| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Děti s poruchou příjmu potravy

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 53 [Dalších 23 >>]
Jarka
  • 
3.5.2006 20:55:58
ach jo snad si nemyslis ze máš nadváhu vždyť to je spíše podvýživa.Já tady naopak hledám rady pro kamarádku které se ne a nedaří přibrat a váhu si pak udržet
Jarka
  • 
3.5.2006 20:55:52
ach jo snad si nemyslis ze máš nadváhu vždyť to je spíše podvýživa.Já tady naopak hledám rady pro kamarádku které se ne a nedaří přibrat a váhu si pak udržet
Andrea
  • 
30.4.2006 21:50:38
Pořád jím a hubnu víc a víc. Doktor mi říkal, že tím že jím víc se mi zrychluje metabolizmus a proto hubnu. Měřím 162cm a vážím 23kilo. Nemám anorexii, ale bojím se, že jí dostanu. Jím hodně sladkých věcí a tak, ale je to pořád horší, co mám dělat abych přibrala? Holky ze třídy mi říkají že mám štěstí, že jsem hubená, že de lépe ztloustnout, než zhubnout, ale u mě asi ne. Neustále hubnu a poruchu se štítnou žlázou také nemám. tak co mi teda může být? Věnuji se krasobruslení a už jen kvůli tomu nemůžu být vyžle, a nehýbu se tolik, že bych kvůli tomu zhubla 2 kila za týden. zdají se mi děsné sny, jak jsem hrozně tlsutá a najednou hubnu a hubnu a potom zmizím a na zemi jsou jen kosti, oči a zuby a já mám stach, že dopadnu zle. Prosím pomozte mi, alepsoň psychicky. Byla jsem už u psychiatra, jestli nejsem blázen, ale nejsem. Pomozte mi mě podpořit a věřit si, třeba mi to pomůže.
karolina,studentka
  • 
24.4.2006 14:13:11
ahoj,cetla sem tvoji prosbu o pomoc.zacni s nakym rezimem.kdyz budes jist alespon 5krat za den v mensich vyvazenych,zdravych davkach a budes se vyvarovavat tucnému,zhubnes,nebo alespon nebudes tloustnout.a po zhubnuti by nemel prijit jo-jo efekt,kdyz si na to zvyknes a budes se toho drzet.snaz se jist hodne ovoce a zeleniny,ale u ov. pozor,je dost sladké,radeji stridme,ne moc sladke druhy(ananas,pomeranc,kiwi,jahody)a spise dopoledne.vecer jez lehci jidla,napr.salat,muzes do nej hodit trochu prir. kurete.davej si pozor pri priprave pokrmu na smetanu,olej,maslo,takovy ti chutovky plny tuku.nad jidlem mysli,uzivej si ho!!!jez pomalu,dobre je to s prateli.a sportuj vzdy kdyz budes mit chut.ne jen kvuli vaze!tady je ukaz.jidelnicek:rano:bily jogurt 200g,100g jahod,par oves.vlocek,sv:0,4l nizkot.kefiru,ob:150g brambor,100g filé,kurete(bez strouh.).250g salatu,sv:miska mrkvového salátu s ananasem ci s jablkem/nizkot. ovoc.jogurt,vec:300g salatu,pár kousku kurecího/trocha jog. dres.,pred spanim muzes treba jeste zakousnout kousek papriky,neni to na skodu.treba ani tolik jidla nebudes potrebovat,tak nemusis vsechno,ale pamatuj,ze nesmis hladovet,to by ses pak nemusela ovladnout...a dodrzuj ten rezim!!!pokud bys chtela vic jidelnicku,napis mi na chilli.chocolate@seznam.cz,rada ti je napisu,mam v tom praxi,hodne o tom vim.mam i ruzny tipy,rady,pomuzu ti.ahoj,k.
Iveta
  • 
5.4.2006 17:19:59
Ahojky,mě je 12 a taky málo jím,chtělo by to víc,ráda bych ti poradila moc moc moc,ale já nevím...na tvoje váhu a výšku to jde,nevím proč bys měla být tlustá,to si ani neříkej...normálně jez a kdyby něco tak si poraď s mámou nebo s lékařem...jinak já nevím...já taky mám 35 kg a je mi 12,to je dost málo...měj se hezky a ať nemáš problémy papa Ivča :-).
Hana, dcera 6 měsíců
  • 
2.12.2005 22:41:44
Dcera je "na flašce" od 6 týdnů, nedokázala trávit mateřské mléko. Problém s odmítáním flašky občas řeším také a osvědčilo se mi několik "fíglů". Jí naprosto nepravidelně a jediná možnost je prostě mléko nabízet. Stane se, že s křikem flašku několikrát odmítne a po 10 minutách ji najednou s chutí vypije. Zřejmě neměla zrovna tu správnou náladu... :-) Pokud mám dojem že má hlad a jen se "vzteká", dám nejdřív dudlík a po uklidnění rychle vyměním za flašku - obvykle to funguje. Je to jen časově náročnější a dá se to s úspěchem aplikovat jen v případě jednoho mimča, u dvojčat si to dost dobře neumím představit...
Také moc nepřibírá, je ale spokojená, vyvíjí se normálně. Dětská lékařka mi říkala, že by měla pít víc, zároveň mě ale uklidnila že každé dítě je jiné a zřejmě jí to takhle stačí.
Myslím si, že pokud je dítě jinak spokojené a klidné, není třeba se znepokojovat, pokud nepřibírá přesně podle tabulek. Kdo z nás zapadá do šablon?

