| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Exekutoři chystají past na matky samoživitelky

 Příspěvky 110 z 61 [Dalších 51 >>]
Eva
  • 
7.9.2017 19:27:46
Znám to z vlastní zkušenosti jako dítě. Vím, co nám máma dělala, když jsme se měli stýkat s tátou a docílila toho, že se s máma táta přestal stýkat, jenže já se ptala, kde táta je a máma ho pořád očerňovala, časem jsem si to ujasnila a tátu si našla sama a začala jsem se s ním stýkat, aby o tom máma nevěděla.Ta nevraživost mámy vůči němu byla veliká. Vím jak se hádali, jak se rozcházeli a vím, co máma dokázala, aby to tátovi dost nepříjemně okořenila. A vím, že příteli jeho bývalá žena dělá totéž. lítala s papírem, aby se přítel vzdal rodičovských práv a jen platil výživné, čehož nakonec docílila. Sice jinak a podobně jako moje máma, ale docílila.
Eva
  • 
7.9.2017 19:22:02
Znám to též. Manželka odešla za novým přítelem, plně zabezpečena. Přítel splácel dluhy. A nikdo to nebral v potaz.Měli jsme dost problémy a ještě větší, když přítel přišel o práci a podala na něj trestní oznámení pro úmyslné neplacení výživného, odsoudili ho a když si našel práci, tak přišly exekuce. I když dítě bylo plně zabezpečeno. Teď je to mazec ještě zajímavější. Situace se opakuje. Údajně se rozešla s přítelem a žádá navýšení výživného a přítel má prý platit od května 2017 zpětně. V srpnu dorazil návrh na zvýšení výživného, žádá o 2000 větší výživné. Na jednu stranu chápu, že zůstala sama s dítětem, ale na druhé straně vím, co umí a zavinila si to sama. co s tím nevím a ani nevím, jestli navýšení výživného něco pomůže když uvádí, že nepracuje a bydlí v bytě 2+1 za který platí 13 000. Přítel poslal příjmy, kolik mu sráží na exekucích, do ruky dostane 11 500 korun a má platit 4500 korun výživného a ještě zpětně od května. Takže chápu matky, kterým nechce platit chlap, co bere 100 000 měsíčně, že se dá exekuční návrh, jenže je to dvojsečné, pokud se chce jenom ženská mstít. A nebo je dost neskromná a má vysoké nároky. Je to vždycky o té komunikaci a když se lidé rozejdou, tak tam chyběla, ať je to z té a nebo z té strany. Taky jsem se rozváděla, ale je pravda, že i když jsme se rozvedli, tak to náš vztah ještě posílilo. Po rozchodu se mnou si bývalý partner hodně uvědomil a stali se z nás nejlepší kamarádi. Syn si vybral zůstat s tátou a já si jen sbalila batoh a šla. Nic víc. Vycházíme si vstříc od začátku. nechala jsem mu veškerý majetek. Barák a tak dále. On věděl, že mám invalidní důchod a že moc peněz nemám. když soudkyně stanovila výši výživného, podlomila se mi kolena. Podívala jsem se na něj a on na mě jenom mrknul, že se domluvíme. Soudkyně jenom řekla, že stanovila výživné v jaké výši uznala, ale že je na nás, jak se mezi sebou domluvíme. Odešla jsem a začala se starat i o to, jak a čím si přivydělat. zkoušela jsem, co to dá a zkouším to pořád. Jsem zvědavá, jestli mi teď klapne, co mám rozjeto. takže je to opravdu o té komunikaci. někdy lpíme na něčem, čeho se dá vzdát a jen vzdorujeme a bojujeme za blbosti.
Ajlina
  • 
25.6.2014 20:25:07
Verčo, ty jsi fakt exot (napsala bych, že jsi blbá, jak daleko vidíš a že jsi asi dalekozraká, ale nemám sílu se s tebou dohadovat). Ty jsi nikdy neslyšela o tom, že některé ženy se dokážou mstít svým bývalým právě přes děti? Tady to byl ukázkový příklad. Děti se nemohly s tátou stýkat, matka je za to trestala. Není to jedna paní povídala, já je oba znala už od základky a toho kluka mi bylo upřímně líto, mohl to být prima táta. Ty by ses radovala, kdybys neviděla děti deset let? Asi jo, jak tak čtu celou diskusi.
Verca
  • 
22.6.2014 15:14:30
Jsou 4 verze tohoto příběhu:1.otec2.matka,3 děti,4 jedna paní povídala.Je zvláštní,že každá verze bude úplně jiná.Myslím,že pokud by ten ideální otec byl opravdu ideální,tak by se s ním děti stýkaly i přes zákaz jejich matky.Dále chlapi si rádi lížou bolístky a své příběhy vždy podávají tak,aby vypadali jako ideální bytosti bez poskvrny.Ne nevěřím tomu co píšeš ani za nic.Přesně to zapadá do stylu jedna paní povídala.
