14.12.2014 22:40:33 úča
Re: vánoční menu: kapr a srna
Samozřejmě se ničeho vzdávat nemusí, dtto si na stůl mohou naservírovat cokoliv.
Můj čistě subjektivní názor je, že německým spolustolovníkům smaženým kaprem (teplým) s majonézovým salátem (studeným) do noty nekápnou ani jim neobohatí jídelníček. Tohle jídlo je něco jako kumis. Chutná spíš jen národně a mimo region nemusí být nahlížené jako lahůdka.
Jako předkrm před zvěřinou je to - čistě gastronomicky vzato- vyloženě nevhodné, když se mezi to dá ještě polévka, přišlo by mi to jako jídelní noční můra.
S několikahodinovým odstupem to jistě bude stravitelnější a nikdo se nebude muset ničeho odříkat.
Jinak já si myslím, že když si pozvu hosty a chci je pohostit dobře, tak si třeba i smaženinu s majonézou odpustit můžu, pokud mi hosté za to stojí.
Odpovědět