Re: Hotovky
Také mám 5 člennou rodinu.
Ale většinu věcí pak buď dusím nebo peču a už to prostě nepořebuje více mou péči? Mezi pračkou, žehličkou nebo i knížkou nakouknu do hrnce, zamíchám, podleju. A to já dělám prostě takový věci, který se dělají téměř sami.
Dneska půjde do trouby celé kuře. Příprava proběhla už večer: vyndám česnek, cibuli, papriku, sůl, pepř, olej, máslo. Vytvořím mázičku a naložím. Až dorazím z práce přesunu kuře z lednice do trouby a já jdu běhat. Za 50 min. budu doma - odklopím, přidám teplotu. Kuře se dodělá, já stihnu sprchu a pak vysypu z lednice quinou (vařila se večer - sama, jen jsem jí 2x spařila), pokrájím listí, papriku, rajče, a dám do teplé trouby řepu (tu musím očistit a pokrájet, okořenit - 5min. max), citron, olej, sůl, pepř, a trochu javorového sirupu na přelití.
Ve středu jsou chilli con carne. Luštěniny namočím dneska večer. Maso kupuji mleté. Pokrájím cibuli, připravím si česnek. Základ míchám cca 20 - 30 min a pak se směs dělá sama cca 45 min.. Mezi tím vyšlehám ze směsi namočených luštěnin směs na placky. No a pak je to 8 x 4 min. usmažit na mírné teplotě placky. Mezi tím, umíchám smetanu, pokrájím zeleninu a byliny.
Včera jsem pokrájela 4 papriky, 6 rajčat, přepůlila hlavu česneku. Dala péct na 30 min.. Mezi tím se mi vařily těstoviny. Hodila jsem na pánev pokrájená kuřecí prsa - osolená, opepřená. Všechno pak smíchám v jednom velkém hrnci, zasypu bylinami a jíme.
Nádobí dají děti do myčky, otřou kuchyňskou linku a je hotovo.
Odpovědět