| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč se Češi rozvádějí?

 Příspěvky 110 z 31 [Dalších 21 >>]
Kosheeen
8.12.2013 7:29:57
Svatba je pouhý právní akt, smlouva jako každá jiná...
Kosheeen
8.12.2013 7:28:54
udělala jste dobře, moc vám fandím!!!!!
Kosheeen
8.12.2013 7:26:56
Ještě doplním, proč si vlastně nelhat celý život, proč nosit ružové brýle. Už za dob středověku se vztah bral jinak, leč se poslední dobou ukazuje, že Ti lidé tehdy byli mnohem šťastnějši než my nyní. Ano asi proto, že si ten život dokázali užít, nelhaním, netrápením se uvnitř sám sebe, jako my nyní. Ano mluvím, ze své zkušenosti, také jsem se snažila udržet si vztah, říkala jsem si, že to překonáme, dnes lituji že jsem neodešla dříve. Byla v něm nevěra. Prostě ten problém nevzniká ze dne na den, zamilovaný nikdy nepodvede.
Kosheeen
8.12.2013 7:19:39
Nechápu nač bránit nějaký vztah, odpouštět nevěru, hrát si na spokojené manželství, které je vlastně už stejně v háji, když je tam nějaká nevěra či snad ještě něco horšího. Kurňa lidi, žijete jen jednou, sňatek a vůbec to celé s tím bylo vymyšleno cirkví, která potřebovala mít vše pod kontrolou, kolik je v rodině děti, člověk nikdy od přírody nebyl monogamní. Pokud se někdo zamiluje, k čemu uměle udržovat vztah, jen proto že mám full servis, jen proto abych řekla, že jsem vdaná, nebylo by vám kolikrát lépe, kdyby jste byli opravdu zamilovaní, jasně budete mi všichni namítat děti, ale ty jsou ve výsledku největší sobci. Až budou jednoho dne odcházet z domu, neřeknou maminko, tatínku, děkuju, že jste nebyli šťastní a když jsem byla malá. Ale hold každý svého strůjce štěstí a navíc, člověk v životě nejvíce lituje toho co neudělal, než toho co udělal. PS: pokud se stejně jednou z nějakého důvodu rozbije hrneček, už nikdy nebude jako dřív...
sikumi
23.10.2013 20:27:03
Jsem s mužem spolužáci z gymplu, známe se přes čtyřicet let a 39 let jsme manželé. Vždycky jsem věděla, že se rozvádět nechci a udělala jsem pro to maximum. Překonali jsme mnohé krize, někdy to bylo fakt těžké, protože jsme spolu i podnikali a oba jsem dominantní. Dnes jsem ráda, že mám vedle sebe člověka, který mě miluje i s mými chybami a kterému mohu naprosto důvěřovat. Doporučuji bojovat a volit rozvod jako krajní řešení. Stojí to za to, už kvůli vašim dětem, které rozvody poznamenávají nejvíce.
21.10.2013 9:59:00
Naprostý souhlas, takhle je to i u nás! ... dítě čekáme třetí, jsme spolu 18 let, 10 let manželé. Strašně si užívám to "budování společného díla" - to, že jsme na věci dva ...a někdy čtyři (s dětmi).
20.10.2013 20:08:49
Hančo, jak jste přišla na to, že pojem druh a družka náš právní řád nezná? Takový pojem je v mnoha zákonech již řadu let. Spíš se to nesleduje ve statistice...
Tajtrdlík
20.10.2013 10:53:38
Jupíííííí.~b~ Jsou tedy fungující rodiny. ~m~~g~
x x
20.10.2013 8:14:58
~g~
Vlastně to ve své podstatě máme stejně, máme 4 děti.
Ita, vícedětná rodina
  • 
19.10.2013 18:11:36
...nemáme čas se hádat.
Soudě podle nás: myslím, že ve vícedětné rodině zkrátka víc vynikne, co je důležité, životanutné a co je blbost. (Podobně to zřejmě měli i naši předkové - neměli prostě čas mít "roupy" a něco vymýšlet, jak se museli ohánět, aby děti i sebe uživili. prožívali také častěji rány osudu a tak byly hodnoty jinak nastavené, na individualismus nebylo moc místa).
Někdy mne taky manžel štve a já jeho - ale jednak je spousta věcí, které prostě musíme zařídit a stihnout a ve světle těch věcí se jeví občasné konflikty jako směšné.Pak, děti jsme chtěli(ne z religiózních důvodů, dělají nám radost a ani jeden z nás by se nechtěl našeho společného života kvůli nepodstatným osobním chybám druhého vzdát - i v tom chvatu a práci prožíváme štěstí. Po letech s výchovou člověčích bytostí nemáme myslím vůbec žádná nerealistická očekávání (co bychom mohli získat od nového životního partnera) a vážíme si hodně třeba jenom toho, že jsme se vždycky vzájemně podrželi - což je po všech zkušenostech asi úplně nejdůležitější. Nedávno jsem měla nabídku na práci v cizině, lákavou i z hlediska peněz - ty ve větší rodině vždy chybí - ale v tom okamžiku jsem si uvědomila, jak strašně těžké by pro mně bylo mou rodinu, i třeba jen na pár dnů v týdnu, opouštět. Od té doby si vážně užívám až do dna i každodenní zametání a skládání prádla.
 Příspěvky 110 z 31 [Dalších 21 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.