Re: Pickles
Kromě klsického kvašeného zelí, které dělám normálně v zeláku pomalu kvašené, tak si dělám takové rychlokvašené zeleniny. Smíchám květák, papriky, okruky (teď zimě normálně salátový), cibuli, na hrubý kusy nakrájený zelí (hodila by se ještě mrkev, ale tu nemůžu) - na větší kusy. Namačkám do obyčejné zavařovačky s nešroubovacím víčkem. A zaliju lákem z vychladlý převařený vody se solí - 40 g soli na 1 litr vody. A to toho láku rozmíchám špičkou lžičky nabranou trošilinku chlebovýho kvasu. Ten poslouží jako startér, resp. spíš rychlostartér :) No, zaliju po okraj, víčko přimáčknu, postavím sklenici do misky, protože to bude bubla t a vytékat, a nechám na lince 4 -5 dní. S tím kvasem je to zvlašené turborychle. Pak do lednice, aby se kvašení zastavilo. Takhle si kvasím zeleninu k falafelu.
Odpovědět