Re: Dospívající dcera - odpor k jakékoliv slabosti a zranitelnosti
Čumčo, rozumím tomu co píšeš, ale myslím, že tohle by si mohli zvládnout říct v rámci např. přírodopisu a nebo v těch předmětech (každý to má dneska jinak občanka/rodinka) mluvit v rámci svého kruhu, mezi vrstevníky, učiteli, kteří je znají a mají patřičnou odbornost. Mne iritují ty externisti co objíždějí školy s těmito tématy a školy - > rodiče jim za to platí ať přímo nebo formou odevzdaných daní.
Navíc je opravdu zcela patrné a nevysledovala jsem to já, ale právě třeba mé děti, že tyto "odborné přednášky" zpravidla zavanou nový trend do školních lavic. Zejména tedy u dívek. Holky jsou v tomhle věku opravdu křehké. Jeden vzorek mám doma. Mám pocit, že je to tím, že ony jsou daleko dříve zavaleny rozličnými emocemi. Chtějí se líbit, chtějí být milované, chtějí být obdivované, potřebují mít svou smečku/skupinu. Na druhou stranu je těžké být originální, vybočovat, nesouhlasit, smýšlet o někom špatně... . Kluci s těmito nástrahami umí poradit tak nějak líp a nebo možná společnost lépe přijímá jejich individualitu.
Odpovědět