| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Moje kojení plné extrémů, aneb jak jsem kojila - nekojila

 Příspěvky 110 z 98 [Dalších 88 >>]
Lea a náš kojenec...
8.12.2010 19:34:00
Já sice kojím,ale jen díky houževnatosti a rozhodně neodsuzuji maminky,které to přes veškerou snahu vzdají.Jinak,na alergie má velký vliv i matčina, či babiččina nefunkčnost štítné žlázy,tedy dítě může být kojené,ale když maminka,či babička trpí poruchou štítné žlázy,tak dítě může,ne že musí,být alergik.Nevím,jestli pak má kojení nějaký velký význam,či nikoliv,každopádně,proti alergii asi ne,ale určitě pro lepší imunitu má význam hlavně kojení po půl roce.Přesto nechci kojení bagatelizovat,je to skutečně moc příjemná záležitost,když se podaří prvotní potíže překonat.Věřím,že bude mít naše kojení i nějaký pozitivní stav v budoucnu naší dcerky,ale stoprocentní to taky není,stejně,jako nekojené děti i kojené jsou občas nemocné,občas přinesou pětku,občas rozbijí okno a občas musíte do školy,protože drobek rozmatlal svačinu na židli třídní učitelce...Jestli kojení souvisí s IQ,netuším,zřejmě ambicióznější rodiče s vysokou šli do toho testu o kojení a IQ :-)),zatímco ti bez vysoké do testu nešli a jejich děti mají taky vysokou.Koneckonců,i středoškolák,či vyučený může mít vysoké IQ a je dost vysokoškoláků,co mají problém se vyznat v jízdním řádu :-)).
  • 
11.1.2008 14:48:57
Mila Daso,strasne me mrzi,ze az ted jsem nahodou objevila Tvuj prispevek! Jak rada bych ti pomohla! Tvuj chlapecek uz hodne porostl,netusim,zda jste vase problemy s kojenim prekonali. Muj Luca take spatne sal od zacatku,kdyz jsem pak zacala s odsavackou,byla to obrovska uleva,tak se mi vylecily ragady.Lucu jsem prikladala prubezne jen kvuli fysickemu kontaktu a on si jen tak pocucaval,ale kdyz mel hlad tak u prsu rval a rval.Tak to slo az do onech 4 mesicu,kdyz misto lahvicky jsem mu nabidla prs a on ho prijal... Pokud chces,tak mi napis,jak se mate a jak jste vyresili vase kojeni,moc me to potesi.Moje adresa: iva.nemcova@libero.it
Dáša
  • 
20.8.2007 12:44:16
Ahoj Ivo,
nevěřím vlastním očím! Je vážně úžasný, že se něco takového podařilo ve 4 měsících! Náš synek neumí účinně sát od narození. Nemá takový tah, jaký by měl mít, mlaská jakoby mu jazýček odskakoval od bradavky - savičky. Důkazem je pro mě i to, že stále neudrží dudlík, o který ovšem zjevně stojí. Jsou mu 3,5 měsíce. Kojila jsem 6 týdnů, malý nepřibýval, tak jsem začla odsávat a krmit ho z lahvičky. Teď jsem ve fázi ukončování laktace, protože moje bradavky(+dvorce) bohužel nevydržely ten odsávací nápor a mám je do krve potrhané. Už to nejde vydržet. Divím se, že jsem ještě neměla zánět. Stašně mě trápí, že nemůžu kojit, stále mám někde vzadu v hlavě myšlenku, že to ještě nevzdám. O to víc, když jsem si přečetla tvůj příspěvek. Prosím poraď. Mám to ještě zkoušet??? Tvůj synek sál dobře, nebo taky "problémově"? Zkoušela si ho přikládat průběžně, nebo tě něco osvítilo až kolem toho 4. měsíce. Mně to připadá jako zázrak! Moc gratuluju a přeju vám, ať jste zdraví!
Bez ohledu na "kojící teror", který je skutečně "terorem" pro nás maminky, kterým kojit nejde a moc by chtěly, bych za možnost kojit synka dala hodně a stále si myslím, že umělé mléko je sice dostačující, ale stále jen náhražkou mléka mateřského.
Ivo, budeš-li mít čas se mým dotazem zabývat, budu moc ráda a DĚKUJU! Dáša
Mild, 2 děti
  • 
7.8.2007 15:55:07
Milá Zuzano, musím Ti oponovat. Částečné kojení - spokojenost na obou stranách??? Zkoušela jsi to? Já ano, u dcery první dva měsíce, u syna celý půlrok. Prostě jsem asi od přírody ten typ, co nemá dost mléka, i kdyby se stavěl na hlavu, masírovala jsem, nahřívala, odstříkávala (i v noci), kojila co nejčastěji, dokrmovala výhradně alternativně,zakazovala dudlík, polykala homeopatika, kojicí čaje, Gravimilky, pískavicový odvar... laktační poradkyně se u nás střídaly, já na na nervy, manžel rovněž, intimní život nulový ... a stejně to na plné kojení nestačilo. Psychika v tom určitě hrála roli, ale nejen ta, protože u dcery jsem byla ze začátku v pohodě a mlíka dost nebylo. U syna jsem byla přesvědčená, že už vím, jak na to, a že to půjde bez problémů (koneckonců to byl případ mé matky) a ejhle, druhý den po porodu těžká žloutenka, nepil, jen spal a já už věděla, že je kojení v háji. A taky bylo. Před porodem jsem prohlašovala, že když to zase nepůjde, nebudu se stresovat a přejdem rovnou na UM - dcera na něm vyrostla, je krásná, chytrá, zdravá, jenže hormony dělají své, takže jsem to s tvrdošíjnou snahou zkoušela pořád dál. Přes veškerou podporu manžela, rodiny jsme kojili-dokrmovali půl na půl. Věčně zarýglovaní doma, protože se ven mohlo chodit jen v intervalech mezi jídlem, návštěvy jsme nepřijímali, nikam nechodili a nejezdili, dcera už byla úplně alergická na odsávačku, já výčitky, že nemám na ni čas a malému se taky nevěnuju. Ale pořád jsem měla v hlavě ty bláboly laktační ligy, jak každá kapka MM je pro dítě skvělá. Teď bude prckovi 7 měsíců, už přikrmujeme zeleninou a ovocem, rád se kojí (nebere to jako primární zdroj potravy), hlavně v noci, a UM mu už klidně dám i z lahvičky - sám si ji drží a obsah vymlaskne během chvilky. Racionálně musím říct, že částečné kojení je hovadina, zvláště máte-li starší dítě-děti. Na druhou stranu lepší dokrmovat a mít prospívající dítě, než za každou cenu kojit, když to nejde, být vystresovaná a dítě hladové... ale to ať si každá vyřeší sama.
