Teka + 2 zlobiášové | ![](/g/icon/oblicej.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:11:31) Nevím si zatím rady s jídelníčkem na 25. a 26.12. Štědrý den je u nás jasný, tradiční, ale co další dny vaříte? My jsme většinou mívali k salátu vinnou klobásu, ale poslední dobou mi žádná nechutná, jsou strašně ošizené, jen mouka a tuk. Zvažuju nějakou krůtu, ale nevím jakou a ani jestli u nás seženu. Tak se prosím podělte, co svátečního máte naplánovaného vy?
|
Daem | ![](/g/icon/z_pad_slunce_26.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:15:12) dala bych si pecenou kachnu,nebo bucek na cesneku,knedlik,nebo brambor a zeli. Na to mam hroznou chut
|
|
Ropucha + 2 | ![](/g/icon/xxxxxxxx-toad.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:16:44) Tradice, přes kterou u nás "nejede vlak": Na Boží hod drůbež (kachna nebo krůta) s knedlíkem a zelím, na Štěpána sekaná s bramborovým salátem (u rodičů svíčková, ale tu já nevařím a dvakrát po sobě knedlíky nemusím).
|
anemon | ![](/g/icon/imagesrose.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 14:34:19) Anet - jak děláš na Vánoce sekanou? Máš nějakou slavnostní variantu? To by se u nás líbilo.
|
|
|
Zufi. | ![](/g/icon/zufi_2.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:16:53) 25. řízky a kapra (přijde druhá dcera-druhé vánoce).26. jsme chodívali k mamce na krůtu, udělám kuře s bramborem a kachní stehna pro ty, co jedí kachnu , mamka bude u nás, ale krůtu dělat nemohu, to byla její tradice, nejde to...
|
|
Persepolis | ![](/g/icon/mm_12.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:19:17) 25.12. bude srnčí svíčková a na 26.12. plánuju husu se zelím a br.knedlíkem.
Anebo taky nic. Jestli mě bude tchýně hodně štvát, tak odejdu na celý den někam pryč a nechám jim tam poslat pizzu.
|
|
breburda71 | ![](/g/icon/pejsek.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:19:31) Na Štědrý den rybí polévku k obědu,k večeři bramborový salát, krůtí řízek, kapra a vinnou klobásu - u nás jsou pořád výborné (podhůří Krkonoš). Druhý den máme k obědu zbytky z minulého dne, takový neformální oběd co si kdo naloží, a na 26.12. polévku pórkovou s brambory,pstruhy a opečené brambory..Vloni jsme měli svíčkovou a taky to bylo fajn.
|
Ropucha + 2 | ![](/g/icon/xxxxxxxx-toad.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:23:18) "neformální oběd co si kdo naloží"
Tak to není žádný velký "hod" tedy, natož "Boží" ![:-)](/g/s/0.gif)
(Ale to jen taková poznámka, co mě spontánně napadá, nic ve zlém, každý má samozřejmě svoje zvyky )
|
Citronove koliesko | ![](/g/icon/lemon_2.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:34:16) Tak my Boží hod nemáme len Prvý sviatok vianočný a vtedy dodržiavame tradíciu, že zásadne nevaríme
|
|
breburda71 | ![](/g/icon/pejsek.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:48:00) Anett, my pracujeme s manželem ještě i na Štědrý den dopoledne, a pak 27.12 už zase pracujeme, takže pro nás je nejvíc " Boží", když si můžeme sednout i sdětma s talířem v pyžamu k pohádkám, a užít si chvíli klid ..Byli jsme pozvaní k našim na slavnostní oběd, ale odřekla jsem, a jedeme k nim až na kafe, prostě si chceme užít pohodu a válení, kterou přes rok moc nemáme..Ale je to na každém, a já ničí tradice nezatracuju
|
|
Tili | •
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 14:37:15) Mě právě ty zbytky přijdou jako Hody. Mužská část rodiny se těší na studeného kapra a salát, dcera na klobásku, já jen ten salát a NEMUSÍME vařit a užíváme si to, že máme čas a jsme spolu. Na druhý svátek vánoční chodíme k rodičům a to je kachna, knedlík, červené a bílé zelí.
|
breburda71 | ![](/g/icon/pejsek.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 14:42:14) Tili, přesně tak, vloni na Štědrý den jsem všeho udělala akorát, nic nezbylo,s tím že druhý den budu vařit, a nesetkalo se to vůbec s pochopením - každý chtěl zbytky Tak letos se zase vracíme k tradici, už asi natrvalo
|
|
|
|
|
Epepe | ![](/g/icon/ka_tany_1.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:22:52) Zrovna jsem chtěla založit podobné téma, protože u nás v masně mají teď výhodně hovězí (zadní a falešnou svíčkovou), daňčí a jelení. A kančí, ale toho se bojím.
