| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Šumperk

  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 411  [Dalších 371 >>]
Milena Vepřková 49505
13.5.2007 20:23:23
Ahojky, Veru,
tak my dneska byli celej den u mámy, šla jsem na procházku s tou těhotnou kámoškou, já ji teda fakt nechápu. Tak nějak mi naznačila, že se snažili o mimi už delší dobu, ale nešlo to, tak šla k doktorovi, dostala nějaký prášky na podporu a ono to vyšlo hned druhej měsíc a teď je z toho rozmrzelá, že to jako vyšlo tak brzo a že si ještě za 4 měsíce nezvykla, že je těhu, no prostě kecy. Tak jsem jí udala ty peřiny z dutýho vlákna, co jsem měla pro Elišku, a koupím jí ty péřový, buď tady, nebo jsem koukala na netu, dají se objednat. Ráno jsem Elišce objednala kousátko a takový bubliny do vany, jako hračku, tak jsem zvědavá. Pepa hnedka začal nervit, že ty bubliny nejsou otestovaný, jestli nejsou ze závadnýho materiálu, tak jsem už vypěnila, ať jí teda hračky kupuje sám, že si s jedním kousátkem do pěti let nevystačí a ať se teda domluví s Idou Rozovou, co dělá d-test, ať otestuje všechny dětský hračky, ať můžeme vybírat. Normálně mě fakt vytočil. I včera, protestoval, že chci být i druhej víkendovej den u mámy, ale pak mě večer chytl žlučník, tak mě obskakoval, dokonce mi přinesl i do obýváku peřinu. Koukali jsme na Stepfordský paničky, ta Gothika teda nic pro mě, Pepa má tento týden odpolední a když tu budu sama, byla bych podělaná až za ušima, už tak se tu bojím.
Eliška má dneska nějakej spací den, spala už hodinu a půl ráno v kočáru na té procházce, pak další hoďku a půl u mámy na posteli, pak se vzbudila, najedla se, pak jsme šly ven na houpačku, tak usnula zase v kočáru, pak byla teda tak od půl paté do půl osmé vzhůru, ale jak jsem ji dala do postýlky, tak znovu okamžitě vytuhla. Jo a taky kakala, výjimečně už po 5-ti dnech. Jo, ještě jsem se ti zapomněla omluvit za tu čepičku, ale nakonec mi došlo, že by to pro ni nebylo to nejvhodnější, jak má na hlavičce ten ekzém, tak to může být od čepiček a to má jenom čistě bavlněný a ty vlny jsou vždycky s umělým, tak aby to neměla ještě horší. Ale zapomněla jsem ti to vždycky napsat, tak aspoň teď se omlouvám dodatečně.
Dneska jsem ukecala Pepu, že půjdeme ve středu ráno po obchodech, koupit mu košili a kalhoty, případně i bundu. Aby měl v čem jít na tu svatbu, protože prostě na hodinu nemusí jít v obleku s bílou košilí. No a taky tu budou Obroviny, kam každoročně chodíme, a pivní slavnosti, tak já bych zase šla v šatech, Elišku bych taky chtěla vyfiknout a tatínek by s náma šel v teplákách a tričku za padesátku. On je s tím oblečením fakt hroznej, za 10 let, skoro 11 se mi ho nepodařilo přesvědčit, že sice nemusí chodit podle poslední módy, ale občas je třeba někam jít slušně oblečenej a on nemá v čem.
Dneska mě zase namíchla ta bráchova, ukázala jsem před ní, že Eliška se přitahuje do sedu, tak ona ji pak vzala, posadila a pak ji pustila, takže Eliška spadla. Sice do měkýho, byla na máminé posteli, ale i tak. Kráva jedna nebeská, a to by chtěla druhý dítě! Hrozně mě to naštvalo, protože běda jak by se někdo dotkl jí, nebo Klárky nebo Betynky - psa, to by byl oheň na střeše. A pak seděla u Elišky a pořád jééé, ona chce spinkat a ťuťu ňuňu, no řekni sama, kdo by usnul, kdy by na něj pořád někdo mluvil.
