| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porody doma vs. porody v nemocnici

 Příspěvky 110 z 599 [Dalších 589 >>]
  • 
15.3.2010 23:03:16
Díky za perfektní článek. Za 2 měsíce budu rodit a na základě informací, které jsem zatím o českém porodnictví získala, mám shodný názor jako Vy.
caradka, Ronja10
10.1.2010 1:04:34
... Tento článek nebyl o preferování jednoho či druhého. Jde především o toleranci názoru a náhledu na věc. Proč někomu vnucovat svůj názor a ještě ho urážet? Snažte se, aby to, co je vám bližší fungovalo co nejlépe a nechte druhé, ať dělají to samé pro svoje potřeby.
Je paráda, že se o tuto tématiku zajímají i muži. Jsou to přeci i jejich děti.

Přestante se tu dohadovat a nechte ženám jejich svobodnou volbu. Tolerujte jejich názor. A tohle se týká i jiných oblastí našich životů. Snažte se vzájemně porozumět, proč ta a ta žena, ten a ten člověk dělá věci zrovna takovým způsobem. Přemýšlejte.
6.11.2008 20:57:31
K porodu v paneláku tedy musím nestranně říct, že vzhledem k tomu ty domy zbukotěsní a jak tam lidi nejsou zajedno (takže soused nemusí vědět o co jde)..., třeba já kdybych slyšela rodící ženu (představím-li si třeba svůj alt), volám z dobroty srdce 158 i 155
6.11.2008 20:43:25
Luci, a ty vážně dáš tolik na to co si řeknou důchodci u vás v baráku? Je pro tebe tak důležité jestli se barák jednu noc nevyspí? A kde jsi ty a tvoje potřeby? Nebo třeba miminka, když ti víc jde o druhé? A když bude později v noci plakat dáš mu roubík, aby se sousedky vyspaly?
Já když jsem rodila tak mi bylo šumafuk jak se kdo tváří.
Ale jestli to bereš takhle tak je pro teba asi lepší ta porodnice. Asi se doma moc jako doma necítíš. Já to dřív měla taky tak, takže ti rozumím, ale může se to změnit!
Belatrix+A(10/09)+J(09/11)
6.11.2008 18:35:01
Listice, tak se přijď podívat na diskuzi Porod doma. Zkušenosti z ciziny se vždycky hodí ;)
6.11.2008 15:57:58
Mily Tomasi,
kez by bylo vice muzu jako vy, kdo se dokaze zaobirat touto tematikou a zustat defakto objektivni a nezaujaty. nejen ze delate cest vsem muzum, ale i lekarum, kteri stravi sotva setinu casu premyslenim o obou stranach argumentu. ja bych rozhodne dokazala psat hodiny o ruznych pro a proti, nejen ze jsem take zdravotnik, ale i matka a navic mam perspektivu ze statu, kde ziji a pracuji na chirurgicke JIP, rodila jsem v nemocnici, nakonec skoncila neplanovanym cisarem pod epiduralem, ale nemohu si stezovat. vse bylo naprosto neuveritelne. vsichni se chovali perfektne, vsechno bylo konzultovano se mnou a ja jsem delala rozhodnuti, protoze je to moje telo a moje miminko, nikdo mi nic nenutil, dali mi moznost volne se rozhodnout po konzultovani pro a proti a vysvetleni, ktere davalo naprosty smysl. Jsem stastna, ze nejsem v CR, kde maminka je povazovana za pacientku a dite za subjekt a pododbne. rada bych diskutovala veskere skutecnosti jak je znam z USA, kde matka ma pravo delat presne to, cemu veri a jak se rozhodne ji nikdo nebude vycitat. lekari v porodnictvi jsou tu predmetem nescetnych soudnich jednani, jejich pojisteni jde do stovek tisicu dolaru rocne a maji velikou zodpovednost. jsou velice informovani o nejnovejsich postupech a neustale se vzdelavaji. klient (matka a otec) jsou zahrnuti do veskerych!!!! rozhodnuti a diskuze je provadena v prijemnem prostredi beze spechu a bez ridikulujicich poznamek typu " ja jsem lekar vy jste pacient a houby tomu rozumite" respektuji tu nazory obou rodicu a dobre vi, ze maminky ktere chteji maji tak dobre informace o porodu jako lekar sam, protoze to povazuji za svou zodpovednost vedet co nejvice a tak umet udelat rozhodnuti zalozene na empirickych datech a osobni preferenci. myslim, ze vetsina rozdilu mezi usa a CR bude v tom, ze matka tu neni povazovana za "hloupou husu" ale je ta, ktera nosi miminko v sobe a tudiz ma narok delat rozhodnuti o tom, jak prijde na svet. lekar ji muze pomoci doporucenim a vysvetlenim rizik, domluvi se spolu na porodnim planu a respektuje jei prani, paklize nedojde k nenadale komplikaci, kdy jsou matka ci miminko ohrozeni. v tu chvili je lekaruv pristup ovlivnen nutnosti predejit zraneni, poskozeni nebo umrti. tohle vsechno je v detailu diskutovano nekolikrat pri navstevach lekare ci CNM, ktera je vysokoskolsky vzdelana sestra, ktera muze vest porod ktery je nekomplikovany. dalo by se mluvit hodiny a hodiny o rozdilech a proc jsou nekteri lide demagogicky zaujati proti jakekoli zmene a podobne. mam tu dnes 5ti mesicniho chlapecka, ktery mi bohuzel neumozni psat hodiny a hodiny o techto tematech, ale rada si ve volny chvili prectu jakekoli reakce. pripadne muj email je
kacenkasimi@yahoo.com
jsem rada, ze i nekteri muzi se zapojuji do konverzace, ktera jeste donedavna byla tabu nebo prinejmensim byla velice nepohodlna. timto zpusobem se da dosahnout zmen a to je jen dobre.
