Re: Boršč
běžně vaříme boršč od oka, vývar z hovězího, kousku vepřového, kousku uzeného, maso obrat, na cibulový základ kořenová zelenina, brambory na kostičky, řepa (pokud mám sterilovanou, tak až na konec, pokud syrovou tak hned), zalít vývarem, nasypat koření do čajítka (pár kuliček pepře, 2 kuličky nové koření, 2 kuličky jalovec, 2 bobkové listy), uvařit, vrátit maso... na talíři přidat lžíci zakysanky... jo a když je řepa syrová, dochutím octem, příp. cukrem, máme rádi lehce sladkokyselou chuť a někdy přidávám i trochu kysaného zelí...
a někdy dělám jen zeleninovou verzi -
1 větší řepa
1 cibule
česnek
2 mrkve
1 petržel
1 pastiňák
1 malý celer
4-5 brambor
vývar (podravka)
sušené houby
všechno do hrnce, zalít vývarem nebo vodou (pak je dobré přidat podravku), zase koření do čajítka, dochutit solí, octem, cukrem
Odpovědět