| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vaření a pečení

9.3.2021 10:18:50 angrešt

Re: Pickles

Kromě klsického kvašeného zelí, které dělám normálně v zeláku pomalu kvašené, tak si dělám takové rychlokvašené zeleniny. Smíchám květák, papriky, okruky (teď zimě normálně salátový), cibuli, na hrubý kusy nakrájený zelí (hodila by se ještě mrkev, ale tu nemůžu) - na větší kusy. Namačkám do obyčejné zavařovačky s nešroubovacím víčkem. A zaliju lákem z vychladlý převařený vody se solí - 40 g soli na 1 litr vody. A to toho láku rozmíchám špičkou lžičky nabranou trošilinku chlebovýho kvasu. Ten poslouží jako startér, resp. spíš rychlostartér :) No, zaliju po okraj, víčko přimáčknu, postavím sklenici do misky, protože to bude bubla t a vytékat, a nechám na lince 4 -5 dní. S tím kvasem je to zvlašené turborychle. Pak do lednice, aby se kvašení zastavilo. Takhle si kvasím zeleninu k falafelu.
Odpovědět
Průběh diskuze (9 názorů)
Pickles Jojona 9.3.2021 6:15
*Re: Pickles Jojona 9.3.2021 6:23
*Re: Pickles ...neviditelná... 9.3.2021 7:13
**Re: Pickles Jojona 9.3.2021 7:20
***Re: Pickles ...neviditelná... 9.3.2021 9:26
*Re: Pickles Půlka psa 9.3.2021 7:48
**Re: Pickles žiraf 9.3.2021 11:10
*Re: Pickles Len 9.3.2021 9:36
*Re: Pickles angrešt 9.3.2021 10:18

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.