, jenom co jsem si tak soukromě zjišťovala, ono určitě záleží i na jednotlivých pojišťovnách a typech pojištění. Dokonce nedávno i u nás psali o nějakém případu z Německa, kdy žena, která rodila v porodním domě, chtěla proplatit nejenom péči asistentek, ale i pobyt a stravné - že i v nemocnici by to pojišťovna hradila. Pokud mě paměť neklame, tak soud rozhodl tak, že péče porodní asistentky je péče základní, čili ta by proplacená být měla, ale pobyt a stravné nechť si ženy hradí samy, neb je to jejich rozhodnutí, že užívají nadstandardu a rodí v soukromém zařízení... Což, podle mne, dává logiku.

S.
21.12.2003 0:46:21
Jistá si jsem, protože jsem si to ověřovala. Jak se rozdělil lékař s personálem mi je celkem jedno. Já měla smlouvu, zaplatila, dostala jsem účet, který si můžu dát třeba do daní :-) Ocházela jsem jako spokojený pacient, smířená s tím, že v tomto státě není "něco navíc" zadarmo. Funguje to tak i v jiných oborech, a funguje to tak na celém světě. Měly bychom si na to zvyknout, a bohužel se tomu přizpůsobit. Na nějaké nářky s paní ministryní Součkovou zde nebude prostor - bude hůř!
21.12.2003 0:33:07
Jackie, a jsi si jista, že pojišťovna tvůj porod neplatila? Moc bych se divila, kdyby si zdravotnické zařízení peníze nenaúčtovalo. Nebo že by se lékař o peníze od tebe rozdělil i s porodními asistentkami a přispěl z nich třeba na spotřebu pomůcek k porodu či energie?

S.
21.12.2003 0:13:05
Sylvo, ne každý porod hradí pojiš´tovna.Teď zde mluvím o porodu smluveném dopředu s lékařem.Takového porodníka si můžeš pozvat i domů,ale pak si musíš také něco připlatit - je to bráno jako něco navíc, něco co není běžné. Každý má přece tu možnost rodit klasicky, za něco "navíc" se vždycky platí. Také mi vadím že člověk nemá možnost svobodné volby zadarmo! Ale bohužel!
Ještě jednu věc: vím, že o Vrchlabí se hodně mluví. Je to tam asi opravdu úžasné. Nic méně, přesto bych volila nejbližší porodnici v svém okolí.Aktivitu bych zaměřila na vytypování té nejlepší,a pokusila bych se porod domluvit s konkrétním doktorem - určitě tak získáš větší pocit důvěry a jistoty.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 261 [Dalších 231 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.