| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsme rodili doma

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2127 z 27 
Karel
  • 
2.9.2002 8:51:59
Ptam se kdo je zdrojem onech komplikaci o kterych jsi psala. Ve vetsine pripadu je to skutecnost, ze porod je veden ryze lekarsky.
Mia
  • 
1.9.2002 21:40:18
Ve mě lékaři vyvolávají spíš intenzivní pocit nebezpečí. Trochu to sice přeháním a v případě zranění bych se na chirurga určitě spoléhala.
Ale mám své zážitky z několika porodů a těhotenství a v této oblasti mi lékaři nejen nepomohli, ale několikrát mě i poškodili.
Monika, syn skoro rok
  • 
31.8.2002 23:33:39
Mila Deniso,
uprimne Vam blahopreji k tak nadhernemu zazitku. Urcite to muselo byt pro Vas i manzela neco, co Vas stmelilo navzdycky.Jenom si neumim predstavit, co byste delali, kdyby nastaly nejake komplikace. Ze vsech mych kamaradek, vcetne me, jsme to ani jedna nemela lehke a nebyt lekaru, tak by to nemuselo dopadnout tak dobre.
Vim, rikate si kdyby chyby.Vazte si toho, ze patrite k tem, ktere nepoznaly komplikace.Priste, by to tak snadne byt nemuselo.
Preji Vam i miminku hodne stesti.
Petra
  • 
31.8.2002 10:16:54
Za Váš článek moc děkuji. Cítím podobně jako Vy, že porod je intimní rodinná přirozená věc. Kdyby to Vám a Vaší paní asistentce nevadilo, mohli byste mi prosím dát na ni kontakt? Moc ráda bych našla porodní asistentku, která mne podpoří při porodu doma. Můj email je info@ap-servis.cz. Moc děkuju a zdravím Petra
Janička
  • 
30.8.2002 18:41:53
Já jsem měla okolo sebe v porodnici velký počet zdravotníků, ale pocit bezpečí ve mně nevyvolávali, ba spíše naopak. Nevím, jak se standardně chová belgický zdravotnický personál k rodičkám. Myslím si, že si tam nemůžou dovolit to, co předvádějí standardně někteří čeští dokroři a porodní asistentky. Jistě ženě o které píšeš nesebrali ditě hned po porodu, tak jak se to stalo mně. Rodit v přírodě bych nemusela, ale doma ano. Mám jedno dítě. jsem běloška,zdravá,vdaná, nekuřačka, šokovaná českou porodnicí, a tak k porodu doma v Čechách mám ty nejlepší předpoklady.
30.8.2002 13:51:23
Deniso a Vlado,

v prve rade vam chci uprime gratulovat ke krasnemu zazitku, a samozrejme ke zdravemu a stastnemu miminku.
Jen bych se chtela pozastavit u uvodu, kdy pises, ze tvoje kamaradka by nejradeji priste rodila v prirode. A taky jak pises "stastna to maminka, stastne to miminko, kterym je dovoleno prozivat prirozene veci prirozene".
K domacim porodum mam svuj nazor, myslim si, ze k tomuto nazoru mam par padnych duvodu ze zkusenosti z prvniho porodu - nikdy bych si nedovolila vzit to riziko. Ale preju lidickam, kteri se rozhodnou pro prirozeny porod a preju jim i to stesticko a radost z krasneho porodu.
Chtela jsem jen napsat priklad me kamaradky z Thaiska. Nas kamarad se s ni seznamil v Thaisku na dovoleny, spoustu let tam za ni jezdil, ted ziji oba v Evrope. Tato zena privedla ve sve zemi dve deti na svet. Obe maximalne prirozene, jak je mozne - v dzungli. Pracovala do posledni chvile na ryzovym poli, prevadela kravy z pastvy na pastvu a kdyz citila, ze to "na ni jde", sedla na skutr a odjela do lesa. Pry si pokazdy nasla nejakou nizkou vetev, na kterou se povesila, klacek mezi zuby a dala se "do prace". Ma dve krasny zdravy holcicky (ted je jim 9 a 12). Ma ted jeste jednu dcerku (13mes), s nynejsim manzelem, nasim kamaradem . Ta se narodila v Evrope, v Belgii - v nemocnici. Myslim, ze mi hodne lidi neuveri, co ted pisu, ale prisaham je to pravda. Ptala jsem se ji, jaky byl pro ni porod, ze to musel byt sok - tolik lidi, techniky atd. Vite co mi rekla? Ze to byla nadhera. Pry se poprve v zivote mohla soustredit opravdu pouze na porod a nebyt polosilena strachy, jestli jeji dite prezije. Verila, ze cokoliv se stane, ty "davy lidi" jsou tam proto, aby miminko zachranili. Rodila v leze, nohy v koze, bez PDA.
Kazdy holt chce, to co nema - prsaty holky chtej mensi popredi, blondaty chtej byt tmavovlasky, cerny chtej byt bily, ty co rodily v nemocnici chtej rodit doma, ty co rodily prirozene, vychutnavaj si bezpeci nemocnice.
Hodne stesti vsem a stastnou volbu!!!
Petule
Jana
  • 
30.8.2002 12:52:51
Gratulujem k dcerke a ku krasnemu porodu!!!!

Ozaj, nemalo to nejaku "hororovu" dohru v nemocnici?
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2127 z 27 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.