| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bytový design aneb obývací stěna

 Příspěvky 110 z 383 [Dalších 373 >>]
Zkumavka
13.6.2012 20:36:49
Také bych ráda znala řešení,neumím rozhodnout,potřebuji kontakt,potřebuji řešit celý byt.
Zkumavka
Koucina
  • 
10.3.2010 22:24:52
3.10.2009 21:16:13
děkuji za článek ,ale ono to jde s dobou ,pomalounku ,stále jsem řešila bydlení a stěhovala se se svými krámy z menšího do většího do většího a jednoho dne jsem se zastavila a koukla kolem sebe ,začala jsem si čistit po rozvodu hlavu život a děti aby měli hodně prostoru tak jsem koupila obrovský byt a jak jsem začala vše očistovat krámy vyhazovat zištuji že se budeme stěhovat do ohodně menšího bytečku ,ale ve městě ,poněvadž jsme se v obrovským bytě ztratili v prostoru ,také u nás ,když jsem byla malá vévodila obrovská stěna plná krámů a nesmyslností a hlavně serepatiček ,ono to upřímně hodně souvisí s psychikou nebyl v modě rozvod a tudíž se začali dotyčný obklopovat nesmysli nebyl v modě sex tudíž se pulírovali alespon serepatičky .....
Alena
  • 
31.3.2009 21:50:57
JJ, zajímá otázka :-))) Zatím jsme neřešili, co bude až se nám z dětí stanou puberťáci :-) Co se týče potřeby ležet i přes den z jakéhokoliv důvodu, myslím, že v pohodě budu moc ležet v posteli. Je fakt, že s menším pocitem soukromí. Nic ale nebrání ostatním členům rodiny se volně pohybovat po ostatních prostorech, tzn. v obýváku koukat na televizi apod. Jinak já jsem byla vychována v tom,že mám svůj pokoj a obývák je pro návštěvy nebo společné sledování televize. Také vím, že od první třídy jsem se moc doma nezdržovala. Do 4-5 hodin jsem bývala ve škole, družině a kroužku nebo venku. Doma jsem pak v pokoji měla přípravu do školy. A večer jsem také spíš byla v pokoji než nasoukaná u rodičů v obýváku, to spíše o víkend. V tom chci vychovávat i své děti. Že ony mají soukromí v pokoji a my s tátou v ložnici a obýváku. A že mi tam tedy nemusejí vysedávat celé dny :-) Uvidíme snad to zvládneme. Doufám :-D Při nejhorším se poohlídneme po větším bejváku :-D Pravda je, že nyní řeším otázku bydlení na cca dalších 5-6 let dopředu, dál nevidím a ani si tím raději nebudu zatěžovat hlavu. Bůhví kam nás život zavede :-) Tak Vám přeji hodně štěstíčka při hledání nového bytu ;-)
Vaal
30.3.2009 23:23:55
Aleno , nějak si nedokážu představit, až se vám tam budou potloukat dva puberťáci, kde by si třeba ležela při chřipce, nebo dospávala kocovinu?
Teď to zatím jde, ale za pár let? Mně by z toho asi hráblo~y~
Tím nějak nešťourám, jen by mě zajímalo, jak máte promyšleno tohle.(Taky si spoříme na 2+kk, zatím nebydlíme v našem, a mám obavy, abychom v 2+kk neskončili)~q~.
