Re: Co mění diagnoza pro rodiče dětí ADHD?
misch mám holčičku 3 roky a 9 měsíců, na tříleté rovněž boj - tvary eště jakž takž, barvy OK, měření OK, váha OK, změření hlavy nic, tlak nic, tep nic, oči zakrýt ani omylem, poslechnout srdíčko nehrozilo.
Pleny nemá cca od 18měsíců. Jen jsem se zmínila dětské, že má velké problémy se spaním, včetně nočních děsů, v té době jsem byla už těhotná se třetím, mluvila docela obstojně, řekla bych hůř než v té době starší brácha, velká představivost, ale věčně ukňučená, nevyspalá, neřízená střela, jako ti tvý, fakt dost podobný - v roce a půl mě zamčela ve sklepě, ve dvou sebe u známých v pokojíku.. atd.. ate..atd.. xkrát rozbité koleno, hlava, brada..
Diagnoza u mě změnila pouze to, že jsem zjistila, že to dělám dobře, že můj příštup k ní je správný a že spíše přístup okolí není vhodný a taky se ve mě pohnulo to, že s tím něco chci dělat. Něco víc, než jen pasivně čekat, jestli se to zlepší. Měli jsme kolečko psycholožka, neuroložka, psychitrička a chtěli nám dát psychofarmaka, to já ale prostě do dcerky ještě nechtěla dávat (ne že bych se bránila lékům, to tak vůbec nemyslím, ale chtěla jsem to prostě prvně zkusit nějak přírodně.
A tak už víc jak půlroku jedeme v homeo a rybím tuku a malá je jak vyměněná, kdo ji nezná, nic nepozná a kdo ji znal tak ji nepoznává, je to miláček a sluníčko vše.
Nám homeo zabírá, ale každému bohužel nemusí.
Jinak dětí co ve třech letech nemluví nebo mají pleny znám ze svého okolí spoustu a ani jeden není ADHD hyperaktivní.
dcerka je pořád akčnější, ale jinak je už soustředěná, hlavně se nevzteká, u dr se po třech a půl letech nechá vyšetřit aniž by se schovávala strachy a z řevem pod stůl.
držím pěsti, ale je to jak píšeš - u mě se zlomilo jen to, že jsem se občas cítila jako neschopná matka, když jsem řvoucí dítě vlekla násilím, aby nevjelo na odrážedle pod auto. Ale jinak je to pořád ta moje stejná holčička jako byla předtím, uvnitř tedy určitě.. ta diagnoza nezmění tvé děti, ale jen možná tvůj pohled na ně a možná ti dá uvolnění z toho, že oni ti to nedělají natruc.
Odpovědět