| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hezké boty, velké boty, nebo raději žádné?

 Příspěvky 110 z 32 [Dalších 22 >>]
  • 
27.1.2013 22:04:56
DObrý den,

můžete tedy prosím doporučit vhodnou značku capacek/obuvi?

Dekuji
Markéta s párkem
  • 
12.10.2012 9:17:55
Jednou jsem strávila dva letní měsíce v kuse v baráku se zahradou. Jak to šlo, chodila jsem bosa.

Po návratu domů, jsem chodila bosa i doma, ale nešlo to. Máme plovoučku a po půl hodině mě vždy začly strašně bolet paty. Po několika dnech mi došlo, že si nohy zvykly na přírodní měkký podklad a teď na tvrdém mě to tlačí. takže jsem začla nosit doma boty a spravilo se to.

Na zahradě nechávám děti běhat bosy, ale problém je s jetelem. I když sekáme, tak jetel je schopnej kvést velmi nízko a je na něm spousta včel a čmeláků.
Adam
  • 
12.10.2012 8:11:09
Kdyz se podivam na tu vychazkovou obuv, tak to je prima cesta k problemum s nohami..
Adam
  • 
12.10.2012 8:03:57
Problemy s nohami samozrejme muze mit kazdy, existuji i geneticky podminena rizika. Jde o pravdepodobnost vyvinu. Urcity problem pak predstavuji certifikovane boty, protoze ty musi mit pevnou patu a to brani rozvoji balancnich schopnosti. Kdyz vidim v obchode s detskou obuvi ty stovky chybne navrzenych bot s certifikatem, ktery dostanou i boty s podpatkem..
Adam
  • 
12.10.2012 8:00:35
Sam jsem letosni konec leta zacal chodit uplne naboso (do te doby v minimalisitcke obuvi jako napr. V5F nebo Vivobarefoot) a to myticke rozbite sklo jsem behem mesice prizniveho pocasi potkal jenom jednou. Navic pri dostatecne adaptaci kuze a spravne technice chuze (ktera se naboso upravi sama od sebe) muzete chodit naboso i po drtive vetsine strepu, aniz by vam to uskodilo. Kuze je velmi odolna pri kolmem tlaku, problem vznika, kdyz nohou pres sklo prejedete.
Adam
  • 
12.10.2012 7:57:30
Ano, presne o tom byla napr. studie na riksich - behali denne dlouhe hodiny po tvrdych povrsich vcetne dlazebnich kostek a jejich nohy nevybocovaly z prumeru populace (a ten byl vyrazne lepsi nez v zapadni civilizaci)
Dana, dvě děti
  • 
11.8.2012 21:31:28
Holky, ten clanek je i tady plus dalsi clanky o botach www.nohynaboso.cz
Dalila
  • 
18.6.2012 21:38:54
Zkuste mrknout na zn. Protetika - jsou také celokožené s dostatečně širokou špičkou, pevným opatkem, ohebné v místě bříšek prstů a navíc mají podporu nožní klenby. Moje obě děti mají také plochou nohu - u nás nejspíše genetika z manželovy strany.
Mana.
18.6.2012 8:44:02
Mam uplne stejnou zkusenost, s nadmerkem 17mm by se moje deti asi zabili. Oba maji velmi uzkou nohu, dcera tak extremne, ze ji jsou siroke i zuzene velikosti superfitu. Kvuli tak uzke noze si nemuzu dovolit kupovat nadmerek. Proste ji boty menim casteji. Kotnikove zuzene superfity s nadmerkem zavazane uplne nadoraz z ni bohuzel stahnu bez rozvazani uplne v pohode. Nadmerek kupuji mene nez 1cm, spis tak pul cm. Nastesti ted v lete u sandalu je dobre, ze muze palec koukat. Ty jsem ji koupila uplne nadoraz, vetsi z ni padaly. Jen doufam, ze ji noha pres leto moc neporoste, aby vydrzely.
A u skolou povinnych deti predpokladam, ze si snad reknou, kdyz je boty tlaci. Aspon desetilety syn mi to vzdy oznami. Tam nevim, proc bych to mela kontrolovat.
Dana, dvě děti
  • 
17.6.2012 22:02:31
Moje zkušenost je taková, že když děti nosí ohebné boty (Superfity,...), nadměrek není problém.Bota se ohne, jak díte potřebuje. Nešmajdá. V tvrdých botách, což je většina, to problém je. Ale tvrdé boty už vůbec nenosíme.
 Příspěvky 110 z 32 [Dalších 22 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.