25.11.2005 10:23:08 Karina
s tchyní v jednom domě
KAČO, tohle téma - dvougenerační bydlení, je zde probíráno s většími či menšími přestávkami pořád. Z Tebe mám pocit, že s tchýní je to celkem ok. Važ si toho stavu, který je. Počti si ve starších příspěvcích. Pokud budete vycházet alespoň NEUTRÁLNĚ, může to být velkým přínosem pro obě strany. Ona Tobě např. pohlídá děti (a věř, že hlídacích babiček v dnešní době moc neznám - ono je lepší raději chodit do zaměstnání a potom se starat sama o sebe), vy jí můžete pomoci třeba s nákupy apod. Toto byl vždy tradiční model rodiny - staří se ještě cítili potřební a nechali se i rádi od mladých trochu využít. Chápu, že to není jednoduché - ani pro Tvoji tchyni. Zkus se taky vžít do její situace. Má už nějaký věk, celý život byla někde zvyklá - ve svém bytě a na své soukromí. Nevím, jestli bych byla schopna a riskovala špatné vztahy - jít se svým synem do jednoho RD (a to máme vztahy celkem dobré). Už to, když si představím, že třeba ráno vylezu na chodbu jen v prádle a projde kolem mne "cizí" snacha... Zajímalo by mne, jak jste dospěli jako rodina k rozhodnutí o společném RD, jak řešíte investice do této nemovitosti a další věci.
Odpovědět