Ajlina
  • 
21.6.2014 10:01:52
Mnohdy jim bohužel děti MUSÍ být ukradené. V případě, který popisuju, matka dětem styk s otcem ZAKAZOVALA. Když se s ním setkaly a matka se to dozvěděla, ještě děti potrestala, píšu o tom snad jasně. No, a ve výsledku je svině ten chlap, že? Že se s dětmi nestýkal. Nevíš, o čem mluvíš. Víš, jak mu to bylo líto, ale stejně s tím nic nenadělal? I kdyby měl v ruce deset soudních rozhodnutí, děti vidět NESMĚL!! Když chtěl děti ušetřit trestu od matky, tak je přestal vyhledávat. Ale podle tebe je prostě svině. Nebyla svině spíš ta matka, co vlastně připravila děti o tátu?
Verca
  • 
20.6.2014 16:16:59
Ty fakt neumíš číst?Nepsala jsem matky s dětmi,ale obecně.Pokud si ženská najde chlapa,který už děti má,tak problémy s tím,že budou neustále řešit alimenty nastanou.A to,že chlap si najde milion důvodů peníze neposlat,poslat pozdě a že neustále hledá výmluvy to je fakt.A s tím přijímáním dětí?Chlap odejde od jedněch a v klidu si pořídí další a na ty předchozí se bez mrknutí oka v klídku vykašle.Má přece novou rodinu.Ne nejsem zaujatá vůči chlapům,ale je daleko větší počet chlapů co jsou jim děti ukradené.Oni se většinou nerozvedou jen se svou ženou,ale bohužel také s dětmi.A problém je v tom,že je chlap,který neplatí nebo platí minimálně společností označen za borce,zatím co matka dětí jež je má v péči za krávu co chce alimenty pro jejich společné děti.Zkus si někdy poslechnout ty debaty-platím jí,co si myslí,si užívá.Alimenty platí dětem ne matce.A kdyby společnost otce jež se nestarají posunula na okraj společnosti a neplatič nebyl borec,ale blbec udělala by jen dobře.Takhle tu budou diskuse vesele probíhat pořád dokola.
Ajlina
  • 
20.6.2014 13:58:12
Verco, ten pán, o kterém jsem psala, můj chlap nebyl. A proč by měl platit složenkama, když si dal v bance trvalý příkaz? Složenkama je to dražší a on si uvědomoval, že by mohl třeba zapomenout nebo kdyby se dostal do nemocnice, jak by zaplatil? Od toho snad trvalé příkazy jsou, ne? To má pořád myslet na to, že je začátek měsíce a že musí na poštu se složenkou? Hele, ta doba, kdy si banky s penězi fakt dělaly co chtěly, je už zaplaťpámbu za námi, ale musela se jim ta svévole zatrhnout zákonem.
A ta poznámka, že si mají ženy s dětmi hledat hlavně partnery bez závazků, je fakt úsměvná. Kolik je chlapů, kteří jsou ochotni živit cizí děti? Každý má radši vlastní. Kolikrát ani rodič, který má své děti, nedokáže přijmout cizí, a je vcelku jedno, jestli jde o muže nebo ženu.
Verca
  • 
20.6.2014 12:08:46
Ten pán také mohl platit složenkou.Myslím,že se do toho paní pisatelka poněkud zamotala a neví jak z toho ven.Jedna ukřivděná,co má strach,aby děti nebyly pánovi přednější než ona.Jedna rada pro ty co balí chlapa s dětma.Počítejte,že nebudete na prvním místě a že ty peníze budou tak nějak plout k dětem.Když to nejste schopné unést,tak se nelepte na chlapa s dětma.Nebo už jste tak zoufalé,že nedokážete klofnout svobodného nebo alespoň bezdětného?
Ajlina
  • 
19.6.2014 20:48:05
Taky to k soudu nešlo. Ale upomínka o pozdě zaplacené výživné přišla. Pak následovala faktura za právní služby. Když se to párkrát sečetlo, prohlásila matka, že by bez upomínky platbu nedostala a u soudu to posvětili.

Holky, neřešte to, už je to pár let. Vy to berete optikou současnosti, i tohle se už aspoň trochu posunulo. Ono je kolikrát třeba o věcech mluvit a neustále meldovat, hodně věcí se postupně upravuje směrem ke zdravému rozumu. Tomu pánovi ale před těmi pár lety zůstala jen hořkost a kupa složenek.
19.6.2014 18:19:03
Ajlino, pozdní placení alimentů o několik dní v daném měsíci podle mého k soudu dát nejde .

Jen pokud otec několik měsíců neplatí jde podat trestní oznámení.
 Příspěvky 110 z 61 [Dalších 51 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.