| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Odstříkání a uskladňování mateřského mléka

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 40 [Dalších 20 >>]
Markéta
  • 
25.10.2007 10:56:38
Ahoj.
Chtěla bych podpořit maminky, které nemohou z jakéhokoliv důvodu kojit, aby to nevzdávaly a odsávaly.
Já odsávala od začátku (dítě 6 týdnů v inkubátoru). Odsávala jsem odsávačkou el. Medela, plně 6.měsíců a pak další 3.měsíce k příkrmům. Do mrazničky jsem si zamrazila asi 15litrů mlíčka, a kdyby malá nezačla mateř.mléko odmítat, tak bych odsávala nadále.
Proto držím všem palečky, a vydržte.
  • 
25.10.2007 1:28:19
Taky jsem měla s kojením veliký problém. Obě naše děti (dvojčata) měly malou bradičku, já zase malé (ne vpáčené) bradavky a prostě to nešlo, a to jsme byly na poradě u laktační poradkyně, nic s námi nezmohla. No tak jsem odsávala dnem i nocí, mléka bylo opravdu dost, o to horší to bylo tenkrát pomyšlení, že nejsem děti schopná kojit z prsu, který přetéká. Vydržela jsem něco přes 3 měsíce, kdy jsem mezitím 3 x reklamovala odsávačku od Chicco, vždy reklamaci uznali, praskla pružinka, ale zřejmě to neměli vyzkoušené na tak časté používání:)
Bylo to hodně náročné, ale při pocitech, které jsem cítila po porodu, jsem byla hodně ráda, že můžu dětem nabídnout "alespoň" odstříkané MM.
24.10.2007 17:59:36
Markéto, já patřím mezi maminy, které bohužel mají zkušenost špatnou :o( Holka dostala jednou, opakuji JEDNOU UM z lahve a už odmítala kojení. Naprosto. A ono asi nešlo jenom o to, že z lahve to líp teče, ta potvora mi po ochutnání UM z lahve nechtěla pít ani odstříkanou mateřinu :o( Jinak u holky mám zrovna tak špatnou zkušenost s dudlíkem - moje máma ji ho dala někdy ve třech týdnech, a já pak musela dávat dohromady kojení, protože holka mi bradavku jenom podudlala a hned se začala vztekat, že nic neteče :o(

Takže já bych řekla, že ta doporučení jsou nejspíš kvůli takovým dětem, jako byla moje prostřední. Většině dětí asi dudlík nebo mlíko z lahve asi v kojení neublíží, ale ta menšina, které ublíží, se mezi nimi jen tak od pohledu nerozezná
Baba Jaga
24.10.2007 17:33:26
Taky si myslim, ze to neni tak zhave. Muj manzel krmil maleho v noci z lahve od chvile, co jsme prisli z porodnice, a taky bez problemu. I kdyz jsme sli ven, tak jsem brala odstrikane v lahvi, necitila bych se dobre kojit na verejnosti a slo to.
Baba Jaga
24.10.2007 15:25:21
Ja jsem mela elektrickou dualni MEDELA pump in style a byla naprosto uzasna, za 10 minut jsem mela dve plne lahvicky. Ty rucni nemam rada, strasne to trva.
LU,2děti
  • 
24.10.2007 15:19:36
Docela se v poslední době říká, že nejde kombinovat kojení a krmení z lahve. Já mám zkušenost, že to jde. Když bylo dceři 12 dní, musela jsem do nemocnice, bylo mi fakt zle a neměla jsem čas učit mojí mamku(která se mi starala o malou) alternativní krmení odstříkaným MM. Tak koupila Chicco lahvičky a savičky s nejmenší dírkou.A já v nemocnici odstříkávala a malá cucala doma z lahve. Ano, měla jsem strach, jestli se po těch 4 dnech chytí, ale bylo to téměř bez problémů. Pak už jsme vždy, když jsem nemohla kojit dávala jen MM z lahvičky.
Chápu, že záleží na dítěti, jak saje a na tom, jak snadno to mamině teče:-) Tohle je jen moje zkušenost.
  • 
24.10.2007 10:58:45
Já to s tím odsáváním tak tragicky nevidím.
1) koupila jsem si mechanickou odsávačku, ale po měsíci mi málem upadla ruka, tak jsem přešla elektrickou odsávačku, do které se dají dát i baterie, můžu odsávat "na cestách" ( Medela Mini electric ).
2) Mám 6 lahviček a několik saviček
3) mám sterilizátor do mikrovlnné trouby
4) I když malý nesaje, nechám ho alespoň olíznout bradavky, zvyšuje to tvorbu mléka
5) Super je pít kojicí čaj, meltu s mlékem
6)když se snižuje tvorba mléka, začnu odsávat po 2 h a tvorba se zvýší
7)odsávám každé 3 h i v noci, pokaždé celkem 10 minut
Takže mám v lednici odsáté do zásoby tak 2-3 lahvičky tak po 100 ml, abych nebyla ve stresu, že se mi odsátí nepovede, protože když jsem nad tím přemýšlela, mléko hůře teklo.
Po odsátí dám lahvičku do lednice, lahvičky posouvám, abych prvně spotřebovala mléko nejstarší. Mléko ohřívám v hrnku s vodou ohřátou v rychlovarné konvici, ale v Ikey jsem zkoušela ohřívač lahví od Tefalu ten byl ještě lepší.
No to je jen takové shrnutí...Počítám, že to tak budu dělat alespoň do půl roku malého, možná déle...zatím pohoda.
Sylva, 2 kluci
  • 
24.10.2007 7:57:18
Z osobní zkušenosti můžu vřele doporučit el. odsávačku Swing od Medely. Mléka jsem neměla moc,ale do 3. měsíce byl prcek z 3/4 na MM a do 6. měsíce měl aspoň 2 dávky denně mého mléka.Takže investice nelituju, nehledě na to, že je to stále levnější než třeba odsáváčky od Aventu. Kdybych neměla ještě 3 - letého loupežníka, tak bych s tím odsáváním vydržela i déle, ale takle to bylo fakt časové náročné.
MarkétaP + 4 dcerky
23.10.2007 20:48:43
:)))) To mě teda nenapadlo :)
Líza
23.10.2007 20:42:42
Jinak ty biologicky aktivní mě vylekaly proto, že jsem trochu předpokládala, že to bude nějaký čarování, člověk narazí na různý věci ;-), takže beru zpět.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 40 [Dalších 20 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.