Tak já jdu pověsit prádlo. Zítra přijede máma, pohlídá mi malou, tak budu gruntovat. Zatím papapa
veronika 12 let, 5 měsíců 64122
13.5.2007 11:33:28
Ahoj Meli. Včera jsem se vůbec nedostala k Pc. Ráno jsme jeli na nákup, jak jsme přijeli tak honem vařit oběd, pak jsme si všichni schrupli a odpoledne jsme šli grilovat. aleš uděla mooooooc dobré ražniči a taky jsme chtěli tchýni zavést myšlenky na jiné věci než na dnešní nástup do nemocnice. Už odjela i brečela, ona šla na operaci, po ženské stránce. Ona prvni šla na tu operaci do Bruntálu, ale jak jí otevřeli, tak si na to netroufli, tak ji poslali do Nového Jičína za Ostravou. Ona už myslí na nejhorší, tak jen doufám, že to všechno dobře dopadne:-D A za týden by měla být doma. Dneska je tady krásně, Aleš šel sekat trávu před barák a já už hodinu a půl bojuji s malou at spí:-D No bojuji, to se tak říct nedá, ona leží v postýlce a vykládá si, já ji po půl hodince dám k prsu jestli náhodou neusne, ona se dojí a pak se začne vztekat, tak ji dám do postýlky a zase pokračuje ve svém monologu:-)) To by bylo fajn, kdyby jsi nám ukázala kde jsou nějaké obchody:-D Jen pořád doufám, že malá bude v pohodě:-( Dneska dělám mooooc dobrý oběd, teda Aleš moc nadšený není, protže není maso, ale já jsem se na něho už strášně moc těšila. Dělám květák s novými brambory to bude pošušnáničko. Jen se mi nechcou škrabat ty brambory:-( Jka poobědvám hned si uvařím kmínový čaj at malá netrpí jak po té zelňačce:-( V pokojíčku je nějaké ticho , že by konečně usla? Hurá námaha ji přemohla a usla, ani ji nevadilo, že jsem jí musela přetáčet:-) Já ji ted dávám doma body s krátkým rukávkem, a ona jak místo cumlíku používá plinu , nebo rukávky ted je bez nich tak má na pravé ručičce od toho jejího cucání ůplné cucfleky:-( Vypydá to jako kdyby jí někdo kousnul, nebo něco takového:-( Melinko jdu škrábat ty blbé brambory:-( Ahoj
Milena Vepřková 49505
11.5.2007 22:43:21
Ahojky, tak já teď skončila, ještě jsem prala něco, co bylo potřeba v rukách, žehlila, no mám dost :-(
S tím porodem - mně to vlastně začalo už v pondělí, doktor mi řekl, že se druhej den mám už hlásit v porodnici, bylo mi už dost blbě, tak jsem si na ozvech řekla o vyšetření, on pak vytáhl rukavici a byla na ní krev, docela mě to vyděsilo. Pak mě poslali i se stahama v úterý domů, ještě to nebylo nic moc, ve středu jsme tam už pak jeli, tak si mě tam nechali, že prej mám odpočívat. Tak jsem odpočívala tak, že jsem po každým stahu zvracela, až v noci mi přišla dát doktorka injekci, abych se vyspala, no mělo to dobrej účinek, já pak druhej den na sále mezi stahama usínala. Dostala jsem 2 kapačky a nějaký injekce na povolení děložního hrdla, píchli mi vodu, ale prostě pořád nic. Eliška se narodila až ve čtvrtek ve čtvrt na deset večer, no řeknu ti, bylo to děsný. Jak jsems eděla ve sprše na balonu a vždycky se probudila, jak jsem začala padat, prostě jsem nemohla udržet otevřený oči.
Kdybys chtěla, projdu s váma po těch obchodech, co tu jsou, aby ses mohla kouknout po všech.
