| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Z cesty! Uklízím!

 Příspěvky 110 z 18 [Dalších 8 >>]
MartinaNov (dva rošťáci
5.6.2012 9:18:20
neuklízím ráda, ale mám ráda kolem sebe pořádek. Jelikož manžel je na tom stejně a máme dvě malé děti.... tak jsme to vyřešili paní na úklid. Chodí v pátek dopoledne, zvládne základní úklid + něco navíc, okno, umýt dveře, já se vracím z práce do uklizeného, voňavého.
O víkendu tím pádem máme čas jet někam ven (ano, jedině tak je i v neděli večer u nás ještě celkem jako u lidí 8-))))), ještě tak na někoho předelegovat žehlení.....

Jelikož je pořádek věc nestálá a pomíjivá, nehodlám si tím kazit život, starostí mám i tak fůru. Každý to má tak, jak si to udělá. Například moje sousedka nemá prakticky žádné koníčky a vždy mě dorazí větou, jak si krásně zauklízela ~8~. Prý to má místo pohybu. Tak to já raději jdu na procházku...
iris
  • 
31.5.2012 22:46:54
Naprosto souhlasím. Častokrát jsem slýchávala od kamarádky, že nemůže jít s dítkem na hřiště do bazénu apod., protože musí vyčistit okna. to by člověk i pochopil, ale proč je čistí každý týden, to mi hlava nebere.je pravda, že já nyní vidím velké srovnání, dřív jsem žila ve městě, takže se pořád něco podnikalo a ten úklid byl jaksi tak mimochodem, samozřejmě se uklízelo, ale člověk to bral jako nutnou činnost, co je třeba udělat a hurá někam s dětmi vyrazit. teď bydlím na venkově, kde chcípnul pes a taky občas sklouzávám do linie, že si na otázku : Co dneska budu dělat v duchu odpovím, no nejdřív vysaju, vytřu a pak bych měla žehlit. ..... a jiná činnost v odpovědi není. a sama jsem na sebe naštvaná, že si takhle odpovím.ale je to tím prostředím , není kam jít, za kulturou daleko, beznín drahý ....je to děsný. co člověka všechno ovlivní. nakonec sice nějakou činnost vymyslím, ale je to složitější a to uklízení pak člověk vnímá jako náhradní program. a ne jako vedlejší činnost.
29.5.2012 19:40:41
Taky mám ráda pořádek a když mají věci své místo. Akorát se mi toho v životě nepodařilo dosáhnout. V článku je zmíněno, že s dětmi se uklízí víc - no, jak se to vezme. Určitý borčus po nich, to ano. Ale podlahy třeba ne, ani prach - to prostě nestíhám. Spíš bych řekla že s dětmi BY BYLO POTŘEBA UKLÍZET VÍC ... V reálu se u nás občas stává, že některá místnost je vytřena třeba až po třech týdnech, což, uznávám, nestačí. Okna nejsou mytá dva roky. Ale lépe to neumíme, osobně nejraději trávím čas s dětmi venku a doma se kolem sebe moc nerozhlížím. A když je hnusně, uklízím.
Pavla
  • 
29.5.2012 18:29:48
Přesně tak, také mám ráda kolem sebe pořádek a vím kde co najdu a když každá věc má své místo. S dětmi je to horší, ale učím je od mala, že když něco použijí, zase to vrátí odkud vzaly. Samozřejmě, že je někdy boj, nemůže se najít to a to. Co se mě konkrétně týče, ráda větrám peřiny a převlékám je. Uchylka!!
29.5.2012 13:46:30
Překvapuje mne celkem jednostranný pohled. Ctím to, že každý to má jinak a znám dost lidí, kteří mají doma pěkně uklizeno, protože se jim tam žije lépe a zároveň mají i hodně zájmů a jsou vyrovnané osobnosti..Já uklízím ráda, baví mě to, mám hodně zájmů, které jsem musela trošku zredukovat, protože den má jen 24 hodin..Mám kolem sebe ráda krásu, takže si vezmu aromateraputický čistič a pak se těším z toho, že je vše kolem nás pěkně srovnané, čisté a voňavé. Když je člověk aktivní, v pohodě stíhá dost věcí..~;((
29.5.2012 11:56:31
Hilly, to spíše naopak. Lidé opravdu velmi aktivní si dovedou život zorganizovat a není pro ně problém zvládnout k tomu i úklid domácnosti.
Nepořádnost je úplně jiný atribut osobnosti než zájem o koníčky. Možná spíše chodívá nepořádnost ruku v ruce s leností - a to nejen leností tělesnou, ale i leností duševní, která se může projevovat i malým rozsahem zájmu o cokoli včetně koníčků.
Elíláma
29.5.2012 10:03:57
to je taky fakt ~t~
29.5.2012 9:17:12
objevili, neobjevili. mě a všechny ostatní v komentářích článek potěšil :-) tady nejsme na akademické půdě, abychom objevovali. jsou tu rozhodně horší bláboly, viz. např. dnešní článek o psychomedikaci v DD ... t
Elíláma
29.5.2012 8:54:12
no, to objevili (v článku Ameriku, že se nemá nic přehánět... gratuluju ~8~
 Příspěvky 110 z 18 [Dalších 8 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.