23.3.2025 9:56:22 La Pepa
Re: Hotovky
Vaření je činnost, která mě nevyčerpává, navíc je to pro mě forma péče o blízké, které jsem obvykle schopna. Nejvíc mi vadí mentální zátěž s tím spojená - vymyslet jídelníček a nakoupit, zorganizovat, aby se věci jedly v daném pořadí atd (jsem doma dost málo). Umím si představit, že pokud bych měla větší mrazák, budu víc chystat jídla do mrazáku, teď tam mám spíš přípravy.
Bohužel děti nemají školní jídelnu, občas hodí do menzy, ale často si berou obědy s sebou. Snažím se mít něco bezpracného doma, aby si nemusely kupovat za moc peněz blbosti. Problém je, že mám jedno dítě (mladou dospělou), která má problém s nadváhou, který neřeší. Druhé dítě (mladý téměř dospělý) má problém opačný. Oba žerou hodně, ale ten s podváhou je někdy líný se najíst, nebo nemůže před tréninkem apod. Takže se snažím mít doma hodně zeleniny a třeba k tomu hummus (kupuju v Lidlu), kefír, cottage. Občas spáchám nějakou pomazánku. Pro hubeňoura mám i "flašky" - Food in bottle z Lidlu, což nahradí jedno jídlo - on to má spíš na přilepšenou, je to bez laktózy a chutná docela dobře, navíc i když to vypije hodinu před tréninkem, nezvrací.
Odpovědět