Ideálně jednohubky mnoha chutí a tvarů

.
Takže rohlíky na kolečka mazané různými pomazánkami nebo takové ty s napíchanými kousky salámů, sýrů, zeleniny atd.
Pak šneci z listového těsta (klasika je se šunkou a sýrem, ale dělají se různé, různě kořeněné).
Kamarádka dělá rohlíčky plněné nivou (malé, tak akorát na dvě kousnutí).
V obdobném duchu něco sladkého, ne příliš sytého, mně jako hypotetickému hostovi by vyhovovaly takové ty minizákusky, co se prodávají, brala bych i mini "svatební" koláčky.
A napadají mě i mísy salátů. Zeleninový a ovocný.
My tedy oslavy moc neděláme, ale kdybych něco chystala, držím se (sama kvůli sobě) těchto pravidel:
- minimální námaha s přípravou (člověku je pak míň líto, když o to není zájem a navíc není nutné se strhat a pak být na oslavě unavená)
- rozumná cena
- nejde o to, aby se tím člověk najedl, spíš něco na chuť, ke kávě, k vínu
- aby se to nekazilo a nevadilo tomu, že se to nesní hned
- aby se to snadno dávkovalo
- minimální možnost ušpinění se při konzumaci (třeba taková čokoládová fontána působí dobře na pohled, ale....takže já bych ji na oslavě nechtěla

)
- co nejpestřejší na pohled i na chutě