3.7.2015 7:22:34 Senedra
Re: Typy na vaření o horkém prodlouženém víkendu
A málem bych zapomněla. Máme nové brambory, takže jedno jídlo budu vařené nové brambory, přelité máslem, posypané napůl tvrdým tvarohem a napůl balkánským sýrem a ještě s domácí pažitkou. A když budu vařit brambory, tak udělám také naší česnekačku - každému do jeho polévkové misky, kromě majoránky, česneku a pepře ještě nastrouhým tvrdý sýr a nakrájím na kostičky trochu šunky. A když večer nezapomenu, tak upeču v troubě kostičky chleba.
Děti budou mít odpoledne návštěvu, ze zbytku broskvového kompotu připravím ovocný salát ( kompotované broskve, jahody, jablko, meloun, mandarinka,.. jen trochu třtinového cukru a citronové nebo limetkvé šťávy...
Pít budeme domácí bezinkovou šťávu od babičky, s citronem, mátou a limetkou. Nebo uvařím džbán ovocného čaje, nakrájím do něj trochu ovoce a nechám vychladit a vyluhovat.
A hlavně zelenina, ovoce.
Odpovědět