| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bytový design aneb obývací stěna

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 383 [Dalších 363 >>]
6.3.2009 23:35:08
hm....a co tak si daco sama vymysliet a dat urobit na mieru?ja som takto vyriesila detsku izbu,kedze ja zas nemusim tie nabytky do detskych izieb,com i pridu max neprakticke a otrasne...
6.3.2009 23:19:06
moja a premyslala si,ze si niekto tu stenu mohol kupit preto,ze sa mu pacila a zrovna preto sa na nu aj pozera a NECHCE ju mat za chrbtom?
Ja doma stenu mam,mame ju preto,ze sa nam obom a to uplne nahodou (este pred svadbou)pacila a ....nezavisle od seba nam padla do oka(mne v casopise,muzovi v obchode),setrili sme si na nu rok a pol a hadaj co v nej mame??????Knihy,albumy,doklady,videopasky a dcdcka,v jednej skrinke pulovre,v druhej muzove monterky do prace a na fusky,fotaky a kameru a podobne veci,co by sme podla teba asi mohli mat v komore,ktoru v byte nemame,ci na chalupe,ktoru asi ani nikdy mat nebudeme,ci mozno v roll dore,ktoru vdaka architektom,co projektovali nas byt,nemam pomalyka mdat urobit,lebo na to tam nie je vhodne miesto.
5.3.2009 22:31:49
no mit doma neustale plno pradla je jeste uzasnejsi.Jsem rada,ze to vystrcim ven,absolutne neprohlizim cizi pradlo,co komu visi ze susaku.Nekdo ma kytky,nekdo pradlo,jiny bordel na balkone,me to vubec nezajima.
Lvice+lvíčata
4.3.2009 23:57:42
autorce článku namítnu:

Odložit jiné věci z komory nebo šatny do sklepa, garáže, na chatu, aby bylo místo na věci, které jsou potřeba častěji.....a co když nemáš nic z toho na odložení, pak jsi v bytě jak v pasti a hledáš každičký kousek uložného prostoru. A co když žiješ v malém bytě se 4 člennou rodinou a nemáš ani sklep ani komoru ani chatu ani garáž co pak????????????????????????????

Stěna v malých bytech opravdu supluje uložný prostor.....my měli malinký byt 3+1 všechny místnosti s koupelnou a chodbou užitná plocha asi 35-40 metru čtverečních, sklep asi 4x1 metr vlhký a mokrý za pár měsíců v něm všechno chytnulo plíseň, tedy nepoužitelný. Chodba 1,2x1,2 metru, tedy tak na to, aby se tam vytočila jedna osoba a sotva se tam vešlo víc jak každému jedny boty a jeden kabát (žili jsme tam 2 dospělý + 2 děti), kuchyn 2x2 metry úžasně jsme ji využili, 1,5 metru kuch. linky, vedle sporák, naproti linky lednice s mražákem a vedle ní 45cm myčka a nad ní skřínka takova malinkatá komora, v obyváku stěna, stůl na něm PC a pohovka s malým stolkem. Ve stěně, ručníky a nádobí do kuchyně, šicí stroj, šanony s účtama a děti tam měli sezonní oblečení, ve skleněných vitrínách fotky dětí, kamínky a škeble s dovolených s dětmi a skleničky pro návštěvy když se slavilo. V patře ložnice 2,4x3 metry vlezly se tam akorat manželské postele a jeden stolek noční a vedle pokojík dětský 4x3,5 metrů pro 2 děti (původně tenhle pokoj byla ložnice, ale to nevím jak tam dětem nacpat potřebný nábytek a ještě, aby měli prostor na hraní, takže dostali ten větší pokoj). Děti tam měli 2 skříně v jedné jejich věci ve druhé naše věci, 2 psací stolky se židlí a 2 postele. Holt představy prázdných pokojů nešli splnit a víš čím to milá autorko architektko je??????? nedostatkem prostoru a s tím má většina normálně žijících lidí problém, ono vykřikovat v takovémto bytě jak já chci obyvák bez stěny by bylo směšné....tohle si může dovolit člověk s těmi jinými skadovacími prostory, o kterých píšeš a taky s větším bytem nebo domem, ano tam to jde to s tebou souhlasím, ale realita většiny lidí je ta co jsem ti popsala.

