| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku 10 důvodů, proč české děti nemají rády školu

 Příspěvky 110 z 46 [Dalších 36 >>]
18.5.2014 11:59:47
Proč děti nemají rádi školu, protože se od totality (až na drobné výjimky)nic na škole nezměnilo, jenom náročnost na děti stoupla.Kolega to přesně vystihl " Škola je na to, aby dítko znechutila k dalšímu poznávání a aby ho naučila držet pusu a být zticha". Ve školách chybí zdraví selský rozum- zbytečnými poznámkami si autoritu učitelka nezíská, prázdniny a ředitelské volná jsou na odpočinutí, nepřiměřené množství úkolů na prvním stupni to fakt dětem odradí školu a neříkám psát testy v prvním ročníku ZŠ to už fakt jde s naším školstvím dolu vodou. Ale učitelé si to předávají jeden druhému a žádné páky na to nejsou. Když se Vám nelíbí můžete odejít, mi práci budeme mít pořád a to je ta chyba. Pravda je, že jsou výjimky ale je jich málo. Na druhou stranu jaké jsou tlaky na učitelé ze strany ředitele, školství???
Ines
  • 
20.1.2014 14:56:10
A ty by měly studijní potíže i při vyučování v kteroukoliv denní dobu.
Nevylučuju, že existují lidé, kteří mají problém s denním režimem daný vrizenou indispozicí, ale u většiny jde o problém se sebekázní při odchodu na lůžko.
Jája
  • 
20.1.2014 14:25:00
Pracovala jsem se školství jako vychovatelka, tedy hlavně s odpolední pracovní dobou. Už před r. 1989 jsem vznesla dotaz, KDY a KDE se mám dále vzdělávat (třeba i za své), kdy veškeré vzdělávání probíhá odpoledne, tedy v mé pracovní době. Napadla jsem tehdy celý vzdělávací systém. Nás třeba tehdy všechny učili hrát na klavír, ale pro mne to bylo do praxe naprosto nepoužitelné. Klavír jsem doma neměla, je to drahý hudební nástroj. Měla jsem jiné priority, než šetřit na piáno, například si zařídit bydlení. Ve skole jsem cvičit nemohla, protože dopoledne, kdy jsem já měla volno, se ve třídě, kde bylo piáno, učilo. A odpoledne jse zase já byla s dětmi. Naco jsme se teda povinně učily na piáno? Nemohly jsme hrát na kytaru nebo tahací harmoniku? Ne nemohly, protože tak to bylo dáno systémem. Já se to sma učit nemohla. Nejsem tak dobrá, abych se sama naučila na hudební nástroj, jako samouk jsem se naučila jen na zobcovou flétnu. Kursy probíhaly odpoledne, v době, kdy jsem byla v práci.
Já jsem pak znechucená ze skolství odešla. S dětmi se pracovat dalo, ale systém byl naprosto neporazitelný.
20.1.2014 13:02:43
Markéto ~R^ MMCH, já jsem jako dítě bramborový šišky dost silně nesnášela. A moje děti v jídelně obvykle snědly prakticky cokoli, ale nadšený jsou třeba z luštěnin a salátů.
Markéta, kluci 12 a 5
  • 
20.1.2014 11:53:32
Pokud by mým dětem měla být servírována jen jejich oblíbená jídla, byl by ten jídelníček dost chudý. Omáčky jim ve škole normálně vaří, i šišky, ani jeden z nich to nevyhledává.

Mám problém se orientovat v tvém textu, je tam moc těch ...
gábina, 2 děti
  • 
20.1.2014 11:16:42
Měla jsem na mysli, že by se měla dětem vařit jídla, která bývají v dětství oblíbená..a ty jsem uváděla...domnívala jsem se, že jsem byla srozumitelná, pokud ne, tak se omlouvám..a pak...jsem zvyklá si s lidmi vykat...i na těchto sítích..ale to jen na okraj...každý to máme jinak....
Markéta, kluci 12 a 5
  • 
20.1.2014 10:40:23
Moc jsem nepochopila tvůj příspěvek ohledně jídla ve školní jídelně - mají jim tu rajskou vařit nebo ne?

A mně například nepřipadá úplně od věci, když je student na VŠ trochu stresován, aspoň má přípravu na budoucí(mnohdy stresové) povolání. Já bych to s humorem na VŠ až tak nepřeháněla.
Markéta, kluci 12 a 5
  • 
20.1.2014 10:35:45
Tak to musím říct, že ve škole, kam chodí syn, jsou učitelé z valné většiny výborní, nikoho nezesměšňují a vypadá to, že děti mají fakt rádi. Nemyslím si, že máš pravdu, když píšeš, že učitel vypadne ze školy a už na sebe "nemusí hrábnout" . Projktové vyučování samozřejmě existuje, neteř chodí do školy, kde takto vyučují. U syna se o to poukoušela paní učitelka ve třetí třídě, bohužel to neuměla, a to byl jediný rok, kdy jsem ze školy byla nešťastná - učitelka se pustila do něčeho, co neuměla, výsledkem byl bordel ve třídě, vyučování mizerné kvality a šikana, kterou spustila učitelka (potřebovala ten bordel na někoho hodit). Nevěřím tomu, že by škola mohla vyučovat v projektech, kdyby se učitelé nevzdělávali.
Tomáš (28)
  • 
20.1.2014 10:21:16
Stačila mi návštěva v několika Britských školách během mých pracovních cest, to je prostě úplně jiný svět. Když si vzpomenu na tu děsivou instituci, kterou jsem navštěvoval krátce po revoluci tady doma, naskakuje mi husí kůže.
gábina, 2 děti
  • 
20.1.2014 9:13:40
Nedá mi, pane doktore, abych nezareagovala...i můj muž lékař je přesvědčen, že na LF byli přetěžováni spoustou zbytečných informací/a zím i stresováni.../Ale napadlo mne ještě něco k tomu "jídku" na školách...musím se smát, když např v TV pozoruji ten "zájem" našich hygieniků/či kdo nad tím vlastně "bdí",/, když se zamýšlejí tak z o d p o v ě d n ě nad složením STRAVY pro děti....většina dětí taková jídla ani nemilují...mají rády omáčky,rajské,svíčkové, bramb.šišky,rýži...i obyčejné brambory bramb.placky,špagety,kuřecí řízečky a většinou se to tak točí dokola...to ovšem nikoho nezajímá....i jídelny, kde mají děti možnost si vybrat ze 3 jídel/jak úžasné.../ často taková obyčejná, ale dětská jídla, nenabízejí......dětem často ani nechutná....není jich málo, co zůstávají o hladu a peníze jsou vpodstatě vyhozené za "zdravou výživu"...nikdo se o to nezajímá..hlavně, že to má správné nutriční "složení"......
 Příspěvky 110 z 46 [Dalších 36 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.