6.11.2008 15:25:41
Ty Fillette, já jsem rodila v dobách, kdy monitory nebyly(1985,88) a stejně novorozenecká úmrtnost neexistovala, jak je to možný, kde udělali soudruzi z NDR...
6.11.2008 15:18:17
Lide jako vy me desi. jen doufam, ze jste jen matka a praci porodni asistentky jste se vzdala, protoze vas pristup k velice objektivne napsanemu clanku clovekem, ktery je evidentne vzdelany a overil si data i fakta...narozdil od vas (75%????to si delate srandu ze) nebo si myslite ze muzete placnout jakokouli figuru a vsichni vam ji zbasti...protoze jset PA? Ja ziju a pracuju ve USA, kde medicina je na mnohem vyssim levelu, matka je vzdy zahrnuta do rozhodovani o prubehu jak porodu tak nasledne pece. ma svuj plan jtery da lekari, pokud chce byt v porodnici a ten s ni potom diskutuje rizika a nabidne ji jiny pohled. rozhodnuti je ale naprosto na matce a lekar ji nebude presvedcovat nebo ji strasit a podobne jako to delate vy. navic porodni asistentky v usa jsou CNM maji magisterske vzdelani, dohromady 6 let skoly!!! a tisice hodin praxe a mohou vest porody jak v nemocnici, tak doma. neni to tu vubec neobvykle. navic ja jsem byla klientkou jedne CNM ale diky gestacnimu diabetu me prehodila do pece lekaru, protoze jeji licence ji nedovoluje sledovat maminky s komplikacemi jako je GD a podobne. to neznamena, ze jsem ji uz nevidela. naopak se za mnou nekolikrat prisla podivat do nemocnice, kde jsem lezela kdyz se snazili zastavit predcasny porod. ale o tom jsem ani psat nechtela. diky vasim stupidnim komentarum hazite spatny stin na nektere dalsi PA ktere jsou na rozdil od vas vzdelane a maji rady svou praci a neustale se informuji o novych postupech a sleduji statistiky ze zdroju kterym se da verit jako je WHO a MAO clinic a podobne. ne jako vy kdo placne nejaky nesmysl, ktery nema ani hlavu ani patu. ano komplikace se stavaji a to i u normalnich tehotenstvi kde zadne naznaky komplikaci neexistovaly, to je bohuzel pravda, ale delat z toho "vy jste zesilel" nebylo nutne. navic ten pisatel mel tolik velice dikutabilnich temat, ktere bezesporu byly objektivni, mela byste se stydet, ze jako profesionalka je neumite ocenit. lide jako vy musi zmizet z lekarskeho prostredi, protoze delaji ostudu cele profesi. muzu vam rict, ze tady byste si neskrtla ani jeden den s vasim pristupem ke klientovi, kterym otec ditete bezesporu je. Katerina
MSteflova
6.11.2008 15:09:10
Fillette, také jsem se tu ještě před rokem hádala, ovšem to bylo předtím, než jsem si přečetla a vzala na vědomí argumenty druhé strany. Domarodka nejsem, ale domácím porodům fandím. I když byl druhý porod hezkým zážitkem, přesto bych mým dětem přála ještě trochu lepší příchod na svět, především mé prvorozené...
6.11.2008 14:58:39
tak tenhle vyrok bez jakekoliho oduvodneni presne vysvetluje jak inteligentni pisatel/ka je. to je dost smutne. skoro bych se stydela neco takoveho napsat.
 Příspěvky 110 z 599 [Dalších 589 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.