Re: Boršč
nejsem žádný specialista na boršč, nijak originálně ho nedělám, vařím takhle:
Potřebuju tři kastroly:
1. do prvního dám do osolené vody vařit hlavu červené řepy ve slupce. Tu pak vyjmu a oloupu, nakrájím na kostky.
2. do dalšího dám maso s kostí - hovězí přední, vepřové kosti, když máme, tak i kousek uzeného. Zaliju vodou, osolím, přidám kuličky pepře, nového koření, bobkový list a kousky kořenové zeleniny. Po uvaření oberu maso a sliju vývar, obojí pak použiju v přípravě boršče. Někdy použiju i kořenovou zeleninu z vývaru.
3. Do třetího a největšího hrnce dám na másle a slanině zesklovatět cibulku, pak přidám syrovou, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, na nudličky pokrájené hlávkové zelí, na kostky brambory. Podusím, přidám červenou řepu (viz bod 1), vývar s masem, popř zeleninou (viz bod 2) a povařím. Pak přidám pár lžiček rajského protlaku, nebo dvě měkká rajčata. Osolím a opatrně dochutím trochou cukru a octem. Na talíři podávám s lžičkou zakysané smetany.
Odpovědět