Tak dobrou, jdu padnout. papapa
veronika 12 let, 5 měsíců 64122
11.5.2007 21:17:51
Ahoj Meli. Teda ty jsi dobrá, že jsi se stahy ještě umývala všechno:-D Tak to my jsme v klidu v 5 hod ráno nastoupili do porodnice, v 6 dali čípek v 8 píchli vodu a pak se to pomalu rozjelo. Pak ještě jeden čípek, ale moc to nepomohlo jedna kapačka, druhá kapačka a třetí kapačka a pak ještě injekce. A sestra nechápala, že museli do mně tolik toho narvat, aby se to rozjelo pořádně. Ale proti tobě jsme suchaři:-D Malá má asi potničky:-D Dneska přišla tchýně, aby mi popřála k narozeninám, ona přišla o pár dnů dříve, protože v neděli jede do té nemocnice. Donesla mi kytici růží a peníze at si koupím nějaké zlato, protože s Alešem nemohli nic vybrat a taky se báli aby se mi to líbilo. Takže bych se chtěla mrknout tam u vás. No a Aleš říkal, že hned mi taky něco koupí at si můžu vybrat sama:-D Tak se už těším. A malé se podiváme po nějakých náušničkách. Dneska tady tak strašně foukalo, musela jsem jít po hodině domů, protže malá nemohla spát. A v kočárku jsem měla plno bordelu:-( Zítra je na nově perfektní film, teda nám se moc líbil jmenuje se GOTHIKA, je to docela pěkné psycho. Tak mějte krásný páteční večer:-)
Milena Vepřková 49505
11.5.2007 14:01:11
No my to měli celý takový v kalupu. Stěhovali jsme se průběžně asi měsíc, ale měli jsme tady jenom to nejnutnější - stůl, dvě židle, postele, sedačku a televizi. Já jsem chtěla nakupovat na Elišku věci tak v září, pořád jsem měla strach, jak potom budu chodit ve sněhu a ledu s břichem. No naštěstí byla taková zima, jaká byla, jinak teda nevím, měla jsem i strašně nateklý nohy a neobula jsem nic jinýho než rozvázaný botasky. Nakonec jsem byla výbavičku nakupovat se ségrou a mámou, protože Pepa na mě furt neměl čas. Strašně se snažil, abysme se nastěhovali do svýho, ale nevyšlo to. No a když mě to pak chytlo, tak já ještě se stahama po pěti minutách umývala kolíbku, postýlku a všechny dveře v bytě, čekala jsem, až se Pepa trošku prospí, když přijel tak pozdě z práce. Vlastně jsem první stah měla, jak si přišel lehnout, tak vím, kdy přijel. No a tak jsme do porodnice jeli až po obědě. Kdybych věděla, že na sál půjdu až druhej den ráno a budu tam zase až do noci a co všechno si prožiju přes tu noc, co jsem tam spala, tak bych snad radši byla doma.
veronika 12 let, 5 měsíců 64122
11.5.2007 12:07:15
Vy jste se stěhovali těsně před porodem? To jsi teda musela mít pořádnou depku:-( My jsme 3 týdny před termínem dělali okna a byla jsem z toho taky vyřízená, i když já jsem nemusela nic dělat, jen vařit. Naši přijeli a s Alešem vymalovali a uklidili celý byt. Tchýně se bála kdo nám pomůže, ona nemohla, protže jí dělali ve stejný den taky okna, takže byla ráda, že si uklidí svoje. Já jsem pořád brečela, že jestli mně to chytne během těch oken, tak nemám nic nachystané a vyprané no prostě hrůza:-( Na konec jsme všechno zvládli a malou jsem 8 dní přenášela a museli ji vyvolat aby jsme byly na Štědrý den doma:-D A pak jsem si říkala, že jsem měla uklízet a makat jak ostatní a možná by chtěla na svět sama:-D Tak se už probudila a dívala jsem se na ní a myslím si, že to mizí. Jen doufám, že si to nevsugerovávám.Kryštof na štěstí nemá teplotu. On má asi skříplej nerv. Včera nemohl trochu hýbyt s rukou, já jsem to jako dítě taky mívala. Ale zjistil to až přišel z venku. Když jsem ho viděla s kamarády, tak lezl po stromě a nic ho nebolelo:-D Tak jsem mu to namasírovala a říkal, že je to dobré. A dneska je dobrej. Na štěstí vím, jak je to nepříjemné, tak jsem ho nechala doma. Jdeme obědvat. Dneska máme fazolovou a amolety. Dala jsem si polévku a hned jsem ji zapila kmínovým čajem brrrrrrrrrr:-D Aby malá netrpěla.
Milena Vepřková 49505
11.5.2007 11:56:04
teda to je zajímavý, tady v Šumperku je pár anglických sekáčů a jsou tam jenom bílý bodýčka, taky max s nějakým obrázkem. Asi se tam barevný věci moc nenosí. Nebo já neumím v těch sekáčích hledat, málokdy tam něco koupím. Jenom v jednom nakupuju víc, ale tam to mají všechno pěkně roztříděný a poskládaný, nemusím se přehrabovat v žádných koších.
Tak pa
Milena Vepřková 49505
11.5.2007 11:52:56
Teda tak těm známým bych teda fakt něco řekla, co by si za rámeček nedali! My teda potničky měli dost dlouho a byly to jenom takový jako pupínky jako malá špendlíková hlavička a vodový. Neštovice vůbec nevím, jak vypadají, já je ani neměla a od děcek si to už nepamatuju. Ale kdyby to neštovice byly, nenechávejte si napsat tekutej pudr, prej to někteří doktoři ještě rádi dělají, ale mají se dávat nějaký kapičky proti svědění.
