Ano šuplík, je mu 9,5 a neuměl mi to ještě říct až letos. Loni už jsem tušila, že prostě pro něj vánoce jsou stres, ale stále jsem si myslela, že mu vadí ten shon venku a ve škole přípravy na besídku atd, Letos mě hodně překvapil, když mě prosil, že nechce ani dárky a když jsem řekla, že si tedy jen hezky nachystáme stromeček, tak řekl, že se ho celé ty roky bál. Já mám u sebe na okně takový maličký, který mu nevadí a na stole máme svíčky, které si zapalujeme dle libosti.
Vím, že je to u nás jiné, ale také jsem si tím uvědomila, že hodně lidí opravdu má vánoce, jako by povinnost. A taky jsem byla překvapená, kolik lidí mi fandilo a někteří i záviděli, že jsem se k tomu takhle dokázala postavait, protože někteří to mají stejně, ale je tam takové to, co by tomu řekly lidi.
A po sáhodlouhém hovoru se synem, kdy jsem mu řekla, že bych mu chtěla koupit dárek, že si ho zaslouží, tak mi nakonec řekl, že stejně nic nepotřebuje a jen tak pro radost, že je to zbytečné plýtvání penězi a že jediné co by chtěl, tak bych mu jistě nekouila, ale že by to nechtěl na vánoce, ale jen tak a sám by si to vybral. No a tak si vybral kávovar

prostě to fakt máme v tomhle jinak. Takže jsem mu řekla, že peníze, které jsme ušetřili na vánocích dám bokem a až bude potřeba, tak za něj koupíme pořádný PC, který si přeje, ale chce počkat až jestli se dostane do počítačové třídy.