| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Děti s poruchou příjmu potravy

 Příspěvky 110 z 53 [Dalších 43 >>]
  • 
21.1.2010 23:54:45
Po dlouhem patrani jsem narazila na tyhle přispěvky.mam problem s dcerkou,je ji rok a měsic a bojujeme s jidlem,nechce žvykat a když ma nějakej maly kousek tak se začne hrozně davit.Byla jsem trpěliva,řikala jsem si to chce čas,ale začina mě to znepokojovat!nema zajem o jidlo,vubec na to neni zvědava.Mam strach,potřebuje ziviny,nepila ani mličko z lůahve,byla kojena bez přikrmu do pul roku,tak jsem začala davat nutrilon aspoň do kaše.V roce jsem přestala kojit,už o to nestala.Prosim poraďte mi někdo!začinam propadat depce kvuli tomu.
25.9.2009 22:23:06
takže pátral jsem na zahraničních webech a našel jsem tohle :Výběrová stravovací porucha čili odmítání určitých jídel na základě chuti,vůně nebo vzhledu
15.8.2009 9:51:38
Takže i já přispěju svou troškou do mlýna.Asi do 2-3 let jsem prý jedl normálně a všecko.Jenže pak sem začal odmítat některé jídlo.Například nedokážu sníst zeleninu(kromě brambor,čočky,fazol a na další si teď nemohu vzpomenout).Maso jím jen drůbeží(kuřata,krůtu,...) a vepřové.Jinak ještě rybí prsty.S mléčnými výrobky problém nemám.Paštiky,klobásy,párky,rýži,zelí,špenát,chlebíčky,houby,salámy a mnoho dalších prostě nedokážu sníst i když jsem to asi vědomě v puse neměl(přece jenom je to už dlouho co jsem to jedl dlouho takže ani chuť si nevybavuju).Ktomu navíc mi bude 14 a mám nadváhu.Prosím jestli nemáte nějakou radu jak se stím vyrovnat.
  • 
7.7.2009 18:05:22
na svoji výšku máš váhu skvělou, tak nebuď hloupá a nehubní, jinak se ti PPP vrátěj, to mi věř
13.5.2008 11:57:29
nedalo mi to a také se musím přidat.
Příspěvky jsou sice starší, ale velmi by mne zajímalo, jak děti za tu dobu od příspěvku dopadly, zda se situace zlepšila nebo ne.
Mám totiž stejný problém se svojí 3letou dcerou.
Váží asi tak 15kg a jídlo je pro ni tak něco nepodstatného, omezujícího a otravujícího že to snad není ani možné.
Jí prakticky dvě jídla - rajskou a roštěnky.
Občas vařené brambory a nebo kuřecí nugetky z Mekáče (z toho moc radost nemám). Tím bych asi tak skončila. Když cítí, že se vaří jídlo, občas odchází se zavřít do pokoje. A to třeba dělám kuře na paprice nebo zapečený brambory a tak. Když jsme venku a vracíme se domů začíná lecitovat že oběd až když tak večer a tak.
Bohužel jsem si všimla, že se tomu všichni začínáme až moc věnovat, takže neustále mluvíme o jídle.
Ono je to ale dost těžké to neřešit, protože když za týden sní dvě brambory, pár jahod a nějakou okurku či mrkev je to těžké. Řekla bych, že už mívá i z jídla hrůzu. Ve školce též nejí a návštěvě si říká o vodu z kohoutku a tvrdý rohlík. Je to na psychologa nebo z toho vyroste? Jinak dr. říká, že je vše o.k.
21.3.2008 12:34:58
Dobrý den, tak zkuste bio produkty ty pomáhají jeslti máte zájem pisněte na email napiši více
sara.plevik@seznam.cz
31.1.2008 21:10:11
hlavne vylucit sladkosti a sladene napoje
31.1.2008 21:10:04
hlavne vylucit sladkosti a sladene napoje
  • 
3.12.2007 8:21:02
Dobrý den,

když jsem si přečetla váš příběh, hodně mi to připomnělo ten náš. Mám syna (6,5let)a až do svých necelých 3 let žádné problémy s jídlem neměl. Pak ale začal pomalu vyjímat ze svého jídelníčku některé potraviny (např. hrášek, kukuřici, maso...) až nakonec skončil na nějakých 5 jídlech, které jí a nic jiného. Kromě sladkostí, ty je schopen ochutnat i když je nezná (ale ne všechny). Jinak některá jídla nikdy nevzal do pusy (např. šunku a jiné uzeniny). Ve školce nám řekli, že za 40 let tam takový případ neměli. K psychologovi jsme začali chodit také, skončilo to po 10 sezeních s tím, že máme chodit tak 1-2roky pravidelně každý týden (maximálně o dovolené je povolena vyjímka). Paní psycholožka nám ale řekla, že výsledek stejně nezaručí. Oba s manželem chodíme do práce a bohužel každý týden ve středu ve 2 hodiny jsme to prostě nezvládali časově. Ještě kdybychom před sebou měli vidinu nějakého výsledku, tak je člověk pro svoje dítě schopen udělat cokoli, ale takhle jsme to vzdali. Možná jsme také narazili na špatnou psycholožku, protože syn se u ní necítil dobře. Je to ale trochu problém, protože malé děti dnes nechce nikdo dělat. Jinak pediatr nám také pořád říká, ať to necháme, že je váhově v normě. Je ale poměrně hodně vysoký, takže mě připadá strašně hubený. Ve školní jídelně nic nejí, takže od rána je pouze o svačinách až do 4, kdy ho vyzvedávám. Jsme z toho strašně zoufalí, nevíme co si počít. Nejhorší na tom je, že nám pořád někdo říkal, počkejte ve školce až uvidí ostatní děti jíst, to se změní. Ale ono ne. Je to snad čím dál tím horší. Teď je syn v první třídě a od začátku školního roku je již 4x nemocný. Bojím se, že je to také částečně z toho jednostraného jídelníčku, ale co s tím? Copak se do něj to jídlo dá narvat násilím? Mám takový pocit, že jsem vám příliš neporadila, ale alespoň vidíte, že v tom nejste sami. Kdybyste někdo měl nějaké zkušenosti, byla bych vděčná za radu.
Líza
15.11.2007 20:05:11
Začni tím, že změníš svůj přístup. Nenuť ho ani nenaléhej, aby jedl. Změň celý systém. Do jedenáctého prosince, než půjdete k psychologovi, určitě hlady neumře (ostatně nevím o tom, že by nějaké malé dítě v tomhle státě kvůli odmítání jídla umřelo).
Takže - pětkrát za den mu dej jídlo, nech ho, ať sní, kolik chce, vůbec nekomentuj množství. Po půl hodince to jídlo odnes a další mu dej až bude čas na další jídlo. Mezi jídly nic, pití jen neslazené. Zajisti mu dostatečný přístup k tekutinám ve dne i v noci.
Zpočátku asi využije toho, že najednou nemusí, a nebude chtít skoro nic. Když časem zjistí, že přestaly kolem jídla jakékoli tanečky, je dost pravděpodobné, že se začne řídit intuitivně potřebami svého těla a bude jíst tolik, kolik potřebuje, to ale může být mnohem míň, než kolik si ty budeš myslet, že stačí. Nevadí, hlavně ho netlač. Tlak vzbuzuje protitlak. Když nejí, aby ti vzdoroval, nejde už o nechutenství, ale o boj proti matce, která ho k něčemu nutí (byť třeba po dobrém). Tomu je nutné se vyhnout.
 Příspěvky 110 z 53 [Dalších 43 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.