| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Léto, turistika a zdravé jídlo pro děti

 Příspěvky 110 z 104 [Dalších 94 >>]
Iveta P
  • 
4.9.2012 11:34:16
A co motivovat stánkaře bez nátlaku? Kdyby třeba by hygiena nebo ČPI "odměňovala" stánkaře, kteří prodávají i zdravější alternativu, nějakou značkou, - udělovala obdobné logo, jakým jsou označeny lokální produkty či bioprodukty - které by si mohli vyvěsit na stánek a která by hlásalo v překladu "Zde se najíte i zdravě". Třeba by to těmto lidem přilákalo část kunčoftů a motivovalo i druhé.
Iveta P
  • 
14.8.2012 22:28:09
Máte naprostou pravdu. I já si už dlouho myslím, že pojišťovna by měla zohlednit v doplatcích na léky skutečnosti, o kterých píšete. Pacientů, kteří se špatně stravuj a mají z toho mnohé zdravotní důsledky mívám plnou ordinaci a péče o ně (spoluúčast pojišťovny) je velmi, velmi drahá. Celá plejáda interních onemocnění, drahé operace, artrózy... Kapky proti glaukomu jsou proti tomu pakatel. Disciplinovaní pacienti, kteří si své onemocnění nijak sami nepřivodili, by měli být v proplácení péče zvýhodněni. není to názor jenom můj, myslí si to například i diabetologové. Diabetes obecně je pro svého nositele drahá choroba. Jsou diabetici vzorně spolupracující a pak "lajdáci" s mnoha komplikacemi. Přitom ty druhé nic nevede k tomu, aby péči o sebe zintenzívnili, protože komplikace hradí stát. V konečném důsledky jsou finančně "biti" spíše toi pečliví, používají například více papírků na kontrolu glukózy v krvi, atd.
12.8.2012 17:41:45
Jídlo ve stáncích bývá hrůza a výběr žalostný, ale nemusí to tak být vždy. Tento týden jsme jedli v občerstvení pod Ještědem, hned vedle kabinkové lanovky a měly jsme vynikající domácí vývar se zeleninou a holandský řízek s brambory s pažitkou, k tomu domácí citronádu s opravdovými citrony, žádné náhražky. Bylo to vynikající. Navíc měli na výběr i dalších cca 7 jídel, např kuřecí nudličky na kari se zeleninou, ovocné knedlíky, těstoviny .... a tohle vše bylo korunováno příjemnou obsluhou a čistými toaletami.
Je vidět, že když se chce, všechno jde.
Olga 2 děti
  • 
10.8.2012 0:11:05
Dej pokoj s Německem a stánky - řízek s hranolkama ještě "přelitej houbovou omáčkou" a to celé za 8 Euro :-( fakt jsem se tam letos v červnu moc nenajedla, jo a pivo cca 3 Eura, tak nevím ve stánku v čechách pivo 25-30 Kč tj. cca Euro a řízek s hranolkama 80 Kč tj. cca 3 Eura a pokud jíme celý rok zdravě, moc se těším o dovolené na toho umaštěného buřta a děti na hranolky :-). Ať si každej jí, co mu chutná a co je pro něj drahé nebo nezdravé nejí..Buřtům zdar
štěpánkaa
9.8.2012 18:22:27
Lído, v tomto jsme též exoti, dříve tu Hollandii jedli napůl, teď si dá každý celou, a to po večeři~;) zeleninu a ovoce jedí také na kila. Jsem tomu ráda~;)
štěpánkaa
9.8.2012 18:20:18
na koupaliště, ze kterého tě s vlastním jídlem vykážou? To asi těžko, že?~;)
Dalalmánek
9.8.2012 11:46:35
Třeba svačinu.
Helena
  • 
8.8.2012 22:11:05
Co tak u těch stánků asi čekáte? Jedu na výlet, vezmu si sebou chleba s máslem a jablko. Nebo rohlík s marmeládou nebo, nebo.... dětem udělám do kelímku domácí puding. Proč bych se měla cpát něčím, co nechci? Takhle to dělám už asi 60 let.
Glazz
  • 
8.8.2012 22:01:43
Nikdo vás přece nenutí se u těchto stánků stravovat. Co takhle přestat vymýšlet problémy kde nejsou a koupit si cestou něco v obchodě (studená kuchyně je stejně zdravější)?
Pavla,1dcera
  • 
4.8.2012 23:36:05
Paní doktorko Iveto, je mi 65 let a potvrdila jste mi svým příspěvkem, že můj správný celoživotní stravovací systém, nekouření a přiměřený pohyb přinesl ovoce. Do dneška jsem myslela, že je samozřejmé, že to tak má každý, nemám vysoký tlak, cévy v pořádku, cukr v normě, srdce klepe jak má. Doufám, že ještě dlouho takto vydržím. Myslela jsem, že haldy prášků jedí lidé tak od 70ti výše. Těch 50 to je tedy hrůza. Vždyť mají do penze 12 a i více let. Mne inspirovala strava ve Splitu, kde jsem byla v roce 1966 (tehdy Jugoslávie). Česká, moravská strava je zabíjení se vidličkou a nožem. Teď v penzi na maso nemám peníze, takže už rovnou vegetařím, kuřecí jednou za měsíc, jinak hodně zeleniny a méně ovoce a všechno na vodě ne na tuku a nesmažím. Takto se stravuje dcera i zeť. Manžel si po rozvodu vzal Moravandu, během dvou let ho vykrmila o 20 kg, během dalších pěti let měl smrt na jazyku, to mu bylo 48. Doktoři ho vystrašili, takže přece jenom změnil do určité míry stravování, ale na práškách na tlak je už hodně dlouho. Morbidně obézním pojišťovny platí bandáže žaludku, budou se kupovat do specielní nemocnice operační stoly, které výdrží zátěž 330 kg, léčení následků nesprávného stravování stojí pojišťovny peněz jako šlupek. Já jsem sice za celý život pojišťovně ušetřila haldu peněz, ale na kapky do očí kvůli glaukomu (za ten nemohu) musím připlácet nemalý peníz, jsem atopik, abych neměla ekzém musím se 2x denně promašťovat excipialem(jeden stojí 154 Kč), spotřebuji až 3 měsíčně, pojišťovna mi taky nic nedá, mám tak nárok na jeden za půl roku, to ať si strčí za klobouk. Když vidím jaké mají výhody všichni ti tlustí, kteří si za to mohou sami nesprávným stravováním a nepohybem, musím někdy počítat do pěti, abych to vydýchala. Jim toho pojišťovny zaplatí hodně a ještě si stěžují, když si musí něco platit sami.
 Příspěvky 110 z 104 [Dalších 94 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.