Re: Hotovky
Susu,
vyndám 4 dózy s luštěninami, navážím od každé 200 - 300g a zaleju vodou, nebo utřu 3 stroužky česneku a ze směsi koření vytvořím marinádu. Příprava mi nezabere zpravidla více jak 10 min. 2x spařit quinou nebo povařit polentu - dát na 20 min. na plotnu, vaří se na mírném ohni sama.
Jak psala Žžena, já to asi nepovažuji za nějakou práci. Mám zřejmě jiné nastavení. Většinu toho stihu zatímco si s manželem vyměňujeme zážitky z pracovního dne.
A můj muž mi hodně pomáhá a využívám každé volné ruce, které doma potkám, sdílíme trampoty všedních dní při práci. Povídáme, loupeme, krájíme. Nakoupí ten, kdo jde kolem našeho oblíbeného řeznictví nebo trhu. Ostatně i to namáčení luštěnin zvládnu zorganizovat z postele, zatím co si čtu

.
Neměli jsme to tak vždy, taky jsem se honila jako pes, když byly děti menší. Jenže já to tak chtěla mít, je to pro mne důležité, důležitější než moje zájmy a pak mohu i já šířit pohodu. Každý prostě potřebujeme k tomu stavu pohody něco jiného. Dneska jsou děti velké a vědí, že když chtějí ve čtvrtek nebo v pátek přijít do skříně a najít tam své dresy, plavky a prádlo na víkend, chtějí mít s sebou na závody dobré jídlo a buchtu pro celý oddíl, tak prostě je potřeba si se podílet, jinak je doma čeká "nasraná matka" co nevytáhla paty týden z kanclu. Ony sami říkají, že mě mají rádi dostatečně vyběhanou, to jsem pak svolná ke všemu

.
Odpovědět