Takže držím palce a přeji veselá a spokojená mimča :-)

Lada - dvojčátka
  • 
19.11.2005 9:57:38
Děkuji za odpověď, ale přijde mi, že má nějaky jiný problém. Četla jsem o poruše metabolismu. Začala jsem nad tím přemýšlet z důvodu, že mi přibírá 130 za 14 dní. Doktorka mi říká, že aspoň něco, ale mě to nepřijde normální. Druhá holčička přibírá 250g a pije snad o pul víc než ona. Tak opravdu nevím.
Líza
17.11.2005 13:29:51
Lado, mně ten problém připomíná mou dceru, odmítala MM, my teda na flašku nepřešli, protože bylo evidentní, že problém je u dítěte, ne u mne, ale ona skutečně odmítala mlíko jako takové. Ještě se jakž takž napila v noci v polospánku, ale přes den to byla bída. Tehdy nás dr poslala na různá vyšetření, výsledky nebyly nijak jednoznačné, cosi svědčilo pro nějakou infekci, ale nikdo nevěděl čeho. Na laktační lince mi poradili zkusit opatření jako při refluxu, i když malá neublinkávala. (zvýšená postýlka, dlouho po kojení držet nastojato, žádná manipulace, při které by se stlačovalo bříško, nechovat v klubíčku).
Nevím, třeba by to pomohlo i u vás, já jí prostě přes den nabízela jídlo, a jen kolik chtěla, až když měla zájem ona, a v noci jsem ji budila a dávala jí napít, když byla napůl spící, to šlo nejlíp.
Trvalo to tak měsíc.
  • 
17.11.2005 10:38:50
Ahojky všichni, jsem už zoufalá. Mám jednovaječná dvojčátka narozená v 29 týdnu. Jsou již 5měsíční a pořádku. Jednu jsem kojila z důvodu dřívějšího odchodu z nemocnice a druhá je na flašce. Ta co je na flašce krásně papá, ale kojící si poslední dobou nevytáhla nic, tak jem přešla na flašku taky. Měsíc trvalo než jsem ji to naučila a to jen tím, že jsem koupila pro ni vhodný dudlík. Začala krásně pít. Po týdnu, kdy jsem už ani nekojila, mlíčko se moc netvořilo mi začala dělat stejné věci jako ten celý měsíc před tím. Vidí flašku a začne brečet, odmítá jídlo. Pak na chvilku přestane a vytáhne si něco. Takže nejí. Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Prosím každá odpověd mě potěší. Už jsem zoufala. Díky
Arletka
22.7.2005 20:22:36
Soujlasím, bmi je trochu závádějící, když jsem ho z legrace počítala manžovi, který má 180cm a 88kg, tak mu vyšlo, že má nádváhu, opravdu úsměvné, je to sportovec, který je hodně fyzicky vytížený a má něco kolem 14-15% tělésného tuku. Stejně tak vím, že když začnu intenzivněji cvičit v posilovně, tak bude váha utěšeně stoupat:-))
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 53 [Dalších 23 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.