| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Odstříkání a uskladňování mateřského mléka

 Příspěvky 110 z 40 [Dalších 30 >>]
20.6.2015 21:40:57
S těmi sáčky na led je to dobrý nápad, děkuji. Jinak naše výhoda je, že bydlíme pár km od Německa, kde 25ks sáčků na mm (značky Lansinoh) stojí v DM drogerii necelých 7Eur, což je oproti sáčkům v Čechách veliký rozdíl..
Jinak odsávám od porodnice,u prvního syna s ruční pístovou odsávačkou do půl roku, 4 měs. výhradně, další dva s Nutrilonem na dokrmení, nyní mám 2 a půl měsíčního prcka a používám elektrickou od Medely(swing)(s bolavými bradavkami problém už nemám) a nemůžu si ztěžovat( na cesty se dá použít také , baterie AA).
Pravda, odsávání je občas časově náročné, ale na druhé straně víte kolik miminko vypije a je to lepší než kojit x hodin denně bez úspěchu "normálně". Je to myslím lepší varianta než přejít na úmělou výživu...
  • 
13.4.2008 9:04:08
Dobry den,chtela jsem se Vas zeptat jestli mate jeste ty kelimky na MM. Moc dekuji
LU,2děti
  • 
29.10.2007 23:40:52
Když jsem byla v nemocnici, tak jsem pro malou odstříkávala mléko a doma ji krmila babička. Lékaři mi tvrdili, že se musí odstříkávat po 3 hodinách(nejlépe i v noci)- větší pauzy prý vedou k zástavě laktace.
29.10.2007 23:25:39
Po zkušenosti s prvním synem, kdy jsem ho nesměla 3 týdny kvůli jeho nemoci kojit a tvorbu mléka jsem udržovala půjčenou obyč. pístovou odsávačkou (byla jsem s ním v nemocnici a odtamtud se těžko kupuje nová lepší odsávačka), jsem si raději už při druhém těhotenství koupila ruční odsávačku od Aventu. Udělala jsem moc dobře. Druhý syn byl trošku drobnější, o 2 týdny dřív, vůbec se nechtěl přisát. Já měla mléka dost, sestřičky mě naučily krmit ze stříkačky. Myslím, že tato odsávačka mi zachránila kojení, odsávání byla naprostá pohoda, 3 týdny jsem krmila tímto způsobem, potom se synek začínal pomalu chytat a teď už dávno plně kojím z prsu. Ručně odstříkat jsem se nikdy nenaučila, nešlo mi to, odsávačkou jsem byla hotová vždycky do 10 minut.
rradu
  • 
29.10.2007 22:18:30
Můj malý taky spal a spal a sát se mu vúbec nechtělo. Pak už jsem měla zase málo mlíka a stal se z toho takový začarovaný kruh. Laktační poradkyně mě naučila mimo jiné přikrmovat přes prst stříkačkou, ale bohužel jsem se již od druhého týdne dokrmování nezbavila. Stříkačkou jsem vydržela dokrmovat do tři a půl měsíce, pak už to nešlo, protože synáček mi začal při krmení šahat na stříkačku a mohla jsem ho poranit na dásních. Každopádně často jsem měla pocit, hlavně na začátku, že nedělám nic jiného než krmím. 40 min kojení, pak sledování zda mu to nestačilo, pak dokrm, krnutí a mohla jsem pomalu začít znovu.
Nakonec jsem ale ráda, že jsem to se skříkačkou vydržela tak dlouho, protože, když jsem mu dala flašku, do měsíce se na prsa odstavil. Daří se mi kojit ho jen v noci (1x až 2x), ale to u toho skoro spí a moc neodsaje. Odsávám 2x denne odsávačkou (elektrickou Medela), ale mléka ubývá. Nevím, jak to ještě dlouho vydržím. Někdy už s tím chci seknout, jsem z toho unavená, ale pak si řeknu, že to ještě zkusím, i když po půl hodině odsávání odsaju třeba 30 ml. Snad to aspon k něčemu bylo. Kdybych si pořídila odsávačku od začátku, mohla jsem se třeba nakonec rozkojit. Věřím, že tyhle zkušenosti mi pomůžou u druhýho dítka a půjde vše jako po másle.
