13.1.2003 10:53:49 K
Re: bezlepková dieta
Ahoj holky,
tak jsem o víkendu zkoušela (jak jsem slíbila) vyrobit korpus z kukuřičné mouky. Nedávno jsem tady psala, jak jsou dobré placičky z kukuřičné krupice s ovocem. No a tak jsem vyzkoušela i tuto "kukuřičnou hmotu - kaši" dát jako korpus na koláč.
Takže tady je recet. Pozor, pokud byste měly kaši řídkou, nebo naopak hustou přidejte trošku víc krupice (kukuřičné) nebo vody. Je to vše jenom odhadem.
Takže:
1 sklenička kukuřičné krupice (hrubá) (cca 2 dcl)
cca 3 skleničky vody.
Nejprve dáme vařit vodu, do vroucí, osolené vody nasypeme krupici a vaříme, pomalu, dost často mícháme. Začne to houstnout, nechat tak 5-10 minut vařit (ochutnejte, nesmí být krupička tvrdá). Když máte hmotu moc hustou, přidejte vodu. Jakmile uděláte hustou kaši (nesmí moc téct), dáte do vymazané a vysypané formy na koláč (já ji vysypala mletými oříšky, ale je možné i bezlep. strouhankou....) rozetřeme ve formě a dáme pořádně vychladit. Mezitím jsem si rozehřála troubu. Po vychladnutí směsi ve formě jsem to šoupla do trouby (plyn-st.2) a zapékala. Že je to hotové jsem poznala, když se hmota začala odlepovat od krajů (musí být povrch takový okoralý). Pak jsem to vyndala. V kastrolku jsem si povařila jahody, přidala kukuřičný škrob, trošku pudinku (ale myslím, že by tam ani nemusel být), trošku cukru. Tuto hustou hmotu jsem dala na koláč a dala zase vychladit. Podávala jsem to s bílým jogurtem. Mňam, moc dobré.
Vyzkoušejte, je to jednoduché a moc dobré.
Čau
H.
Odpovědět