Alena, syn 1 rok
  • 
30.3.2009 21:07:06
Ahoj všem co bydlíte na pár m2 :-) My máme malý byt 2+kk bez balkonu celkem 50m2. Máme ročního syna a plánujeme v dohledné době sourozence. Stěhovat se nechceme. A co s prostorem? Kvůli dětem nechceme dvě pidi místnosti co máme mimo kuchyň a koupelnu, o chodbičce vel. 2m2 raději nemluvím vůbec, zastavovat skříněmi a nábytek. Chceme tu také volně dýchat. A řešení? Máme :-) Po rekonstrukci jsme zvětšili koupelnu na 3,5x2m, máme v ní vanu, pračku, velké umyvadlo a záchod. Mohu zde i věšet prádlo na zasouvací sušák. Oproti tomu jsme smrksli kuchyň na 3,5x2m. Pořídili jsme linku do tvaru "J" ve vchodové části zúženou na hloubku 40cm. Tím se ušetřilo místo pro menší stůl s rohovou lavicí. Mezi stolem a linkou je průchod 40cm. Do ledničky se nám nedostane více objedmný člověk :-D V obýváku jsme zřídili podium 3 x 2,5 m. Umístili jsme sem pouze sedačku 180cm, křeslo, malý konferenčák, stolek s televizí a poličky. Pod podiem je zcela volný prostor zhruba 2m x 3m. Zde si přes den hraje prcek abychom ho měli pod dozorem. Na noc sem vytahujeme postel. Ta máložný prostor, kde mám uloženy náhradní povlečení, deky, lůžkoviny. Používané peřiny nezastýláme. Přes poledne kdy malý spí je větrám v okně. Pak postel vytáhneme v 8, kdy koukáme na televizi a malej už spí. Mmch jsme dopředu počítali i s 65cm rezervou vedle postele na postýlku pro miminko. V původní ložnici 4,5m x 4m jsme zřídili dětský pokoj. Prcek tam má rozestavěny skříně klasické dětské stěny a to podél jedny zdi. U okna stolek s nástavcem, vedle skříňka s policemi nahoře, pak úzká šatní skříň a větší šatní skříň. Naproti má podél zdi vyvýšenou postel s úložnými šuplíky pod ní. V tomto nábytku je uloženo oblečení aktuální i to schované pro sourozence. Většinu aktuálně nošených věcí má na ramínku, čímž jsou ušetřeny police. Tam má pak drobnější oblečení. V rohu pokoje má umístěný stan a v něm jsou "uloženy" všechny hračky, kostky má pak v boxu na kolečkách, do kterého jen kopnu při luxování a on se vždy někam odporoučí. Podél zdi naproti oknu je umístěna velká šatní skříň se šoupacími dveřmi, které jsou zajištěné, aby tam prcek nemohl. Také převážně vše na ramínkách, tady jsou věci mé a přítele. Ostatní věci (tedy nesezónní, batohy, stan, nařádí, brusle apod) máme uloženy v podhledu na chodbě. Chodba je sice malá ale snížený strop o 50cm (vyjma nad vstupními dveřmi, abychom prošli např. s ledničkou) nám nijak nevadí. Máme jej rozdělen na dvě části, každá cca 1,5x1m. Okénko do něj máme vždy v prostředku, lezeme tam tedy na schůdkách jako na půdu. Všechno se nám tam v pohodě vejde. Kola a kočárky máme v kočárkárně baráku, jelikož jsme tu samé mladé rodiny.
A co nepoužíváme přes půl roku nad tím se zamyslíme. Např. kozačky s rozbitým zipem a odřeným podpatkem po zimě rovnou vyhodím do popelnice. Jednak s podpatkem je neužiju ani do lesa, jednak oprava by stála několik set a dnes se dají i ve značkové obuvi v akci sehnat i do 1000 Kč. Zrovnatak stan s dírou, nefungující rádio ze záhadného důvodu. Všechny takové a podobné jsme vyházeli a co najednou bylo místa :-)
Myslím, že rekonstrukci jsme vymysleli dobře. Všechno mám pěkně uskladněné, na svém místě, dobře se tu uklízí, nikdo mi nečučí na zadek když vařím apod. :-D Fakt je, že využít akce a nakoupit kartony mleka nemůžeme, to opravdu není kam dát :-) Ale nám to nevadí, protože na to stejně nemáme :-)) Tak přeji vám všem, co se trápíte stejně jako jsme se trápili my, ať máte štěstí a zlepšíte svou situaci stejně spokojeně jako my :-)
Rachel
  • 
10.3.2009 16:19:33
Pavli - musíš pořád okukovat a pak se rozhodnout, který styl se ti líbí. Podle mě, pokud nemáš odvahu odevzdat se nějaké vyhraněné barevnosti, tak jdi do neutral barvy (prakticky jakákoliv imitace dřeva, šedá, do jisté míry vanilková, bílá, černá, stříbrná) a barvy vnes pomocí doplňků (kobereček, polštáře, závěs, květináč, lampa, dekorace...) - pak to můžeš jednou za čas obměnit, až se to okouká. Nábytek, sedačka atd. zůstane, protože to je největší investice.
