| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku První měsíčky mé dcery aneb Jak jí "to" vysvětlit

 Příspěvky 110 z 116 [Dalších 106 >>]
16.7.2011 12:31:17
Plně s Vámi souhlasím.Ale těch "expertů" je všude v kolektivu plno.U nás byli už i ve školce.Děti používají výrazy,kterým často vůbec nerozumí,někde je slyšely a tuší,že jsou třeba choulostivé,okolí nepříjemné.Náš syn také vyrůstá v takovém vakuu lásky a neposkvrněnosti,ale se vstupem do kolektivu se člověk musí smířit s tím,že se dítě potká naprosto se vším.Takže abych vše uvedla na pravou míru-syn se začal ptát sám a to především na význam těch neslušných slov.Takže tady to všechno začlo.Bez ostuchu a s používáním lékařských výrazů pro genitálie jsme mu vždy vše vysvětlili.Asi bych počkala,až se dítě zeptá-tedy takhle malé.
14.7.2011 15:00:49
No,zajimavy ten clanek svym zpusobem je.
Ja se vam musim priznat,ze ja jsem dostala prvni ms asi v 11 letech a do te doby jsem o tom neslysela nikdy nic,nebo jsem to nevnimala???Nevim,kazdopadne jsem byla zaskocena.A pritom jsem mela doma dalsi 3 starsi sestry,vlozky byly porad na zachode,ale nikdy jsem se o to asi nezajimala.Byl to pro me sok a jeste k tomu to bylo nekdy o prazdninach a my jsme meli jet na rodinnou oslavu k babicce,takze o tom hned vedela cela rodina.Bylo mi hrozne,opravdu.ted mam triletou dceru a primerene svemu veku jsem ji rekla uz co a jak,kdyz uz si vsimla,ze neco takoveho nosim.Tak se mi dcerka ted smeje,ze maminka nosi pempi (pampers),v kazdem pripade jsem se poucila ze sveho vlastniho soku a ji chci toho usetrit.
pavla 2 deti
  • 
14.7.2011 14:22:55
Tak ja sice "malicko"informovana byla,ale stejne na prvni menstruaci nezapomenu..bylo to desny..Osma trida,poprve a naposledy dvoudenni vylet a ja zacala v noci mentruovat..rano od krve cely spacak,ja velke bolesti..z obedu v restauraci(tenkrat to byla docela"slava"obedvat v restauraci)jsem nemela nic..no fakt desny:( A bolesti jsem mela takove,ze jsem prvni dva dny zvracela a mela prujem..Az kolem 17let jsem zacala pravidelne brat leky na bolest(tenkrat myslim valetol na bolest zubu).Takze jsem se docela desila ,jak to probehne u dcery,bala jsem se,aby nemela taky takove bolesti jako ja..No a u ni uplne v pohode,zacala menstruovat o rok pozdeji nez ja presne na stedry den..a bez bolesti..Jsem za to hrozne rada..Jinak v rodine u nas to tabu rozhodne nei..Zrovna letos odjela dcera na skautsky tabor driv nez jeji bratr a ja netusila,zda si vzala s sebou vlozek dost(nebyla jsem u toho,kdyz si na tri tydny balila veci) a tak jsem ji normalne po brachovi balicek poslala..Neprislo mu to vubec divne.)No a perlicka na konec:Dcera mela v prvni tride vel¨kou spotrebu papirovych kapesnicku,byla jsem rada,ze je cistotna,ale oni si s holkama hraly na "VLOZKY"..asi to slysely od nejake starsi sestry a tak si pomalovaly kapesnik cervenu fixou a cpali si ho do kalhotek..Tenkrat jsem nevedela zda se smat ci brecet:)Ale aspon uz v sesti letech vedela,co a jak.) :)
Petr (29, dcera 5)
  • 
13.7.2011 22:27:56
Je skutečně normální v dnešní době řešit s dětmi tyto věci takto brzo? Asi jo, chrlí se to na mě ze všech stran, mě to stále připadá jako šílenost, s mojí dcerou, kterou vychovávám sám by mě nenapadlo v jejích pěti letech řešit cokoliv co se týče sexuální výchovy, přijde mi to příhodné k řešní opravdu až ve chvíli, kdy najdede ten čas. Děsím se dne, kdy na dceru všechna ta "tajemství" vycrhlí nějaký expert ve škole...vždycky se najde ten "boss", který vše ví jako první a dělá z toho senzaci. Při dnešní zvídavosti a rychlejšího dospívání dětí bych byl vůbec nejradši, kdyby dcera minimálně do svých patnácti vůbec nevěděla, co je sex :-) (teď pcohopitelně přeháním)
12.7.2011 16:41:37
Můj syn má 8let a někdy kolem 4let se zeptal,co to jsou na záchodě za špuntíky(tampony),tak jsem mu vše řekla.Jak to pochopil nevím,ale dál se nevyptával,tak to asi nějak zpracoval.Tampony tam jsou pořád a kluk to bere naprosto přirozeně.Nečervenala jsem se,neutíkala od tématu a neříkala nesmysly,že tomu by ještě nerozumněl.Ze zkušeností se starším synem vím,že nejlepší je vše říct rovnou,beze studu a jako lékař.Tedy používat i jejich terminologii.Žádná pipinka ani pindík-to u hodně malých dětiček,snad..ty se ale ještě asi neptají.Vždycky si představím lékaře,jak mluví o jakýchkoli záležitostech i v televizi a vyzní mi to normálně,nevulgárně.Tak to je moje rada.
11.7.2011 19:53:42
Bin., ježišmarjá - přesně já taky: Děvčátka na slovíčko... a vatu ~a~, která samozřejmě nestačila, tak ještě jakési podivné přivazovací vložky :-©
Pod tvou poslední větu bych se sice taky podepsala, ale už v té době jsem si přísahala, že já své děti jednou budu poučovat včas, věcně, pravdivě a bez červenání ~t~
Rituna
8.7.2011 1:20:53
Nečetla jste pozorně, psala jsem, že mi bude 60. Bylo to začátkem 60.let a mohu Vás ujistit, že jsem nebyla nijakou výjímkou v tehdejších letech. Možná by nebylo od věci si povyprávět s Vaší babičkou.
Nebo prababičkou ? ~;) Můj vnuk má stovky otázek. A já se držím zásady - na přímou otázku, přímá odpověď. Samozřejmě v intencích věku dotazujícího se. Třeba se i více dozvíte z historie rodiny ? ~R^
Milada.
6.7.2011 23:43:45
Sidd.,

