Re: SKOLKA a tak vse..
Cau holky,
se skolkou - ze ji bude vozit rano manzel - tak jsme to i planovali (abych se mohla rano s malou Miskou trosku obcas prospat:-))), ja sla vlastne ze zacatku s nima aby si Kacule byla jistejsi nebo co ja vim..proste jsem si myslela, ze bych tam mohla byt platna:-))) ( to jsou ty maminy..;-))
No a ke konzulatu - nejdriv jsem volala do Cech, chtela jsem vedet, zda zadost nemuzou podat za nas rodice..
Bohuzel je zadrhel v tom, ze je potreba "prohlaseni o obcanstvi CR" a to v nasem pripade od obou z nas (jsme oba Cesi) - a to se musi osobne podepsat a pani na urade na Praze 1 rekla, ze musime prijit osobne ci to podepsat na konzulate..
Takze pokud do Cech - tak propasovat jednu cestu Misku tam, zustat oba alespon 1 pracovni den (dalsi dovolena v ....) a pak ja posbirat zbytek dokladu a podat zadost o RL a cekat mesic (min.)v Cechach na RL a pak nechat udelat pas a zpatky do Nemec..
Tady na konzulate chteji:
- RL ceskeho rodice (takze u nas obou);
- oddaci list (cesky, to i pro smisena manzelstvi);
- nemecky rodny list s apostillou soudne prelozeny do CJ;
- a prohlaseni o obcanstvi (podepisuje se na konzulate)
- nase cestovni pasy
a na koznulate se vyplni zadost o RL a o prideleni RC..
Mam tady u sebe od kamaradky papiry se seznamem ( s konzulatu) co je treba na RL a oddaci list, tak jestli mate nekdo dotazy..ptejte se..
Tenhle proces ziskani RL konzulatu trva cca3mesice a pak nam na miste zapisi Misku do pasu (hura!)..na dotaz zda si mohu zazadat o extra pas pro Misku, tak se pani divila, proc chci pas pro tak male dite, ze to delaji neradi!!! no tak radeji si ho necham udelat v CR..
(pani mi zacala totiz diktovat spravne rozmery fotky na pas, takze jsem se treba dozvedela ze od korene nosu k brade ma byt rozmer 13mm;-))) nad hlavou ma zustat 2mm pozadi...;-)))Radeji to udelam az dorazim do Prahy, uz vidim jak tam tu fotku Misky premeruji pravitkem;-)))
taky je zima, opet jsme zapnuli topeni...
tak pacek jana
Odpovědět