Vůbec nemám zkušenost s těmito druhy mas, tak přemýšlím, co bych z toho udělala ... budu vděčná za každou radu.
S tím, že 25. to musí být formou bufetového stolu.
|
Ropucha + 2 | ![](/g/icon/xxxxxxxx-toad.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:26:04) Jejdamane, nedávno jsem jedla úžasné jelení ragů na víně. Ale nevím, jestli by se hodilo zrovna na bufetový stůl.
|
Epepe | ![](/g/icon/ka_tany_1.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:28:32) No, leda, že by se dala omáčka do omáčníku ... a co k tomu bylo?
|
Ropucha + 2 | ![](/g/icon/xxxxxxxx-toad.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:30:43) Bramborové knedlíky. Ale podle mě by to mohlo fungovat i s pečivem, se světlou bagetkou myslím ideální.
|
|
|
Persepolis | ![](/g/icon/mm_12.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:35:36) Ona je skoro každá zvěřina výborná, když se dělá na červeném víně.
|
Anni&Annika | ![](/g/icon/pidi8_2.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:56:12) divocaka na vine a brusinkach asi s chlupatym knedlikem, cervenym zelim /delam nemecke, s hrebickem a skorici/ a jako priloha jeste kapusticky na masle, dalsi den prirodni medajlonky s povidlovou omackou /jako koreni davam hrebicek, skorici, ci nastrouham pernik/ a jako priloha svycarske rösti a fazolkove lusky zabalene v parmske. Pak tam mam ryby, krevety /mohla bych udelat rybi spiz s mangem, rukola salatem s vlasskymi orechy a mangovou omackou/, vcera jsem koupila skoro za 2500kc krasne maso, par druhu, takze uvidim den predem, co vsechno bude
|
Epepe | ![](/g/icon/ka_tany_1.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 13:01:24) Anni, to všechno zní krásně, ale to není na bufet ...
|
Anni&Annika | ![](/g/icon/pidi8_2.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 13:05:32) ja to delam i na bufet ....kdyz mame navstevu, mame u nas vzdycky tolik lidi a ja proste neumim uvarit jednoduse ...ale ja zvladam dobre![~;)](/g/s/2.gif) ale teda na bufet....ten divocak je bez problemu. Delam ho v troube, mam vzdycky hodne masa a jako priloha kapusticky a zeli, to je taky na bufet a ty chlupate knedliky, ty se taky chvili udrzi teple![~;)](/g/s/2.gif) JInak jsem nepostrehla jaky bufet, ale jestli bufet, naposledy jsem mela uzene ryby /vseho druhu/ a k lossosu jsem udelala domaci kren se slehackou, domaci maslo a domaci chleb. K tomu nejaky salat, misa gulase /taktez muze byt z divocaka/, varena vajicka s kaviarem atd...atd...
|
|
|
Anni&Annika | ![](/g/icon/pidi8_2.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 13:06:55) aha..ja to prilipla pod to hovezi, jeleni a danci.... to melo byt pod...co varit o vanocich....to se omlouvam.
|
Anni&Annika | ![](/g/icon/pidi8_2.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 13:07:54) a ze srncihho delam jeste svickovou, ale to jde i z divocaka.
|
|
|
|
|
|
|
Lída+2 | ![](/g/icon/32991_1.gif)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:23:30) zasedni a napiš si jídelák až do 6.1. moje děti mi to napsali i s večeřema v neděli![~;)](/g/s/2.gif) manžel mi to pak proházel,aby to mělo nějakou souvislost....hovězí vývar a druhý den rajská.... a podobně.