no nevyjadřuješ se negativně - to je težké, starší generaci menstruace přece mnohokrát zmařila dovolenou (koupání). Léky na odsunutí se nedávaly, tampony nebyly žádné a bolelo břicho. No tak na to se dívám sakra negativně. A teď si představ, že je vás doma ženských víc, komunisti vás jednou za X let pustili do jugošky a třeba obě dcery měly zrovna menstruaci ~8~ ~Rv a nemohly se koupat.
6.7.2011 22:49:44
Ono taky záleží, jak tuto věc vidí u své matky. Vidí tedy, jak to v běžném praxtickém životě je. Opravdu nevím, čeho by se takto informovaná dívka měla leknout.
Před dcerou se o menstruaci vůbec nevyjadřuju negativně. Ani nemám důvod.

Já jsem svou první menstruaci očekávala se zvědavostí. Ještě jsem soutěžila se spolužačkou, která z nás dřív :-)
6.7.2011 22:46:13
~t~~t~~t~~t~~t~~t~
To je maso. Tohle snad nikdo nemohl myslet vážně. Moje 5letá dcera dokáže popsat, co je menstruace a proč.
Lituju všechny dívky, které to dostanou a nevědí nic. Takový šok, ze z nich teče krev... ~a~

Tenhle článek je snad z časáku z roku 1985, jinak nevím.
 Příspěvky 110 z 116 [Dalších 106 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.