20.8.2025 21:25:32 Blanče
Re: Koncim s ADHD
Čumčo, vzhledem k tomu, že naše děti diagnózu mají (i když vlastně všichni neformální) a já si lebedím na ADHD serverech a diskusích jsem asi dost jasná a strašně ti rozumím (moje milovaná Betty MacDonald a její totální bordel následovaný vybíráním prachu z dírek po hřebících). Jen tím, že mě někdo udělal radioaktivní, mám paní na úklid a nejsem zaměstnanec s pravidelnou pracovní dobou a můj muž je bordelář schraňovač nějak koexistujeme. Aktuálně mne strašně štve zahrada - to je něco, co nepočká, na jaře se vždycky vybičuju, osadím, vypleju, dosadím, umeju skleník...a touhle dobou pravidelně příroda zvítězí:-(. jsem ráda, že udržím na živu zvířata, rajčata jsem opět neodhadla velikost a plazí se po podlaze pergoly u dětského domečku, ta další u skleníku chytila plíseň. Záhon kam jsem měla v úmyslu nasadit běžnou zeleninu jsme v nějakém vzedmutí osázeli bramborama (ty jednou vyplel zeť), kus jsme nedali a 6 rostlin cuket, 10 okurek a kus cibule je do pasu prorostlý kde čím:-( Obří vyvýšený záhon co měl být na jaře heřmánek a pak bylinkovník kvete trávama, dobromyslem a kde čím, je fakt, že je na něm spousta hmyzu, ale majoránka, bobkový list, rozmarýn zase chcíply. Na place "mezibarákama" - mezi domem a garáží, prostor cca 100 m2, který když jsme dům kupovali byl jak podlaha v obýváku, osazený břidlicí bez jediného stébla, zase zarůstá nějakým bejlím...Já prostě neumím dělat věci pravidelně, jo, krizi vyřeším, průseru zabráním. Ale žít pravidelný život, opakovat nějakou rutinu, neuhýbat za "geniálními" myšlenkami neumím.
Odpovědět