| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vitaminy a potravinové doplňky: Potřebujeme je, nebo nás spíš zamořují?

 Příspěvky 110 z 14 [Dalších 4 >>]
BabcaJ
29.3.2011 15:32:23
Angrest, me by tedy zajimaly odkazy na Tebou zminovane studie, protoze z vlastni zkusenosti mam uplne jine poznatky.
Davali jsme schvalne ptackum na zahradce konvencni a BIO jablko, konvecniho se ani netkli, zato BIO jablko zmizelo temer hned.

Neni divu, ze existuji studie ktere hani BIO, protoze pokud se to nedejboze rozmuze - tak Ti, kteri honi zeleninu a ovoce ze zeme ruznymi chemickymi prostedky - prodelaji.

Ad bio maso. Je mozne, se se vyskytl problem. Znamena to ale jen to, ze prasata nejsou cpana kdovi cim moznym, aby rychle vyrostla a mohla se prodat.
Pripada Ti lepsi si koupit hormony vyhnane treba kure? Me osobne ne. Vzdycky kdyz jsem si ho dala, rozjel se mi uklidneni atopicky ekzem. Nahoda, rikala jsem si. Bohuzel ne. Kdyz si dam kure od farmare, svete div se, tyhle problemy nemam. Veprove nejim uz vubec, ani to ani to, nepripada mi, ze by melo nejaky velky vyznam ve vyzive (a vubec mi nechybi, ze ho nejim).

O nevhodnem (nevstrebatelnem) slozeni syntetickych vitaminu se muzes docist i jinde, nejen v tomto clanku...

A bylinky. Tak to je taky samostatna kapitola. Samozrejme jim musi clovek aspon trochu rozumet. Ja je sama uzivam (kupovane, na zahradce jeste nevyrostly), a svete div se, na rozdil od ruznych leku mi pomahaji bez vedlejsich ucinku. Bylinky nemaji rychly nastup ucinku, pokud se pouzivaji s rozumem, mohou prinest spoustu dobreho. Podbel mi mama davala v detstvi (uz je to skoro 20 let) a ze bych mela nejake problemy (tehdy i ted), to opravdu nemam.

Tvuj posledni odstavec me trosku zarazi, z predchoziho obsahu to moc patrne nebylo...
hancinyyyyy
28.3.2011 14:55:57
dávám přednost čerstvým potravinám, ovoci a zelenině z vlastní zahrádky nebo kupované přes zimní období.~w~ Chutná mi to a současně netrpím nedostatkem energie ~z~ ~:-D. Po vitámínových preparátech mě někdy bolívala hlava a necítila jsem na sobě žádná pozitiva.~d~ . Takže je vůůůůbec nepotřebuji!~y~
Murielle
28.3.2011 5:34:02
Ten článek mi připadá úplně pomatený. Jako by autor napsal delší několikastránkovou práci a tady si z každé kapitoly vybrali jen první odstavec.
27.3.2011 20:09:14
Moc děkuju za pochvaly ~f~ - trošku jsem se rozohnila, nemám ráda takovouhle povrchnost.

Ale sama bych si článek o výživě ani ničem podobném psát netroufla, od mého oboru je to na míle daleko a na něco takového bych neměla dost vlastních vědomostí a podkladů, nechtěla bych sama tvořit konstrukce na hliněných nohou.
Cimbur
27.3.2011 14:12:53
Angrešte, já Tě prostě můžu.
Nemůžeš raději sama přispět nějakým zajímavým článkem o výživě nebo o čemkoliv? Narozdíl o různých jiných autorů se mi velmi dobře čteš a co napíšeš, to sedí...
Osamělá
27.3.2011 11:35:35
Konečně něco rozumného pod co se můžu podepsat ~g~~g~
26.3.2011 16:32:24
tak tvůj článek mě obohatil mnohem víc, než ten úvodní.
Je pochopitelně lepší, když si člověk může sám vypěstovat vlastní plodiny, ale pro každého to není proveditelné. U nás, městských lidí, bez vlastní zahrady či chaty je téměř nemožné pěstovat si vlastní zeleninu. Já to řeším alespoň pěstováním vlastních bylinek.
Binturongg
26.3.2011 0:32:26
No, to máme podobně.
Proto věřím jen vlastní a příbuzenské zahrádce ~:-D
25.3.2011 21:05:30
Binturong, díky ~:-D

Já sama také dávám přednost mrkvi z vlastního záhonku před holandskou v pytlíku. Ale to proto, že byla ušetřena dovozu (těší mě ekologický přínos:), byla ušetřena dlouhého skladování, takže v ní nedošlo ke skladováním vzniklým ztrátám vitamínů, díky neskladování byla také ušetřena skladových plísňových chorob ... ale nějaké pofidérní označení pro mne neznamená vůbec nic. Naopak jeho zneužívání v podobě vlajkového praporu ideologie ztrativší už dávno racionalitu, která u jejího zrodu snad stála, je mi silně proti srsti.
Binturongg
25.3.2011 20:25:16
angrešt - wow! Četla jsem jedním dechem! ~R^

Neže bych upřednostnila mrkev ze supermarketu před maminčinou mrkví horskou, ale máš ve spoustě věcí pravdu ~3~
 Příspěvky 110 z 14 [Dalších 4 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.