zuzana
  • 
7.8.2007 12:48:48
Další důkaz toho, že někdy stačí opravdu jen chtít. Pak se i nemožné stává možným. Jak to tak sleduju vydřených kojení je opravdu dost a většinou to i přez všechny dodržené postupy hodně bolí. Také jsem si často říkala, kojení je tak přirozená věc a u všech savců, kromě člověka to jde naprosto samo. Ptám se proč teda to nejde samo u mě??? No asi ať si toho mamky pak o to více vážime:-). Přeji všem hodně nervů a síly ono to pujde a bude to lepší, jen vydržte.
Iva + Luca
  • 
7.8.2007 9:02:08
Mila Katko,jak s tebou citim.... Muj syn mi byl prilozen 2 hodiny po porodu,ale kojeni neshledal zajimavym.Pak se pridala zloutenka,ragady,zatinani pesti,slzy jako hrachy,mastitidu se mi nastesti podarilo odchytit vcas....no proste boj.Mou zachranou se stala elektricka odsavacka,mleko jsem odsavala v pravidelnych 3 hodinovych intervalech ve dne v noci,Luca ho dostaval v lahvicce a mozna diky me tvrdohlavosti jsem o mleko neprisla,ba prave naopak se mleko tvorilo cim dal vic a vic. A svete div se,nas mily Luca se ve svych 4 mesicich rozhodl,ze pit mlicko primo ode me bude prece jen lepsi a zacala jsem KOJIT. Luca ma 6 a pul mesice ,z lahvicky nechce ani vodu,kojime kdekoliv a je mi skoro lito,ze uz zaciname s prikrmem,odsavacka odpociva ve skrini(budiz ji vecna slava) a ja si klepu na rameno,ze jsem dokazala tak "prirozenou"vec,jakou je kojeni....Vsem maminam zdar a silu a tem,co maji problemy zvlast !!!!
Katka, Jakub (4 měsíce)
  • 
7.8.2007 7:48:57
Ahoj, jsem jedine rada, ze jsi byla v teto porodnici spokojena a ze jsi nemela negativni zazitek... Prala bych si to same.
hihi
  • 
6.8.2007 21:52:23
taky mám podobný názor
Katka
  • 
6.8.2007 21:10:12
Milá Veroniko, vy jste byla daleko statečnější než já. Vy jste se všemi nesnázemi "prokojila" s úspěchem a o to víc si to teď užíváte.Držím palce a přeji Vám i mrňouskovi hodně štěstí
zuzana
  • 
6.8.2007 17:14:45
panice jsem propadala pokaždé, byla jsem dokonce hysterická, brečela jsem a chtěla to nespočetně krát vzdát. Naštěstí jsem měla obrovskou podporu v rodině všichni mi říkali ať vydržím, že to zvládnu, člověk by nevěřil co to udělá. Taky pomohlo, když jsem věděla, že zdaleka nejsem sama co s tím má problémy. No a samozřejmě pomohla tolerantní paní doktorka(těch opravdu moc není)a laktační poradkyně, také díky nim jsem měla spoustu informací a bez toho to prostě nejde! Chtěla bych také podotknout, že je potřeba někdy vážit aj doma a tak je dobré si někde váhu zapujčit. Já jsem ani u třetího dítěte bohužel bez váhy nepoznala tak veliký váhový úbytek. Dítě kakalo, čuralo(to jsem i pozorovala barvu moči), pořád jsem pozorovala fontanelu. Syn byl klidnej a hezky spinkal, jenomže on už byl tak zesláblej z toho, že zhubnul 150g za 3 dny. Tím pádem pil čím dál tím méně protože už prostě neměl sílu. A já jen díky tomu, že jsem pořád a pořád vážila, každý každučičký gram a psala a počítala mohla mít situaci pod kontrolou. Co jsem mohla jsem ještě odstříkala a tak díky tomu všemu jsme to zvládli úplně bez příkrmu. Myslím, že když jde vše jak má být, není nutné vážit mimčo tak jak jsem to dělala já. Pro určitej klid pomůže zvážení třeba jednou za 1-2dny. Ono se to nezdá, ale opravdu to miminko hubne strašne rychle a to může mít pak fatální následky.
 Příspěvky 110 z 98 [Dalších 88 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.