  • 
29.10.2007 0:03:44
Připojuji se do diskuze nabídkou. Mam několik desítek kelímků na MM od AVENTu. Jsou jednou, maximálně dvakrát použité. Už nedostříkávám a kelímky již nepotřebuji. Možná, že to někomu nebude připadat hygienické, ale přesto se chci zeptat, jestli byste o ně některá něměla zájem. Je mi líto je jen tak vyhodit, když se prý dají používat po sterilizování opakovaně. Pokud ano, budu ráda, když se mi ozvete na mail a dohodneme se, jak Vám je předám. Nic za ně nechci (no možná slovo díky :-).
  • 
28.10.2007 20:56:08
ja jsem pouzivala na odtrikavani odsavacku Mini electric od Medely a nedam na ni dopustit,maly se spatne prisaval a hned usinal takze prvni 4 mesice jsem jen odsavala a odsavala,dokud se nerozhodl sam pit z prsu.Bylo zapotrbi zatnout zuby aobrnit se trpelivosti a odsavat v pravidelnych intervalech ve dne i v noci,ze zacatku kazde 3 hodiny,pak uz to bylo co 4 az 5 hodin,mlicka bylo dost a dost .Takze hlavne to nevzdavat a verit si .
Fonina
28.10.2007 11:41:16
Pravidelně odstříkávám domácí elektrickou odsávačkou a nevidím kolem toho jediný problém. Jako problém bych určitě viděla ruční odstříkávání
28.10.2007 11:11:49
Ahoj holky.
Já odsávám už od prvních dnů v porodnici.Měla jsem mlíka tolik,že mě bolely prsa.Na odsávání používám ruční odsavačku od Medely,jsem s ní naprosto spokojená,vozím jí s sebou i pokud jedeme někam mimo domov.Na uskladnění do mrazáku používám obyčejné sáčky na led,je to velmi levné a velmi praktické,protože si vytlačíte pouze tolik kostiček mlíka,kolik potřebujete.Prostě odstříkáte,přelejete trychtýřem do sáčku,písnete cd ppopisovačem datum uskladnění a je to.Jedna kostička cca 10ml.Mám pro mlíko vyhrazený celý jeden šuplík.Skoro se mi to tam už nevešlo,nevěděla jsem,co s mlíkem budu dělat.Ale najdenou přišlo období,kdy malýmu nějak nestačí mlíko z obou prsů :-) takže zásoby v mrazáku jsou supr.Vždycky si vymačkám 10 kostiček,které ohřeju ve vodní lázni,to vymlaskne a pak ho dokrmim ho z obou prsů.Nemáme nejmenší problém s přechodu od lahvičky k prsu.Naštěstí je mu jedno,odkud dostane pít,hlavně když to teče :-)
Držim všem maminkám palce při kojení a odsávání.
  • 
27.10.2007 16:10:09
Zdravím všechny maminky, které mají problémy s kojením. Připojuji se k Markétě, že to s odsávačkou jde. Já začala odsávat kolem 3 měsíce a končila jsem kolem osmého. Mohla jsem ještě pokračovat, ale mám ještě starší dceru a byly taky jiné povinosti, tak jsem laktaci ukončila. Kolem toho třetího měsíce jsem měla problém s nedostatkem mléka, malá začala spávat skoro celou noc a mléka ubývalo, přes den její sání taky nebylo žádné terno a celkově je do teď strašně malý jedlík.
Ovšem díky laktační poradkyni a elektrické odsávačce MEDELA Plus to šlo, začátek byl hodně časově náročný, ale když jsem pak rozloučila s kojením a přelívala odsáté mléko do láhve, tak se systém zaběhnul.
A finanční náklad na odsávačku byl zanedbatelný s tím kolik jsem ušetřila za Nutrilon.
Takže určitě to nevzávat.
 Příspěvky 110 z 40 [Dalších 30 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.