30.4.2014 10:30:50 Epepe
na oslavu narozenin
My se scházíme buď ve všední den na večeři (bufetovou), tj. v 6 hodin, nebo ve svátek třeba ve 4 a to většinou chystám jen sladké + jednohubky a chlebíčky ke kávě.
U nás máme trochu specifické požadavky na jídlo, protože někdo je vegetarián, někdo dodržuje kašrut, takže musím dělat dvě, tři jídla.

Takže vařím pokud možno hodně obyčejně jednoduše a rychle.
Z večeří (ale dělám jen bufetové), které měly úspěch v poslední době: studená pečená panenka v zázvoru a k tomu dipy (rajčatový, koprový), brioškový bylinkový věnec, listový závin se špenátem a lososem, tvarohové taštičky s mletým masem, mleté kuličky v rajčatové omáčce, sekaná s mrkví a vejcem.
K tomu obyčejně dělám různé saláty, třeba Tabouleh nebo třeba falafel z červené řepy či např. rajčata plněná avokádovou pomazánkou.
Odpovědět