Re: Obložená mísa/talíř - jaké suroviny používáte?
Já dělám "sýrové prkénko" - na dřevěný otočný talíř dám několik druhů sýra vcelku - typ camambert, gouzda s pestem (je zelená a červená), sýr s ořechy, s pepřem, kozí... a k tomu sýrové nože, každý si krájí sám.
Zvlášť šunku a salámy (šunka od kosti, mortadella, salám s černým pepřem, krájený lovák, čabajka na kolečka...) a případně vejce natvrdo.
A pak nakrájím na šikovná sousta - tyčinky - řapíkatý celer, kedlubnu, mrkev, přidám cherry rajčátka atp., naskládám do věnce na talíř a doprostřed postavím misku s nějakým dipem - stačí bylinky do zakysané smetany a je to výborné.
Pečivo - koupím tři čtyři druhy - bílé, celozrnné, a sůznými posypy - nakrájím a podávám na košíčku zvlášť.
Je toho tolik, že si každý vybere, snadno se to doplňuje a vzbuzuje to dojem hojnosti
Navíc do přípravy se snadno zapojí celá rodina, krájet nebo skládat zvládnou i děti a není s tím taková pakárna pro jednoho, jako když člověk vaří.
Odpovědět