moje ma za dva roky najeto 4500 km, celorocne, za kazdyho pocasi vcerne slejvaku, snehu, mrazu- zejmena na naledi jsem jel vyrazne jisteji nez cyklisti- muzu dat kdykoli nohu na zem a "prosourat" se nejistym usekem a hned zas jedi bez zastaveni dal, zatimco cyklista se bud marne snazi balancovat v sede jak cirkusovej medved, nebo s kola rovnou sleze a tech par metru ho vede- misto tyhle taskarice mi staci pribrzdit a dat nohu na zem, to mi zejmena v hustym mestskym provozu (Berlin) prijde praktictejsi. Nemluve o tom, ze mam blinkr a zpetny zrcatka, takze se nemusim otacet a mavat ploutvi a doufat, ze me nekdo vezme na vedomi (vzhledem k tomu, ze vetsinou jezdim za tmy, bych mohl o idiotskejch neviditelnejch cyklistech psat romany). No a krome toho, na rozdil od cyklistu platim pojisteni a mam poznavaci znacku a vozidlo registrivany na my jmeno (v Nemecku povinnost), takze nemuzu jezdit jak kreteni pumpickari, nybrz stavim na kazdy debilni krizovatce na cervenou i na liduprazdny ulici ve 3 v noci. Od ty doby, co kolobezku mam, vubec nepouzivam verejnou dopravu (vzhledem k tomu, ze "v sezone" se stavkuje nekolikrat mesicne, zhusta neohlasene a po nekolik dnu vyrazny +), ale na kole bych v tomhle provozu fakt jezdit nechtel.
kupodivu jsem z toho zatim ani jednou nespadl, evidentne man stabilitu natrenovanou z escooteru, viz vyse
obcas chodim plavat.. Doma mam spiningovy kolo (to opravdovy co stoji ve fitnes centrech, zadnej levnej rotoped), cinky a hromadu dalsiho sportovniho nacini... Koneckoncu, bez sportovniho vykonu se doma nedostanu ani do postele
neb mam patrovou postel, od ktere jsem odmontoval schudky- ze schodu je regal na knizky a pred "dirou" na schody je pripevnena hrazda ve vysi 220cm nad zemi, jako pomucka pro zachvat lenosti z ni teda visi cca 50cm kratky lano, za ktery se muzu jednou rukou pritahnout, pokud se mi nechce trochu povyskocit...
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.