Re: Jsou Vánoce povinné?
olgam,
jak já tě chápu, ad ty dárky, já bych pro dospělé nejradši zrušila úplně, nebo dávala jen kalendář s dětmi.
Dnes se mi to opět potvrdilo, protože přesto, že jsem koupila dárek pro manželovýho tátu a jeho ženu, - společný - jen drobnost jak je zvykem.. ale přemýšlela jsem nad tím, aby je potěšil, aby se jim hodil - pohankovo špaldový nahřívací polštářek s krásným vánočním motivem - tak dědu to velice potěšilo a babička to komentovala slovy.. když se prababička zeptala co dostali - že nějaký polštář nebo co.. řekla to takovým tónem, že se mě to opravdu dotklo, protože jsem si dala opravdu záležet... není lehké jim něco vymyslet.. pomáhaly děti, i to zabalily.. tak jsem byla ráda, že to ony neslyšely
půl hodiny na to babička řekla, kolik dárků a hlavně neopoměla říci za kolik dostala.. a že kdyby bylo po jejím, tak dospělým taky nedává - no nikdo ji nenutí, dávat dárek mi fakt nemusí, neurazím se, nevadí mi to, vánoce dělám pro děti..
a můžu se zeptat, tvůj syn má PAS? že si psala, že jí jen gumové bonbony.. a neslavíš vánoce kvůli němu? dovedu si představit (protože sama mám doma dvě děti s pas,) že mu to nic neříká.
Odpovědět