| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Poruchy učení

  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 8242  [Dalších 8212 >>]
ivaxx 44192
29.3.2024 14:16:32
Vertigo - mám syna ADD a navíc těžkého dyslektika. O písemkách dopředu mě nikdo na ZŠ ani později na 8G neinformoval. Jeho ve škole ano, často tu informaci domů nedonesl (a řada jeho "normálních" spolužáků ale také ne...). Rozhodně jsem se za to ale na učitele nezlobila. Prostě jsme to dělali tak, že když se blížilo čtvrtletí a pololetí, tak jsem na něj (doku se nechal) doma trochu přitlačila a prostě s ním látku projela.
On to zpětně hodnotí tak, že vlastně mu nikdy moc nevadilo psát písemky z "oleje", protože se aspoň nestresoval. No, já se tedy později, na vyšším gymplu, kdy už si vše šéfoval sám po výsledcích trochu stresovala, ne, že ne ~:-D.
Yuki 00,03,07 49504
29.3.2024 13:57:35
Lído, budeš se mnou na černým seznamu nepřátel dětí
Federika 14090
29.3.2024 13:57:03
Inko,
co se divíš.
Nedávno tady byla debata, kde padlo, že příprava na pohovor a porada s rodiči ohledně vhodného oblečení (dospělí lidé!!) patří k základním úkolům rodiče.
Mám syna s AS a ADHD. Nikdy to s ním nebylo lehký a to je velkej eufemismus:-)
Ale jsem přesvědčená o tom,že zkrátka musí vědět,že to bude mít vždycky o něco těžší a je to třeba brát jako výzvu-naučit se vyvinout větší úsilí k tomu,aby věci zvládal tak, jak potřebuje. I s tím,že se zkrátka spousta věcí ideálně nepovede.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
29.3.2024 13:22:43
K nám takhle přišel na pohovor chlapec po střední s maturitou. Na dotaz proč si vybral zrovna naší firmu řekl, mě sem poslal táta.
Federika 14090
29.3.2024 11:20:50
Lído,
já s tím vlastě souhlasím. Jsem ale hodně proti tomu,aby děti měly nehlášené testy. Ve školách mých dětí je to tedy zakázané, mají právo takový test nepsat.
A škola, učitelé, by to měli předem ohlašovat v nějakém tom EduPage, Škola online atd. S datem, přesně požadavky.
Jen mi teda přijde dostatečné, když to tam mají ty děti, proč by se to muselo oznamovat rodičům.
Lída+2 28136
29.3.2024 6:26:06
Ano, přesně nácvik, když o nic nejde.

Zjistila jsem, že se nám množí nešvar. Rodiče dohlíží na úkoly, jedinec se to nenaučí když o nic nejde= Maximálně černý puntík.

A pak si s takovým člověkem spolupracujte, je totálně mimo. Vždy za něj někdo něco hlídat.
Nepamatuje se, zapomíná. A jsou z toho průšvihy. Jen od kovidu jsem měla tu čest s 5 lidmi. Manžel zná dva takový.

Být školami v rámci přípravy trvat na tom, že úkoly jsou dětí.

Když tohle pak přijde do práce to nechcete. Nejdou schopni hlídat terminy, zapomínají jednu věc pro druhou a nejsou zvyklý si dělat poznámky , aby to nezapomněli. Černá můra kolegů.

Zastávám názor, že tohle se cvičí ve škole. Kde si má nabít sosáček. Rodiče s ním do práce nepůjdou, aby mu to tam za pár let hlídali.

Rodiče se mají starat o to,aby fungovaly, takže jít po dětech, aby si to hlidaly sami.



Yuki 00,03,07 49504
28.3.2024 22:05:05
Po přečtení pár příspěvků jsem nabyla dojmu, že jsem minimálně dvacet let nebyla ve škole, možná jsem nebyla ve třídě s víc než 25 dětmi a možná jsem nebyla ani s žádnými dětmi, takže to nebudu víc komentovat a nechám to na těch zkušenějších

ale co by mě zajímalo, je to, na co jsem se ptala v asi prvním příspěvku, a sice co je v doporučení ppo, co je v plánu, který škola vypracovala a učitelé, ale i rodič to musel podepsat
vzhledem k tomu, že nespokojený rodič může kdykoliv požádat o změny v plánu, o přezkoumání v ppp, když něco nefunguje, tak nechápu, proč se diskuse místo řešení problému změnila na vysvětlování, že Yuki neví, jak to chodí ve škole


tak se ale problémy toho dítěte nevyřeší, což si troufám odhadnout, přestože jsem tohoto kluka (?) nikdy neviděla
vrrtak 111742
28.3.2024 18:49:44
Yuki, já v tomto naprosto souhlasím s Delete , protože požadavek učitelek na opsání sešitů od spolužáků je problém a to i v době mobilů kdy je to jednodušší než za nás. Máš doma kluka kterému snaživé holčičky, které píšou hezky čitelně a hlavně správně sešit nepůjčí, kluk se kamarádí s kluky a ti jsou často nepořádní, takže spolužákův zápisek nepřečte protože škrabopis a nebo opíše zápis z tabule špatně a protože dítě ve škole nebylo a výklad neslyšelo a poznámky od učitelky žádné nemá tak prostě opíše blbost, tu se pak naučí a pak má zbytečně špatnou známku. Pak máš děti co jim nikdo nic půjčit nechce a ještě mají škodolibou radost když se po něm učitelka před celou třídou vozí že nemá zápisky. Nebo mu sešit nepůjčí protože se z něj samo učí na písemku a nebo dítě nebydlí kousek od ostatních spolužáků a tak je závislé na tom že mu někdo milostivě zápisek ofotí a pošle , když ne tak co má dělat ? Jak si dítě má poradit když nikdo ze spolužáků mu nepomůže ? Takto by to přece nemělo být. V dnešní moderní době není problém ani pro tu učitelku zápisek vyfotit a dát někam na web , třeba Bakaláře, nebo zřízené classroomy při konkrétní třídu kam mají přístup žáci co zrovna chybí a třeba i žáci co doma zjistili že v sešitě mají napsanou blbost. Tady fakt vidím povinnost na straně učitelky, která má děti vzdělávat a umožnit jim se k učivu dostat, když nemůžou být ve škole. Oznamování písemek už berou jako věc dobrovolnou.
Zažila jsem za dobu školní docházky dětí i tu svoji vše výše popsané a taky učitelky které toto nezajímá a jen ti nasolí pětku za nedodělaný sešit.
Jerry G. 159407
28.3.2024 9:03:44
Vertigo,

mozna bys mela zadat at ucitele dusledneji zapisuji ukoly, probranou latku, pisemky do to el. systemu. Tim nepozadujes nic extra pro sebe. Ten system maji, tak at ho vyuzivaji. Pak bych zkusila lobbovat u ostatnich rodicu. Jeste bych se domluvila s PPP (nebo kde ti pisu doporuceni), at explicitne jmenuji jako podpurny prostredek. To je fakt jedna z veci, ktera by tvemu synoni mohla vyrazne pomoci.
Bouřka 7675
27.3.2024 16:20:04
Jinak já si všechno píšu asi na 3 místa, ale stejně jsem ráda, když je to ještě někde v mailu, sms nebo centrálně visící.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 8242  [Dalších 8212 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.