Na inspiraci mrkni třeba sem http://www.conect.cz
Rachel
  • 
10.3.2009 16:11:17
No tak buď naštvaná...
"Prerábat byt" neznamená to všechno nakoupit a staré povyhazovat. Stačí jinak přehodit sedačku, křesla, komodu a už je to jiné - nové. Mě to těší, tebe točí. A nemysli si, že nežiju z ruky do huby.
Ze skladování památečních předmětů nejsem ještě vyléčená úplně, ale pracuju na tom. Třeba nedávno jsem vyhodila svoji sušenou svatební kytici - super počin. Ani nevím, proč mě bavilo to pod ní pořád uklízet. Mám ji přece na fotce a sušená nevypadala nejlíp. A takhle je to i s těmi suvenýry nebo předměty po předcích. Mám po své praprababičce její modlitební knížku se jmény všech 13 dětí - tu bych nikdy nedala. Ale pak mám po své babičce asi 5 sad různého porcelánu a ani jedna není kompletní - hádej kam letěly. Pro mě jsou důležité vzpomínky, ne předměty. Babičku jsem zažila a pamatuju si ji, proto nepotřebuju nic než její fotku, která mi ji připomíná. Ale kdo má potřebu schraňovat takových věcí kvanta, ať to dělá - když na to má obrovskou a "krásnou" obývací stěnu.
Vím, jak jsou uspořádané panelákové byty - většina z nich je na tom stejně - dlouhá nudle s okny na užší straně. Co třeba rohová obývací stěna (když to teda musí být)a pak volný prostor u okna s posezením? Já prostě ten prostor mít musím. Což mě přivádí k otázce - Jak to, že jsem se po svatbě z domu stěhovala s jediným batohem a teď bych potřebaovala Avii? Asi shromažďuju zbytečnosti...
8.3.2009 20:22:22
Koukám Rachel, že jsi architektka.
Mám problém s obývákem. Líbí se mi spíš ty cool studené obýváky~;). Úložné prostory máme jinde. Chtěla bych to nějak zařídit, ale nevím si s tím rady. Trochu mě děsí ty barevné kombinace - např. zeď žlutá, žluté polštářky, žluté stínítko na lampě. Přijde mi to moc okoukané a nic moc oduševnělé. Prostě, jak říkám. Nevím si s tím rady.
6.3.2009 23:47:33
kazdych 5 alebo 10 rokov prerabat byt?No to som sa pobavila,chcela by som videt,ako by si to robila z mojho platu.....a to teda nezarabam minimalnu mzdu...ale,sme 3clenna rodina,c oma aj pozicky a uvery,ktore treba platit a ked sme sa pred 9 rokmi stahovali,prerabali sme kompletne..a tak,ako sa to nam pacilo.Popravde,v nasom byte mam 9 a pol rocnu kupelnu,tak isto staru kuchynu,sedacku...spalnu,len postel sme menili....a. nemenila by som nic,stale sa mi to,co sme si tam dali,paci.Vyberali sme dlho a dokladne a skutocne nam to tak vyhovuje.
No a tie "vetesnicke" sklony....no ak je pre teba pohar z vlastnej svadby vetes,tak potom sorry,ale prides mi divna.....veci,co sa nenosia,vyhadzujem,casopisy co by mali dva roky a viac u nas nie su,max pol rocne.....ale ze by soska po babicke,ktora tu uz 15 rokov nie je a je to jedine co mi ostalo po nej,bola vetes,tak preppac,toto ma dokaze nastvat.
 Příspěvky 110 z 383 [Dalších 373 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.