A MĚ NADZVEDÁVAJÍ TYHLE ŘEČI ARCHITEKTŮ O PRÁZDNÝCH OBYVÁCÍCH BEZ STĚN.:-©:-©:-©:-©
4.3.2009 22:42:28
Připojuju se, Ráchel, taky máme panelákovou nudli cca 5x3,5 m, s tím, že okno (balkon) je na kratší stěně - a využitelnost protější zdi je řádně zmenšena tím, že v rohu jsou dveře (na kolmé, delší stěně, nicméně asi 20 cm od jejího začátku). Opravdu nevím, jak bych mohla nábytek dát jen k té "oškubané" krátké stěně, anebo ZA pohovku - na to tu opravdu není místo. A dát dvoumetrový gauč napříč místností 3,5 m širokou - a k tomu naproti oknu - je taky dost nesmyslné.
Ivule
  • 
4.3.2009 22:20:49
Tak Rachel,

já jsem se ve starém bytě (a) na obývákovou stěnu dívat nechtěla, (b) přesto jsme ji měli přímo proti gauči.

Důvod byl ten, že v cimře 3 x 5 m jaksi jiné uspořádání než že obývákovou stěnu prsknu podél dlouhé zdi a proti ní sedačku, nevidím. Podél krátší zdi by se nevešla (nebo by musela být menší a tím pádem i menší úložný prostor), za gauč už rozhodně ne.
Zajímalo by mě tvoje řešení (bez rýpání).
Gabriela Pecho
  • 
3.3.2009 22:57:56
Nemam rada obyvaci steny.Miluji prostor.Nemam ale rada prazdne bile steny.Pro inspiraci jsem zasla k vytvarnici, ktera nam vytvorila originalni malbu na stenu, a to nejen v detskem pokoji.Kdo by mel zajem muzu ji vrele doporucit. www.detsky-koutek.cz
Jíťa
  • 
3.3.2009 19:30:33
Spíš mám dojem, že my Češi příliš lpíme na majetku. A skladujeme krámy, které mnohdy k ničemu nepotřebujeme (co kdyby se náhodou někdy hodily).

Asi je to pozůstatek socialismu.
3.3.2009 16:49:38
Tohle mi připomnělo hodiny cizích jazyků - konkrétně ruštiny a němčiny, kdy ani v jednom z jazyků nikdo neuměl při popisu pokoje říct "obýváková stěna" a kreativní pokusy za pomoci slovníku byly velmi legrační. Nicméně ani učitelky si většinou nevěděly moc rady, v němčině pomohly "enderácké" výrazy :))))).
3.3.2009 16:08:35
Já to vnímám tak, že jsou stěny a stěny - že hodně záleží na tom, jak ta která stěna vypadá, jak působí celý pokoj apod. (Nemám ráda stěny z prodejen laciného nábytku + stěny se skříňkami typu "rakev". V souvislosti s tím mě taky iritují falešné krby připomínající krematorium :D). Taky hraje roli pořádek vs. nepořádek v otevřených policích...

Jednu stěnu děda kdysi vyráběl ze staré ořechovodýhové ložnice (mmch. dnes taky zcela neudatelný typ nábytku) mé mamce, aby vůbec měla nějaký vlastní nábytek. Tato stěna mě pak provázela celé dětství a rané mládí. Dostatečně jsem se na ní vyřádila (potřebuju nejpozději jednou do roka přestěhovat nábytek v pokoji či případně v celém bytě :DD) a přilnula k ní natolik, že jsem si nedovedla představit, že bych ji někdy dala pryč (památka na dědu, na dětství, ...). Nakonec dopadla tak, že putovala do vyzděného sklepa a pojme skutečně spoustu věcí - a ušetřili jsme tak za sklepní regály :))) a zabili dvě mouchy jednou ranou.

A co se vkusu týče - myslím si o sobě, že vkus mám, ale nedaří se mi jej u sebe doma zatím uplatnit. Než abych pořizovala draze či levně něco, co nehoví 100procentně mému vkusu, tak radši žiju v tom, co dal život. Podědili jsme po kamarádech docela sympatickou skříňkovou (dtd, ale odýhovanou) stěnu - takže ji pořád někam stěhuju... :))) Zavřené skříňky fungují jako prádelník a úložiště šanonů, časopisů apod. "archiválií", otevřené jako knihovna + regál na kytky...

Ale je fakt, že už spřádám plány, jak to celé vymyslet jinak, abych se rozebíratelné stěny zbavila - je tmavá a já čím dál víc inklinuju ke světlému masivu :))))

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 383 [Dalších 363 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.