Ahoj Gerberko,
taky tě moc zdravím. Tak jak dneska Bédík ve školce? Myslela jsem na vás, snad už to bude konečně dobrý.
Já byla dneska pro Eli ve škole už po 11. hodině, zvoní jim v 11.15 (u nás se začíná ráno v 8.30), ještě stále nechodí na tělocvik- až do konce listopadu, tak jsme byly už před půl dvanáctou doma. Eli už se nemohla dočkat, až mi ukáže písanku, měla tam napsáno od paní učitelky: "Eliško, můžeš psát perem."
No, byla neskutečně šťastná, prý ještě asi 4 děti ze třídy mohly dneska prvně psát perem, tak si to hned vyzkoušela, už píšou klasickým psacím písmem "mi","mé",mů
Odpoledne si vzpomněla, že by chtěla udělat další krmítko pro ptáky, pořád žadonila, pak mi dokonce přinesla z garáže nějaká prkýnka, tak jsem vyštrachala "matriál", hřebíky apod. a ztloukala a řezala pilkou. No, kdyby viděla tu hrůzu, je to totální zbouchanina, že jsem si myslela, že fakt udělám hezčí, ale Eli byla moc ráda, hned tam nasypala slunečnici, zavěsila jsem jí to na strom a teď budeme čekat, jestli tam vůbec nějaká sýkorka zavítá.
Gerberko, v dnešním Blesku jsem se dočetla, že tu vakcínu, kterou jsem se nechala minulý týden naočkovat proti chřipce, stahují ihned z trhu, že na ni mělo 11 lidí silné alergické reakce a u některých propukla pravá chřipka. Tak zahájili zákaz prodeje. Já blbec si jí minulý týden koupila - prodala mi ji magistra v lékárně s tím, že je "moc dobrá". Měla ji tam už POSLEDNÍ v lednici, tak se jí ráda asi zbavila a jeden blbec (já) ji koupil. I sestra u doktorky se divila, co to mám za injekci, že to nezná. A mně bylo divný, že je mi už 3 dny po sobě večer vždycky tak "divně", zima, bolí mě břicho, taková jak praštěná palicí. I máma mi ráno říkala, že mám takový červený a kalný oči, to jsem zase sedla někomu na špek.

Ještě, že jsem nenechala naočkovat holky. Gerberko, představ si, že mi Eli říkala, že od pátku chybí jedna její spolužačka a zrovna ta, kterou rodiče nechali taky naočkovat proti chřipce. Já se divila, protože ta holčička měla zánět dutin, brala Zinnat a oni jí asi 4. den po dobrání atb nechali naočkovat a teď mi máma říkala, že mluvila s jejich sousedkou a holčička je od pátku v nemocnici, že dostala vysoké horečky, z toho měla doma ty febrilní křeče, že jim nedýchala, volali hned záchranku a teď leží v Praze Motole. Eli říkala, že by jí nějak chtěla udělat radost, že by jí chtěla dát nějaký dáreček, tak musíme něco zítra vymyslet - třeba nějaký Kinder vajíčko a čokoládu a doneseme jí to k nim domů, aby jí to dali, až za ní pojedou do nemocnice. Já jsem z toho celá špatná. Ta holčička má právě srdeční vadu, kvůli které měla i odklad, kvůli tomu jí nechávali očkovat proti té chřipce a jestli chudák neměla nějakou silnou reakci na tu injekci.
To jsou věci, co?
Gerberko, moc pozdravuju a stále držím Bédíkovi palce s tou školkou. Uvidíš, že teď už to bude dobrý.