Re: Pečení husy - zkušenosti - už nikdy
pravidelně peču husu na sv. martina (dárek pro muže k svátku
) večer šoupnu pekáč s posolenou, pokmínovanou husou, do poloviny zalitou studenou vodou, do trouby na 90 stupňů a ráno vypnu troubu... pak hodinu před podáváním zapnu znovu, odkryté, na 200, aby se dopekla kůrka... masíčko je měkounké, šťavnaté, výborné
letos jsem měla "menší husičku, asi 3,5 kg a mám z ní asi půllitrovou sklenici sádla
před pečením tedy ještě odřezávám konce křídel, kůži z krku a ořezané kousky a drůbky přijdou do kaldounu, jatýrka do paštiky, takže husa ač poměrně drahá, zajistí nám jídlo na několik dní (zbytky prsou obvykle přijdou do rizota)
kachna mi nechutná, ta mi smrdí, tu jím jen v úpravě z asijských bister
jo a někdy někde jsem četla, že hotovou, dobře propečenou husu poznáš podle toho, že vyleze hrudní kost... je pravda, že to jediné mě "štve", že husa mi nikdy nedrží tvar, vždycky se mi rozpadne
Odpovědět