4.2.2014 19:59:30 Kivík
Re: jak připravujete červené zelí ke kachničce?
Koupím červené zelí Efko ve sladkokyselém nálevu, sleju ho, ale neproplachuju (zkoušela jsem jednou vařit i s tím nálevem ale bylo to moc ostrý). Dám ho vařit do vody, vařím 45 minut (šlo by i míň ale takhle jsem si jistá, že bude fakt hotový). Když už je voda skoro vyvařená, zahustím klasickou jíškou (zkoušela jsem chlebem - nezahustilo, jablkem - nezahustilo, bramborou - byla z toho cítit). Ochutím trochou cukru, trochou octa, ale není třeba moc, to zelí Efko je už samo o sobě dobré. Prostě podle chuti. A osolím samozřejmě. Toť vše. Zkoušela jsem jednou vařit i hlávkové, myslím, že jsem ho dělala stejně, jen déle vařila, cca hodinu, ale jsem líná ho krájet
Odpovědět