My zase máme vzadu na hlavičce a na bokách tvářiček ekzém, doktor sice tvrdí, že je to nějakej kojeneckej, ale mně se to nezdá, je to čím dál horší, i když to natírám bepanthenem a už si to začíná i škrábat. Je to tak jako kolem lemu čepičky, ségra říkala, že děcka to měli taky a Pája prej až do masa, tak z toho mám hroznej strach. Čepičku má jenom bavlněnou, žádnou umělinu, když ji dávám na deku, tak jenom přes plínu, aby neležela na té umělině, ale je to furt stejný :-(
Tak pa večer
veronika 12 let, 5 měsíců 64122
11.5.2007 11:45:56
Ještě k těm bodyčkam. Já taky plánuji, že malá bude jezdit jen tak, přece ji nebudu dávat ještě něco když bude horko. Já mám problém s dlohým rukávem ty nám už docházejí, takže budu must přikoupit. S krátkým mám cca 30ks , myslím si že je ani neunosíme všechny. Sehnala je ségra. Tam vyšel balík se 6 ks na cca 150 kč. Ale taky je musela shánět ve slevách, a ani nejsou barevné jsou bílé a na bříšku je medvídek a nebo jsou slabounce proužkované, ale to mi nevadí. Mám i pár barevných od mamky. Takže na léto bych nemusela nic kupovat. A ještě mám jednu soupravičku tričko a kraťasky. Tak se jdu mrknout na tu malou. Ted spinká. ahoj
Milena Vepřková 49505
11.5.2007 11:44:12
Tak jsem v práci, uzený v celku žádný neměli, tak jsem odešla s prázdnou. No ještě chci odpoledne vyrazit do města koupit Elišce látku na povlečení, jestli bude ta samá, co jsem jí z ní ušila mantinel.
Ale tak jsem ti šla do práce a vzpomněla jsem si, jak se Eliška narodila, bylo mi z toho tak smutno. Ona totiž tchýně s tchánem, švagrovou a její kamarádkou jako že nám pojedou uklidit, než přijedeme z porodnice, tak tam 23. byli, udělali stromek, no ten byl příšernej, a pak ještě poskládali do pračky záclony, prej aby nebyly pomačkaný, až je budu prát. Jenže my v té době neměli ani pověšený garnyže. No a já pak přijela z porodnice, viděla jsem tam tu jedličku za 600 nastrojenou úplně katastrofálně, nebyla nachystaná ani postýlka, ani kolíbka, ani přebalovák, prostě nic. Pak se bude Pepa divit, že nemáme s tchýní dobrej vztah, ale ona přece jako ženská měla vědět, co budu potřebovat, až přijedu, a vykašlala se na to. Moji mámu tam nechtěli, i když se nabízela, to aby nám tam tchýně mohla všechno prolízt. V porodnici se za náma ale podívat nebyli, že prej ona to taky neměla ráda, když tam za ní všichni chodili. Jenže před 25-ti letama, kdy rodila ona švagrovou, se do porodnice vůbec nesmělo, takže jenom prostě trapná výmluva. Já myslím, že tímhle začaly ty moje poporodní depky. Pepa byl taky totálně mimo, ještě na Štědrej den byl dělat na stavbě, měli toho v práci taky hodně před koncem roku, ten den, jak mi začaly stahy, přijel z práce až ve 3 ráno. No co, příště už budu chytřejší a před porodem si všechno nachystám sama. No teda doufám, že příště se nebudeme těsně před porodem stěhovat.
Tak jsem si postěžovala a můžu zase jít :-)
Teda chudák Kryštof. To je fakt vždycky zlý, když jsou děti nemocný. Jak to u vás zvládáte? Ségřiny děcka vždycky lítaly po baráku i s horečkou, neuměly ležet. No a my zase vždycky leželi a potili se. My jsme vůbec byli nějaký abnormálně hodný děcka :-D Akorát máma vždycky říkala, že jak ségře řekli, že budou mít další mimino, tak se hrozně změnila.
No nic, Eliška mi konečně usnula, tak jdu dodělávat práci, ať to mám dneska hotový a v pondělí si začnu chystat věci na tu kontrolu. Tak papa zatím
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 411  [Dalších 371 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.