máme tam i couscous a podobně.... čínu, palačinky,
pro krůtu jsu v sobotu do trhu....jsou u nás každý týden
|
TiNiWiNi | ![](/g/icon/j0178928_1.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 19:36:11) Mohla bych požádat o váš jídelníček, prosím.![~;((](/g/s/3.gif)
|
|
|
Svitka + 06/2011 + 10/2016 | ![](/g/icon/anicat9_2.gif)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:24:34) Já naštěstí nevařím, jsme neustále někde na návštěvě (u babiček), takže 25. - kachna, zelí, variace 3 knedlíků 26. - svíčková opět knedlík, tentokrát houskový. 27. - u našich zřejmě bude kapr a salát a ježuch znovu, tentokrát odpolední Alespoň loni to tak bylo a vůbec to nebylo špatný
|
Černá kronika | ![](/g/icon/melounx.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:40:04) Tohle bych si tak přála, být někam pozvaná na oběd, aspoň jednou. Jenže bydlíme ode všech daleko a tak co neuvařím, to nemáme.
|
Epepe | ![](/g/icon/ka_tany_1.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:44:41) Vy nemáte ani přátele?
|
Černá kronika | ![](/g/icon/melounx.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:51:17) Ale to jo, ale k těm se přeci na oběd o svátcích nechodí, oni mají svoje rodinný návštěvy nebo sami jedou k rodičům. Všichni jsou místní, takže svátky mají naplánovaný s rodinou.
|
Epepe | ![](/g/icon/ka_tany_1.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 13:01:03) Proč by ne, kdybyste se dohodli ...
|
Černá kronika | ![](/g/icon/melounx.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 13:17:36) No jo, jenže já se neumím někam zvát, je mi blbý říct:"přijde k nám na oběd a pak přijdeme zase my k vám".
|
|
|
|
|
erika,2 děti | ![](/g/icon/orchideax.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 16:28:29) Já taky a ani mi to nevadí, jsem naopak šťastná,že tchyně už nevaří
|
|
Svitka + 06/2011 + 10/2016 | ![](/g/icon/anicat9_2.gif)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 18:11:16) My právě bydlíme také daleko. Takže 25. ráno se "stěhujeme" a cestujeme celé vánoce a vracíme se před silvestrem přes rok na to není čas.
|
|
|
Danca78 |
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 12:40:28) My jedeme 25.12. na oběd k prarodičům resp.babičce, kde budou kuřecí a vepřové řízky a "zbytek" bramborového salátu. A 26.12. vařím já pro oboje rodiče a sourozence kachnu, červené a bílé zelí, bramborový a houskový knedlík Pokud bude kachna s droby, tak i nudlovou polévku.
|
Senedra | ![](/g/icon/imageskacenka.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 13:13:29) Když tady vidím debatu - můžete mi někdo hodit jednoduchý recept na husu? 26. nás bude na oběd 9, máme v mrazáku 3kilou hus a já jí ještě nikdy nepekla. tak bych jí nerada zkazila.
Loni jsem dělala vepřové medailonky a pečeného lososa + zbytky - tj pečený kapr a salát.
Na bufet bych asi dopředu upekla třeba vepřovou a nakrájela nebo rosbíf.
|
Anni&Annika | ![](/g/icon/pidi8_2.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 13:23:59) Serendo...husu jsem jeste nedelala /manzel a dcera o to nestoji/, ale kdyz neco nedelam, kouknu na tyhle recepty a vyberu to s nejvic hvezdickama![~;)](/g/s/2.gif) http://www.chefkoch.de/rezepte/480971142175241/Festliche-Martins-oder-Weihnachtsgans.html
|
Anni&Annika | ![](/g/icon/pidi8_2.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 13:26:00) pardon za spatne osloveni...Senedro..dite tu do me huci neb tvori a tak mezi tim ketluju
|
|
|
Persepolis | ![](/g/icon/mm_12.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 15:21:19) Senedro, husu ráno pokmínuju a posolím, nechám do večera odležet a na noc ji dám péct. Jenom jí podleju, přikryju a nastavím rtoubu na 90 stupňů. Ráno nastavím troubu na 120 stupňů a peču další 3 hodiny a nakonec sundám víku, poleju výpekem a nechám dopéct při 180 stupních do zlatova. K tomu červené zelí a bramborové nebo chlupaté knedlíky. Anebo vyzkouším lokše podle Angrešta.
|
|
lampetra | ![](/g/icon/ryba4_1.jpg)
![](/g/b.gif) |
(18.12.2013 17:51:59) Akorát teda bacha, řekla bych, že 3 kilová husa je pro 9 lidí málo ( tak dát každému kousek ochutnat). Já se vždycky divím,jak se speče. Mám domácí, má vždycky mezi 5-6 kg a jí nás to 8 ( z toho 2 menší děti) a většinou ještě připeču kuřecí stehna. Z té mojí husy je tak větší kuře po upečení.
|
|
|
|
|
|